Konečně po téměř 8 měsících dokončeno. Stavba se protahovala zejména kvůli řadě pracovních i dalších povinností a částečně i kvůli stavbě jiných modelů, jinak musím říct, že mě celou dobu hodně bavila a užil jsem si ji. Stavebnice je klasický shortrun naditý resiny s krásnými detaily, ale stavebně poměrně hodně náročný model. Jako doplňky jsem použil hlavně Master, komplet neřízených raket s nosiči od Plus Model (určen pro Hawker Hurricane), zaměřovač Brengun (původní ze stavebnice jsem ulomil a ztratil), kola od Barracuda studios (ty ze stavebnice byly pro pozdější verzi – podařilo se mi zázrakem před několika lety sehnat již jinak zcela nedostupný Firefly od SH, ovšem v přebalu FR Mk.I), vaku kabinka od Falconu (použita na posuvný překryt kabiny pilota), masky Montex a obtisky DP Casper pro operaci Meridian (při nanášení se mi podařilo zničit na jedné straně trupu kódové označení 4K, moc děkuji Marcelu Matuškovi za poskytnutí druhé sady obtisků, jinak nevím, jak bych to vyřešil). Barveno štětcem Humbrol 224 / 123 / 90, stříkací akrylové laky Vallejo ve spreji + štětcem finální vrstva matného syntetického laku Revell + přebroušeno houbičkou na nádobí. Akrylový wash Vallejo dark gray + pale gray. K ušpinění wash + pigmenty + odřeniny stříbrnou progresso pastelkou. Snad se bude líbit.
Naposledy upravil pazz dne 05 zář 2022, 22:28, celkově upraveno 1
A ještě 2 detaily z interiéru, které mi už teď nejde vyfotit, ale vidět jsou pěkně
P.S. Firefly je krásný stroj, který se zúčastnil plnohodnotně nejen bojů ve WWII ale i v Koreji a je škoda, že ho nyní již poměrně dlouhou dobu v měřítku 1:72 nikdo nevyrábí, pokud tedy nepočítám přebaly historických stavebnic jako je Ark model. V SH by na tom měli zapracovat, bral bych určitě i reedici původního modelu, ale myslím že tento typ by si snad zasloužil i klasickou stavebnici ve stylu jejich P40 nebo Bf109E. Osobně bych měl ve sbírce rád i early Mk.I verzi z útoku na Tirpitz, verzi FR Mk.I z Pacifiku a třeba i klasickou Mk.I z Pacifiku se složenými křídly.
Díky za pozitivní ohlasy (včetně těch dvou, co zmizely po včerejším výpadku Modelfora)
To pepsiny: Houbičku na nádobí používám k vyhlazení po poslední vrstvě matného laku. S finálním povrchem totiž stále bojuji. Stříkací akrylový lak ve spreji Vallejo, který používám, i přes více tenkých vrstev nechává na povrchu jemnou krupičku, která se mi obzvláště při určitém světle vůbec nelíbí. Začal jsem proto přes něj ještě štětcem nanášet syntetický matný lak Revell, který to celkem zalije a tím vyhladí, ovšem na laku naneseném štětcem jsou vidět tahy, a ty právě potom odstraním tím přebroušením drsnou stranou houbičky na nádobí. Vím, že to asi není ideální postup, uvítám rady, jak na to jinak
ok,tak dal bojuj ,já bojuji s čistotou stavby cely svůj modelářský život a.... pořád bojuji ,drž se a štětečkuj , jsem zvědavý na tvého dalšího námořníka ,aspoň teda předpokládám