Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2022
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

E-Day Milovice 30.9 - 1.10. 2022

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: E-Day Milovice 30.9 - 1.10. 2022

Příspěvekod Vl.Šulc » 21 zář 2022, 10:17

Aleš R. píše:Díky za reakci pane Šulci. Ale právě Vaše nereagování v tématu Eduard mě přivedlo sem.
Ad GPS - právě šipky na silnici a hra na orientační závod je něco, co nemám opravdu rád. Bude slejvák a špatná viditelnost, někdo šipku schválně otočí nebo sundá... Opravdu je jednodušší dělat šipky a neudat GPS? I bez šipek, neudání GPS opravdu nerozumím. Když přitom nakreslíte mapu s jízdou od Hradce přes Prahu....
Chápu, že v diskuzi jste jen Vy, ale přeci jenom, nemohl by v tématu Eday odpovídat i někdo jiný? Věřím, že kolem sebe máte kolegy, kteří mají Eday na triku a komunikaci zde by zvládli, protože nejsou na stejné mentální úrovni jako jeden obráběč kovů z vaší firmy, co se zde prezentuje. A tématu Eduard Thud masturbuje nad svými nápady limitek, zde by byl jen eday...Nebylo by to lepší?

No já bych Vám býval odpověděl, ale mezitím mi kolega poslal link sem (:) Včera jsem byl v Milovicích na rekognoskaci terénu, a psát poměrně složitou odpověď na mobilu se mi moc nechtělo, sorry. Pokud jde o komunikaci, tak MF zůstane zatím v mojí gesci. Jsou k tomu nějaké historické důvody. Kolegové zaskakují v případech, v nichž jsou kompetentnější než já, třeba pro vysvětlení nějakých nejasností v modelech nebo setech. V případě E-daye jsou hlavní komunikační kanály FB a web Edaye, tam to obsluhují kolegové z MaO. Tady vám všem rád odpovím, ale o tom, že jste si založili extra téma jsem neměl ani tušení. Zase takový nadšenec abych pročesával MF a hledal, co se tady kde o nás píše zase nejsem (:) Chápu, že Dotaz na Eduardy je občas pod útokem Thůda a podobných jedinců, ale hold nic není dokonalé a život je plný ústrků (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 21 zář 2022, 10:29

Renda píše:Je, když nemám odpovídající navi v autě....

Ve skutečnosti to není nic složitého. U Benátek nad Jizerou sjedete na sjezdu 27 z dálnice D10 směrem na Jiřice, v Jiřicích na návsi odbočíte doleva, projedete vesnicí a za věznicí zahnete doprava na Tankodrom - jsou tam cedule TANKODROM, a budou tam i áčka Eday a asi tam dáme i regulovčíky. No a pak už dojedete ke vjezdovým branám, ta přední bude pro vystavující modeláře a obchodníky, zadní pro návštěvníky. Po areálu už to bude celkem snadné, modeláři pojedou furt rovně až k hale, návštěvníci mají parkoviště v podstatě hned za bránou. Když nebudete blbnout, tak se neztratíte, dokonce ani v dešti ne - já tam včera v dešti byl a dobrý, hele, žiju (:)

Nějaké další dotazy? Teď jsem u počítače, tak toho využijte (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod csaero19 » 21 zář 2022, 11:06

Dobrý den, pane Šulci,
rád bych se zeptal, kdy asi tak bude na webu k e-dayi doplněn obsah na stránku Doprovodný program a seznam a rozmístění prodejců?
csaero19

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Spaghin » 21 zář 2022, 12:35

Vl.Šulc píše:Pánové, pokud máte dotazy k E-dayi, tak se prosím ptejte v tématu Dotaz na Eduardy. To je téma, které sletuji a kde odpovídám. Jiná témata na Modelfóru nesleduji, a vzhledem k tomu, že ve firmě platí pravidlo, že na dotazy na Eduard odpovídám pouze já, tak Vám tady nikdo neodpoví. Většina z vás na Dotaz na Eduard navíc píše, tak bych prosil, abyste se toho drželi.

Teď vám tady na dotazy v tomto vláknu odpovím, ale potom už bych prosil další dotazy v tématu Dotaz na Eduardy. Děkuji.

1. Především, všechny instrukce k příjezdu, parkování atd dáváme postupně na web E-daye a na FB Eduardu. Dnes tam budou mapy parkovišť v areálu, příchody do haly.
2. Výstavní hala na výstavišti je nová. Je nahoře na kopci, tam, kde je na mapách vidět konec kolejí, je tam MiG-21UM, Mi-2 a dva tanky, BVP-1 a T-55. Není to budova označená na mapě jako Teleček.
3. Vchody do haly jsou dva, ze dvou protilehlých stran haly. Pro vystavující modeláře bude vhod z levé strany haly (z pohledu při příjezdu k hale). Před tímto vchodem jsou parkoviště vyhrazená pro vystavující modeláře a pro prodejce. Registrace bude hned za tímto vchodem. Tento vchod a parkoviště je určeno také pro členy SiGů a klubů, které mají na E-dayi klubové stoly.
4.Vystavující modeláři a prodejci budou parkovat na parkovišti přímo u haly. Parkoviště jsou tam dvě, jedno hned u haly, druhé cca 100 m od ní, z pohledu při příjezdu k hale před kolejemi. To přímo u haly bude vyhrazeno pro vyložení zboží nebo modelů, po vyložení se předpokládá přeparkování na parkoviště před kolejemi.
5. Vjezdy do areálu jsou také dva. Pro vystavující modeláře a obchodníky bud opět samostatný vjezd, bude to ten, který je blíže k obci Jiřice. Oba vjezdy budou v pátek i v sobotu označeny a budou na nich (na sjezdu ze silnice) regulovčíci, kteří budou auta navádět do správných vjezdů. Regulovčíci budou také na klíčových bodech na příjezdové trase od brány k hale, protože vystavovatelé budou projíždět de facto přes celý areál, tak budeme pro jistotu hlídat, aby nám nebloudili po areálu.
6. Návštěvníci, tedy veřejnost, budou vjíždět druhým vjezdem (dále od Jiřic), asi 150 m od vjezdu pro vystavovatele. Parkovat budou na spodním parkovišti, tam, kde se parkovalo při letové ukázce na E-dayi 2019. Z parkoviště k hale mohou jet buď vlakem, nebo dojít pěšky. Nástupiště vlaku je vybudované nové přímo u parkoviště.
7. Autobus z nádraží v Lysé nad Labem bude jezdit zhruba v hodinových intervalech tak, aby pokryl příjezdy vlaků do Lysé. Bude odjíždět z autobusové zastávky na nádraží v Lysé, na které bude náš průvodčí autobusu s cedulí. Na Tankodromu tento autobus pojede až nahoru k výstavní hale, zastávku bude mít u vietnamské vesnice u vrtulníku Mi-2. Tam se bude vystupovat a také nastupovat pro zpáteční cestu na nádraží v Lysé.
8. Upozorňuji, že nebudeme zajišťovat dopravu ani z nádraží v Milovicích, ani z parkoviště před Mirákulem. Mirákulum nemá s E-dayem nic společného a mělo by být v době výstavy zavřené.
9. Pokud jde o přihlašování do soutěže, bude otevřené v pátek od 18.00 do 20:00 a v sobotu od 8:00 do 10:00. Výstava pro návštěvníky začíná v 9:00, pro vystavující modeláře bude otevřeno už od 8:00. Otevřen bude ten levý vchod, určený právě pro ně. Pozor, vhod pro vystavující modeláře bude dveřmi. Budou tam v tu dobu (v sobotu ale jen do 9:00) otevřená i vrata, ta budou určena pro obchodníky a členy Sigů a klubů, aby mohli vjet do haly autem.

Pokud máte další dotazy, prosím v tématu Dotaz na Eduardy. Ještě pro Aeše, dávat sem GPS souřadnice parkovišť v areálu je s prominutím zbytečné. Na místě bude navigace jasná a zřetelná. Chápu, že z mapy je člověk zmatený, mimo jiné i proto, že mapy nezobrazují aktuální stav. To je i důvod jistého zdržení v publikaci navigací na webu E-daye. Včera jsme byli v areálu na rekognoskaci aktuálního stavu, takže to, co bude dnes publikováno, by mělo sedět jak na současný stav, tak na stav v době výstavy.

Rád bych poděkoval p. Šulcovi za vyčerpávající odpověď, která již mnohé objasňuje a vysvětluje. Nicméně pokud zde na MF hledám info k jakékoliv soutěži, tak jdu automaticky do sekce " Soutěže", na příslušný rok a najedu na téma s konkrétní akcí. Jiné téma by mě ani nenapadlo k nějaké soutěži hledat a v "Dotazech na Eduardy" bych čekal komunikaci primárně k výrobnímu programu a ne k soutěži a upřímně ani nevím, kde to téma je.. Problém je, že ještě cca týden před samotnou akcí není žádné konkrétnější info ani na oficiálním webu E-day, kde bych to jaksi čekal. V dřívějších letech toto vždy fungovalo lépe, co si pamatuju, bez ohledu na místo konání. Jistě, každá změna místa nemusí být vždy vítána pozitivně, jak to bude ukáže jen a jen skutečnost na místě při a po akci. Vím z vlastní zkušenosti, že cokoliv organizovat a domlouvat na akci tohoto rozsahu je náročné, věřím že tým Eduardu pro to dělá maximum, ale dle mého názoru letos ta propagace a informovanost znatelně pokulhává, což je škoda..
Spaghin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 21 zář 2022, 13:40

csaero19 píše:Dobrý den, pane Šulci,
rád bych se zeptal, kdy asi tak bude na webu k e-dayi doplněn obsah na stránku Doprovodný program a seznam a rozmístění prodejců?

Seznam prodejců se má tuším uzavírat v pondělí. Zatím je ještě přihlašování otevřené, i když místo pro někoho dalšího už tam v podstatě není, pokud se bude chtít ještě někdo přihlásit, tak bude poměrně obtížné ho tam dostat. Ale formálně bychom měli zveřejnit seznam až po uzavření příjmu přihlášek.

Co se doprovodného programu týče, tak kromě již zveřejněného programu už to budou z naší strany v podstatě jen workshoy. O těch jsem už psal, že zbývá uzavřít jeden z dosud otevřených a nepotvrzených. Jinak tam bude ještě možnost svézt se v BVP, na to bude samostatný post na FB.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 21 zář 2022, 13:46

Shpagin: časování informací o E-dayi bylo v minulých letech plus minus stejné jako letos. Myslím, že dva až tři týdny před výstavou je na detailní informace ideální čas. Také umístění těch informací bylo stejné, na FB a stránce E-daye, diskuse se pak vedla v tématu Dotaz na Eduardy buď zde, nebo na Nymburském fóru. Není na tom nic nového, funguje to tak již dvacet let (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod csaero19 » 21 zář 2022, 13:47

Děkuji.
csaero19

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Spaghin » 21 zář 2022, 15:55

Vl.Šulc píše:Shpagin: časování informací o E-dayi bylo v minulých letech plus minus stejné jako letos. Myslím, že dva až tři týdny před výstavou je na detailní informace ideální čas. Také umístění těch informací bylo stejné, na FB a stránce E-daye, diskuse se pak vedla v tématu Dotaz na Eduardy buď zde, nebo na Nymburském fóru. Není na tom nic nového, funguje to tak již dvacet let (:)

Díky ještě jednou za odpověď, ono to prostě možná jen mate i tím, že teď 2 roky nic nebylo a všichni tak nějak vypadli z tempa a je potřeba se do něj jen zase zpátky nakopnout, jak za pořadatele, tak za návštěvníky.. Soutěžit už pár let nejezdím, tak to beru jen z pohledu návštěvníka a co jsem psal, to byly jen věcné připomínky myšlené v dobrém. Jen když někam jedu, tak mne zajímá co nejvíce přesně kam a kde zaparkovat, abych zbytečně nebloudil na místě a věřím, že tak na to kouká většina návštěvníků, to je celé. Hlavně přeji všem, ať se akce vydaří se vším všudy.
Spaghin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 21 zář 2022, 17:53

Tady máte mapu areálu se zakreslenými přístupovými trasami, parkovišti, zastávkami úzkokolejky i autobusu z nádraží v Lysé nad Labem:
Přílohy
CELKOVÁ MAPA _schema_1f_ke zveřejnění.jpg
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 21 zář 2022, 18:40

Díky.. jen než jsem chytil ten sever (:)
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MACHR TOM » 21 zář 2022, 18:45

Vl.Šulc píše:Shpagin: časování informací o E-dayi bylo v minulých letech plus minus stejné jako letos. Myslím, že dva až tři týdny před výstavou je na detailní informace ideální čas. Také umístění těch informací bylo stejné, na FB a stránce E-daye, diskuse se pak vedla v tématu Dotaz na Eduardy buď zde, nebo na Nymburském fóru. Není na tom nic nového, funguje to tak již dvacet let (:)

Děkuji za vyčerpávající reakci, přesto jak tu mnozí psali, bylo zažitým pravidlem, že tu vzniklo vlákno které se věnovalo novinkám kolem E-Day. To, že letos nic takové nevzniklo bylo podle mě způsobeno tím, že bylo od E-Day odděleno Mistrovství republiky, které už jede samostatně. Proto byli většinou modeláři zvyklí, že vše co potřebovali se dozvěděli tady. Založil jsem toto vlákno abych na to navázal. V sekci dotazy bych to také nehledala a navíc při zpětné kontrole tam několik dotazů bylo, ale reakce byly nahodilé. Pokud to šlo, přenášel jsem nadále i sem. Budu rád, když do výstavy budete toto vlákno hlídat také. Děkuji a budu se těšit na 1. října.
http://knihy-kadlec.webnode.cz
MACHR TOM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 21 zář 2022, 19:30

My jsme to vlákno nikdy nezakládali. Z našeho pohledu je to tak, že informace dáváme na web E-daye a na FB, dotazy zodpovídáme na FB nebo ve vláknu Dotaz na Eduardy. To ale není určeno k uveřejňování informací o akci, stejně jako není určeno k informování o našich výrobcích.

Nicméně nemám problém odpovídat vám i tady a dávat vám sem informace z FB a webu E-daye. Nechám si tu stránku otevřenou.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 21 zář 2022, 19:31

Zde je mapka pro příjezd do areálu:
Přílohy
CELKOVÁ MAPA _schema_1f_cesta z Jiřic.jpg
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MACHR TOM » 21 zář 2022, 20:03

Vl.Šulc píše:My jsme to vlákno nikdy nezakládali. Z našeho pohledu je to tak, že informace dáváme na web E-daye a na FB, dotazy zodpovídáme na FB nebo ve vláknu Dotaz na Eduardy. To ale není určeno k uveřejňování informací o akci, stejně jako není určeno k informování o našich výrobcích.

Nicméně nemám problém odpovídat vám i tady a dávat vám sem informace z FB a webu E-daye. Nechám si tu stránku otevřenou.

To jsem také netvrdil, proto jsem mluvil o Mistrovství, protože to vždy někdo založil z pořádajícího klubu, který měl na starosti přípravu. V r. 2019 tento link fungoval již od 4.8. a po mnoho let před tím to byl standart, že většina modelářů získávala informace tady. Proto je pro mě škoda, že Mistrovství a E-Day již jedou separátně. Což bohužel způsobil Covid.
http://knihy-kadlec.webnode.cz
MACHR TOM

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 21 zář 2022, 20:20

Nejen Covid (:)
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rok 2022