Zvlastne su skor tvoje nic nehovoriace komentare s vysmievajucim sa smailikom. Takychto expertov mam najradsej, sledovat debatu, nic konkretne nenapisat a potom jebnut takyto koment. Gratulujem, si najvacsi pan. A ano, vieme to, ze farby mali aj ine odtiene pocas vojny, kedze receptury sa menili, lenze ked si si nevsimol, 66missios zacal ohladom 75, tak nebudem pisat ze aj dalsie farby boli ine ked sa bavime o konkretnej 75 ze? Uz zacinam byt alergicky na taketo kokotske komentare. Len preto ze patris medzi spickovych modelarov, neznamena, ze budes s otatnymi jednat s tymto posmesnym, povyseneckym jednanim jak bezne predvadzas - minimalne u mna s tym nepochodis a ked sa chces bavit so mnou ako s nejakym chujom, tak rovnako budem aj reagovat.
Ty vole, tohle napsat tobě tak se tady posereš. Žádné receptury, ale dva odstíny 74 . Jeden zelenošedý a druhý tmavě šedý. Podívej se do japo a pak druhého urážej. Nebo si prohlidni artefakty ze 109.
Miloslav píše:Zváštní debata. Je divné že nikdo nezmiňuje dva různé odstíny 74. To se pak ty kontrasty na čb fotce, mezi 74/75, výrazně změní
V tomto vlakne riesime Dory a Tacky - vid nazov vlakna. Podla JaPo bolo pouzitie 74 zrusene skor, ako sa zacali Dory seriovo vyrabat. Preto 74 neriesime. Samozrejme mohlo este byt nieco na skladoch, ale...
Takže použití na Bf 109K na konci války je co? Mušíš číst i ty nové, poslední knihy od japo. Pouze jsem to psal proto, že lze pak špatně určovat dle kontrastu barev.
Dnes som narazil na (aspon pre mna) zaujimavy detail na kryte kabiny Fw 190D-9. V prednej hornej casti bol ram posuvneho krytu presruseny (bol tam pant?) a ked sa kryt posuval dozadu, hoci sa trup zuzoval, ram dole vpredu bol stale v kolajnickach, neodstaval od trupu, ale hore sa trochu zalomil (v pante?)
Toto je to rozdelenie/rozrezanie ramu a casti krytu za ramom?
Tykalo sa to len jedneho konkretneho typu krytu, alebo to platilo pre Dory a Tacka vseobecne? Na modeloch som to stvarnene nikdy nevidel, vzdy je tam ten ram rovny, nie zalomeny. Toto nie je kritika uvedeneho modelu, len som to vzal ako priklad, aby to bolo nazornejsie: