Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Nákup modelů ze zahraničních serverů!

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 2059 • Stránka 132 z 138 • 1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 138
  • Odpovědět s citací

Re: Nákup modelů ze zahraničních serverů!

Příspěvekod milan petr » 02 zář 2020, 12:55

milan petr píše:Zdravím,
jsou ještě nějaké komplikace s poštou z USA? Mám objednáno z Kitlinxu, 25.4. to bylo vypraveno a ticho po pěšině. Na stránkách USPS to končí odesláním, z Kitlinxu na dotaz, kdy přibližně mohu čekat zásilku a kdo přebírá v Evropě dopravu neodpověděli.... ČP tenhle typ zásilky sledovat neumožňuje. Mám začít být nervózní, nebo to tak dlouho trvá běžně? Z Kanady to obvykle bylo tak do týdne doma :-k
https://tools.usps.com/go/TrackConfirmA ... 37653125US

Díky, Milan

Tak konečně dorazilo, haleluja. Už jsem měl v plánu to reklamovat přes paypal.
Jen by mohli dát delší úložnou dobu, nebo aspoň dát avízo mailem. Měl jsem dovolenou a dopis se mi dostal do rukou den po termínu možnosti prodloužení úložné doby. Naštěstí s nima byla kupodivu řeč a protáhli to, než jsem dal dokupy papíry...

Jinak klasika - k doručení jsem zvolil domovskou adresu, protože platba výpalného. Samozřejmě že to vezli na druhou adresu do práce, tam mi to s dobírkou neberou (pokud o tom neví předem). Lístek o uložení nenechali, na balíkový poště dvě hodiny hledali, kde balík je vlastně složenej. No nakonec to bylo na ní ](*,)
Nic proti Bohu, ale do pekla to mám blíž.....
milan petr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 02 zář 2020, 13:41

Mne email poslali, na strankach posty byl jednoduchy formular pro ty, kteri se chteji nechat zastupovat s nutnosti uploadu dotycnych dokumentu, ja tam jenom poslal dokumenty s tim, ze si vse vyridim sam, dokumenty byly vytistene v dokumentaci na poste, byl jsem tam dnes dopoledne a byl jsem tam v podstate sam.
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 28 bře 2022, 22:45

Začátkem měsíce jsem upozornil na možnost výhodného nákupu z eshopů, které mají ceny v Rublech, kvůli velkému zlevnění rublů pro nás. Dostal jsem svůj díl, že jsem bezcharaktrní debil atp., že beztak žádné balíky z Ruska nechodí atd. Takže, pošta normálně funguje, za 4 týdny od objednání mám zásilku i s proclením doma. Kupodivu to funguje "lépe" než dříve. Prodejce proclil balíček rovnou přes Ruskou poštu a po doručení do ČR jen během jednoho dne "proběhl" proclením, kdy náš celní úřad převzal údaje z celního řízení v Rusku.
Berte to jen jako informaci, že potřebujete-li něco koupit z eshopu v Rusku, třeba protože tady u nás to není kde koupit, vše zatím normálně funguje.
Přílohy
ModelnyjMarket 3-2022.jpg
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cencul.sk » 29 bře 2022, 00:03

Tak díky za info :(
Aj ja som pred vojnou hodne kupoval v Rusku, mali fakt zaujímavé veci, aj lepty od Mikrodizajn ako teraz ty... A hanbím sa za to, pretože sídlia v Sevastopole, a s nákupom som VEDOME obchádzal sankcie
cencul.sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romanmig » 29 bře 2022, 06:37

Ak si nakupoval v RF pred vojnou, tak ako si mohol vedome obchádzať sankcie?
Vtedy ešte žiadne neboli.?
Predám: Knihy, publikácie - AmmoMiG, 4+, Mustang , Doplnky Tankograd 1/72

Rozostavané: MiG-9, F4U-1D
Dokončené: Jak-100, A6M2 1/48
romanmig

• Odpovědět s citací

Příspěvekod boticka5 » 29 bře 2022, 07:16

Tak sankce v té době už byli, jen nebyli tak výrazné.
Gloton: chlubit se svou bezcharakternosti je fakt hnus ...

Odesláno z mého Redmi Note 9 Pro pomocí Tapatalk
boticka5

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cencul.sk » 29 bře 2022, 10:07

romanmig píše:Ak si nakupoval v RF pred vojnou, tak ako si mohol vedome obchádzať sankcie?
Vtedy ešte žiadne neboli.?

V tomto príspevku je všetko k predvojnovým sankciám popísané
cencul.sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod happy » 29 bře 2022, 11:41

Gloton píše:Začátkem měsíce jsem upozornil na možnost výhodného nákupu z eshopů, které mají ceny v Rublech, kvůli velkému zlevnění rublů pro nás. Dostal jsem svůj díl, že jsem bezcharaktrní debil atp., že beztak žádné balíky z Ruska nechodí atd. Takže, pošta normálně funguje, za 4 týdny od objednání mám zásilku i s proclením doma. Kupodivu to funguje "lépe" než dříve. Prodejce proclil balíček rovnou přes Ruskou poštu a po doručení do ČR jen během jednoho dne "proběhl" proclením, kdy náš celní úřad převzal údaje z celního řízení v Rusku.
Berte to jen jako informaci, že potřebujete-li něco koupit z eshopu v Rusku, třeba protože tady u nás to není kde koupit, vše zatím normálně funguje.

Pěkná nadílka! Předpokládám ale, že po těch sankcích už nepůjde platit kartou. Asi jsi to stihl na poslední chvíli. Co už ...
Fortiter in re, suaviter in modo.
happy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romanmig » 29 bře 2022, 15:02

Ja som Mikrodizajn kupoval prvý krát v r. 2018, a všetko bolo v poriadku. Odvtedy niekoľkokrát opätovne.
Tým že som si ich výrobky kupoval, nemal som pocit že by som niečo vedome alebo nevedome obchádzal.
Je to o tom ako pracujú na colnici.
Navyše prečo by ma to malo trápiť, keď mi za 13 rokov pootvárali kopec zásielok a platením DPH príp. Cla živím mašinériu ktorá pravidelne a vedome výrazne ani nedodržiava pracovnú dobu (vidím to na vlastné oči), a sú živení práve z našich poplatkov a daní.

romanmig

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cencul.sk » 29 bře 2022, 16:45

Asi sme sa nepochopili... Sankcie sú na to, aby trestali - v prípade Krymu to sú rusi, kto je agresor...A mali to byť ONI kto bude potrestaný. To že sa to "zoširoka" obchádzalo, znamenalo, že to vyšlo do prázdna. Agresor tak dostal chuť na ďalšie územie, čoho výsledkom je zničená UA, Ukrajinci utekajú, často len s igelitkou a deťmi... Kto má svedomie, si môžno povie, že KEBY tie sankcie POCTIVO dodržiaval, nemuselo to dôjsť do tohto bodu :( Teraz už chápeš?
cencul.sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romanmig » 29 bře 2022, 17:21

Táto odpoveď bola trochu odveci, lebo to čo sú sankcie, a čo sa deje v UA a kto je agresor chápem aj bez tohoto.
Aj to by som k tomu podotkol, že nie všetko je čiernobiele, ale nechám to tak.
No a keby sme to mali hrotiť a vravieť o tom, čo by akože bolo správne a čo nie, potom by si ty a aj my všetci ostatní mali ľutovať všetko to, čo sme nakúpili z RF. Nie len to zo Sevastopoľa.
Ja zase hovorím, že nie všetci v RF a tobôž nie všetci výrobcovia modelov a doplnkov v RF symaptizujú s Putinovým vedením.

Ty sankcie nemôžeš dodržiavať, ty sa môžeš len slobodne rozhodnúť či kúpiš alebo nie. Dodržiavanie sankcií mali mať na starosti orgány št. správy. O tom som zase vravel ja.

romanmig

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 29 bře 2022, 19:58

Tady i jinde se vždy najde někdo, kdo obviňuje nakupující z obcházení a porušování sankcí. Prostudovali jste si ale vůbec všehchny ty sankce, čeho a jak se týkají, co zahrnují. Zcela jistě ne, ale psát nesmysly a jiné obviňovat vám jde výborně.
Než došlo nyní k zostření sankcí, týkaly se jen obchodního/firemního dovozu ruských výrobků pro obchodní a podnikatelské účely. Možnosti nákupu "hraček" (ano, naše modelářské serepetičky jsou v celní kategorii hraček) coby konečný spotřebitel se sankce netýkaly. Některé objednávky jsem měl nad 150Euro a prošly tedy i celním řízení s doplatken DPH a cla podle kategorie zboží v zásilce a vše proběhlo standardně a naprosto legálně.
Jak je to nyní se sankcemi ve vztahu k maloobchodu a nákupu jako konečný spotřebite a dle kategorií zboží, jsem dopodrobna nestudoval, balíček ale došel, pošta standardně funguje, ihned při podání zásilky na Ruské poště ta propojeným systémem informuje Českou poštu, zásilky lze sledovat a jsou normálně doručovány. Kdo by měl třeba v Rusku známé či příbuzné, může si od nich nechat posílat zásilky nako soukromé neobchodní a u těchto je a bude navždy, nebude-li světová jaderná váka, na vždy. Ostatně pošta fungovala i za WW2.
Omezením pro možnost nákupu z tamních eshopů může být nemožnost platby, zatím ale i online platby kartou fungovaly.

Nic co by bylo v rozporu se zákonem či předpisy jsem nákupem v Ruských eshopech nespáchal.
A morální aspekt? Nakupoval jsem u nich roky před tímto konfliktem, některé z prodejců mohu považovat i za kamarády, se kterými jsem, byť jen elektronicky, komunikoval o všem možném........nejsou to žádní váleční štváči, ti které za kamrády považuji, jsou to normální lidé jako já, které tento konflikt postihuje také. A nemám důvod je zvrhnout jen kvůli tomu, co se nyní děje. Nejsou to žádní boháči, na prodeji modelařiny opravdu nezbohatnou, dělají co je baví, umí a snaží se uživit sebe a rodinu.

Nevím jakou morálku mají mí krytici, ale já mám životní priority jasné.....nade vše je pro mne rodina a její členové, "rodina je nad zákon", pak jsou ti nejlepší přátelé.....kamarádi.........a až pak někde je stát, společnost, "národ"........je-li pro vás normální zpřetrhat vztahy s jinými lidmi, kamarády a zavrhnout je jen proto, že se ve světě stane něco, na co oni nemají rakticky žádný vliv, je mi vás líto a za kamarády, natož přátele, bych vás opravdu nechtěl.
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sambo74 » 29 bře 2022, 20:28

To Gloton: Jste ještě hloupější než jste se prezentoval v předešlém příspěvku.

Odesláno z mého BLA-L29 pomocí Tapatalk
sambo74

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 29 bře 2022, 20:53

sambo74 píše:To Gloton: Jste ještě hloupější než jste se prezentoval v předešlém příspěvku.

Odesláno z mého BLA-L29 pomocí Tapatalk

Co nadělám, chytřejší už nebudu, naučil jsem se s tím docela dobře žít a smířil se s tím, že chytrosti vaší :nuts: a vám podobných nikdy nedosáhnu :grin:
Gloton

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gloton » 29 bře 2022, 21:35

Tak jsem si dal tu práci a prečetl sankční předpisy a nařízení, nákupu z Ruských eshopů se opravdu netýkají. Když dokážete zaplatit, můžete si nakoupit co chcete, mimo druhů zboží konkrétně vyjmenovaného v sankcích, ale tam není nic týkajícího se podobného maloobchodního zboží.jako jsou naše modelářské serepetičky.
Jste-li tedy dostatečně morálně pokleslí, nic vám nebrání v nákupu.
Gloton

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2059 • Stránka 132 z 138 • 1 ... 129, 130, 131, 132, 133, 134, 135 ... 138

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna