Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Novinky modelov vrtuľníkov všetkých merítok

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 1333 • Stránka 46 z 89 • 1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 89
  • Odpovědět s citací

Re: Novinky modelov vrtuľníkov všetkých merítok

Příspěvekod Atlis » 20 zář 2022, 15:24

Martine - v poriadku, keď nič neviem a ty vieš, kedy teda Annetra vydá Mi-17? Za mesiac? Na jar 2023? V zime 2023? Alebo teraz keď sa robí vír okolo Trumpetera niekto dúfa, že ľudia ešte počkajú a treba udržiavať ohník nádeje?

Také tie enigmatické odpovedi ako - nič nevieš, lebo nie si investorom, pracujeme na tom stále a tak to už sme počuli pre rokom, pred dvomi, pred tromi... Tak nech Annetra kápne božskou a povie, v akom stave projekt je.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nesto » 20 zář 2022, 16:12

Atlis ma pravdu...ja som sa na stav Mi-8/17 pytal aj priamo v teme AMK/Annetra v teme Vyrobci prodejci...x mesiacov dozadu....a nebol som sam ale Annetra otazky ignoruje....ze nechce ventilovat detaily sa da pochopit ale aspon by mohol na ferovku povedat stav projektu ako takeho ak sa ludia na to pytaju...mama mi vzdy vravela ze je "slusnost odpovedat ked sa niekto pyta" (:)
Maros Nestak
nesto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Skyd » 20 zář 2022, 16:52

Tak nejlepší doba na vydání modelu je pryč .. několik let mohli na trhu kralovat . Teď už ať bude trumpeta jakákoliv pořád mají lidi na výběr .
Skyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 20 zář 2022, 20:45

Atlis píše:It was there already in 2019...

17.jpg

Ahoj Atlis!

1. I did say „if someone had a closer look” at Moson 2022. The kit shown in the past (like the photo you shared from Moson 2019) is something else in my opinion from the kit which was at this years Moson show! 8-)

2. When the Trumpeter kit is out, I am sure there will be many who will buy it. I am sure many will ignore any problems, mistakes on it. ( Have a look at the accuracy of the Trump Mi-24 in 48 th) They will say it “Looks like a Mi-8” and they will be happy with it.
After all there is not only one single kit of Me 109G6 in 48 th scale on the world kit market and still modellers buy one from Hase, one from Tami, one from Airbix . . . So I don’t see any problem with having two kits of a particular helicopter from two different manufacturers.

3. Many manufacturers keep the release of a new kit as a super secret, even Eduard does this with some kits. I don’t see any reasons to attack Annetra, and demand a fix date for a release. In showing many years ago what is in production they already did much more than many other manufacturers do!!! In my opinion the fact that they shared the information on making the kit shows the real enthusiasm of Annetra towards the subject! Apart from the plastic parts also the box art, the decal options was also shared by Annetra.
There will be always modellers demanding a fixed date for release and they would want to be the first in line to buy the kit. They should learn a little patience. Producing a plastic kit is not so easy as many modellers think.

1. Řekl jsem „kdyby se někdo podíval blíže“ na Moson 2022. Kit zobrazený v minulosti (jako fotografie, kterou jste sdíleli z Moson 2019) je podle mého názoru něco jiného než kit, který byl na letošní Moson show!

2. Až bude sada Trumpeter venku, určitě se najde mnoho těch, kteří si ji koupí. Jsem si jistý, že mnozí budou ignorovat jakékoli problémy, chyby na něm. (Podívejte se na přesnost Trump Mi-24 ve 48.) Řeknou to „Vypadá jako Mi-8“ a budou s tím spokojeni.
Na světovém trhu stavebnic totiž není jen jediná stavebnice Me 109G6 v měřítku 48 a stále modeláři kupují jednu od Hase, jednu od Tami, jednu od Airbixu. . . Nevidím tedy žádný problém mít dvě sady konkrétního vrtulníku od dvou různých výrobců.

3. Mnoho výrobců drží vydání nové stavebnice jako supertajné, dokonce to u některých stavebnic dělá i Eduard. Nevidím žádné důvody k útoku na Annetru a požaduji pevné datum vydání. Tím, že před mnoha lety ukázali, co je ve výrobě, už udělali mnohem více než mnoho jiných výrobců!!! Podle mého názoru skutečnost, že se podělili o informace o výrobě stavebnice, ukazuje skutečné nadšení Annetry pro toto téma! Kromě plastových dílů také box art, možnosti obtisků sdílela také Annetra.
Vždy se najdou modeláři požadující pevné datum vydání a chtěli by být první v řadě, kdo si stavebnici koupí. Měli by se naučit trochu trpělivosti. Výroba plastové stavebnice není tak jednoduchá, jak si mnozí modeláři myslí.

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 20 zář 2022, 21:04

Vždyť tady byla i relativně nedávno jedna Mi-17 z těch výlisků postavená a svého času byly fotky stavebnic čekajících jen na zabalení. Fakt by mne zajímalo, kde se to zadrhlo....
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 20 zář 2022, 21:13

Gabor - I am not demanding a fixed release date. I was asking, year after year (and many others did too), to give us at least a decent official update. Is that too much to ask for? Other companies do it. Why they cannot? But the answers never come or are just "oh you know nothing Jon Snow." Well, then the conclusions present themselves pretty quickly - AMK communications were a disaster, so are Annetra's and there is nothing to talk about.

Also, Annetra's Mi-17 is not a secret project. We all know how it looks, many of have seen it and touched it. The hype was pretty high at some point. So there was one around AMK's F-14 and then it flopped. Big time. That is why I am fully convinced Annetra's Mi-17 would flop now too. It's not a mainstream Mustang or a Spitfire every manufacturer needs to generate revenue. It's a niche within a niche. Helicopters are not highly profitable. They never were. They could have benefited from the situation on the market. If they ever release it, they will be fighting with an established manufacturer, that will fill the stores and stashes with their Mi-8/17s. Good luck convincing everyone to shell 100ish Euros for yet another Mi-17... And if you think majority cares about accuracy, well keep telling that to yourself.

But that's how I see it. I might be wrong. I wish I am.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 20 zář 2022, 21:31

Al CZ píše:Vždyť tady byla i relativně nedávno jedna Mi-17 z těch výlisků postavená a svého času byly fotky stavebnic čekajících jen na zabalení. Fakt by mne zajímalo, kde se to zadrhlo....

The photo of several sets of sprues were of the very first test shoots. That was not a production kit waiting to be packed!

Fotografie několika sad vtoků byly z prvních zkušebních výhonků. To nebyla produkční sada čekající na zabalení!

Nobody is asking modellers to put aside any money for the Annetra kit! If they want it, they will be able to buy it, but they can also buy the Trump kit. This is my point, there is no problem for having different kits of the same subject.
Yes, it is not a Spitfire or a Me 109 but there is still considerable interest in the Mi-8 / Mi-17 since it is a very popular helicopter in the world with so many users and schemes to go with it! But also it has sooooooooooooooo many versions!!!!!!!!!!
I am sure you have seen the Polish resin Mi-17 kit. It was extremely expensive and still the maker sold a lot of them!!!

I believe that there will be a market for both the Annetra and the Trump kits.

Nikdo po modelářích neklade žádné peníze na stavebnici Annetra! Pokud ji budou chtít, budou si ji moci koupit, ale mohou si koupit i stavebnici Trump. To je můj názor, není problém mít různé sady na stejné téma.
Ano, není to Spitfire nebo Me 109, ale stále je o Mi-8 / Mi-17 značný zájem, protože je to na světě velmi populární vrtulník s tolika uživateli a schématy, která se k němu hodí! Ale také má toooooooooolik verzí!!!!!!!!!!
Jsem si jistý, že jste viděli polský resinový Mi-17 kit. Bylo to extrémně drahé a přesto jich výrobce prodal hodně!!!

Věřím, že pro stavebnice Annetra i Trumpa bude odbyt.

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airacutter » 21 zář 2022, 08:42

Ak bude truba pokracovat v nacatom trende 1/72 a 1/35 a robit Mi-17 bez zavesnikov, to bude riadny fail. Kvoli tomu som nekupil 1/35, hoci Mi-8/-17 patri k mojim najoblubenejsim vrtulnikom vobec. A kvoli tomu zrejme ani nekupim 1/48ku. V 72ke som nakupil truby len preto, ze su na nich site konverzne sety roznych vyrobcov, hlavne Neomega. Patrim k tym, ktori maju dostatocnu tolerantnost k tvarovym a rozmerovym chybam, pokial vysledny model dostatocne verne reprezentuje predlohu. Vitrinkova kitarina pre radost 8-)
49-53 Albánsko; 49 Sýria; 52 Egypt; 52 a 54 Guatemala; 53 DDR; 53 Irán; 56 a 57 Sýria; 57-59 Indonézia; 58 Libanon; 59 Irak; 59 Kambodža; 59-00 Kuba; 60-65 Kongo; 60 Laos; 61-63 – Kuba; 61 Dominikánska rep.; 63 J. Vietnam; 63 Irak; 64 Brazília; 65-67 Indonézia; 70-79 Kambodža; 70-73 Čile; 71 Bolívia; 76 Argentína; 79 Salvador; 81-82 Čad; 81-90 Nikaragua; 83 Grenada; 89-94 Panama; 86-91 ZSSR
Airacutter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 21 zář 2022, 09:44

Já bych se zeptal přímo p. Annetry na E Dayi, mohl by tam být.... :-k
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 22 zář 2022, 16:28

Upresnenie od Takomu toho, čo už bolo asi úplne jasné - AH-64D Longbow a AH-64E Guardian. Osobne by ma potešilo aj staré ľahké Ačko.

ah64.jpg

Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 22 zář 2022, 17:45

To jsem zvědav, jestli bude mít pozitivní nýty...
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 22 zář 2022, 17:47

Takom sú technikári, samozrejme, že bude. (:)
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 22 zář 2022, 17:56

Jsou, ale z těch renderů to patrné není, zda tam nýtováni je. No jsem zvědav, když bude hezký, klidně ho beru 2x. Takom měl i dosud vcelku pěknou cenovou politiku. AH-64 je moje srdcovka, od dob LHX na 286 a čb monitoru :P
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 23 zář 2022, 10:36

Niečo tam asi je.
Přílohy
FB_IMG_1663925675593.jpg
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod lubos1364 » 23 zář 2022, 10:58

Sú aj nejaké informácie, že kedy by sa tie Apache dali očakávať? Aspoň približne?
Ľuboš Šebík

Dokončené:
Mig-15bis 1/32; Hawk T.1 Red Arrows 1/48; Aero L-39C 1/48; Rafale B 1/48;
Mitsubishi F-2B 1/48; MB-339 1/48; Hawk T.1A 1/48; Spitfire Mk. IX 1/48; Aero L-39C Biely Albatros; 1/32 Shark, 1/48
P-51D, 1/32
Jak-3, 1/32
T-45C Goshawk, 1/48
Z-526AFS Akrobat, 1/48
Ah-64A Apache, 1/35
lubos1364

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1333 • Stránka 46 z 89 • 1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 89

Zpět na Diskuse