Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

AK-Real Colors

How to
Odeslat odpověď
Příspěvků: 263 • Stránka 9 z 18 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18
  • Odpovědět s citací

Re: AK-Real Colors

Příspěvekod Jakub Vilingr » 08 pro 2021, 19:58

Saturnin píše:Na videích co jsem k AK Real colors zatím shlédl to vypadá, že je s nimi snad dokonce snažší práce než s Vallejo Air, tak uvidím

To jednoznačně. U Vallejo barev stále bojuji s tendencí mrznutí a zanášení na trysce a jehle. AK Real Colour jsou s malíčkem v nose. Je s nimi příjemná práce. Pak se pochlub s výsledky ;-)
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 08 pro 2021, 20:52

Jakub Vilingr píše:Lít na vyčištění pistole originální ředidlo, po vystříkání zbytku barvy, má své opodstatnění. Pokud bych nalil do zbytku barvy čistič, tak se může barva srazit a zcuckovatět. Proto vždy postupuji tak, jak jsem popsal. Čištění i tak trvá 30 vteřin. Do 2 ml nádobky přijde ředidlo za ani ne 2 Kč (228,- Kč za 200 ml, je 1,14 Kč za 1 ml). Souhlasím, je to skutečně příliš drahé na čištění :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kecy. Keď na to príde, môžeš Tool Cleaner použiť ako riedidlo pre AK RC a ani nemrknú. Dokonca budú ešte odolnejšie ako s origo riedidlom. Jedinou vadou bude, že kvôli rýchlemu odparovaniu acetonu v Tool Cleaneri budú rýchlejšie zasychať na tryske.

Tool Cleaner je vhodnou náhradou Rapid Thinnera Gunze. Pre použitie do metalizérov (SM, C či Tamiya LP) je výborný.

A mimochodom kto si vie miešať riedidlá nerieši, koľko stojí ml vôbec...

IMG_20211208_204749_1-02.jpeg

Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PanzerEugen » 09 pro 2021, 10:01

Saturnin píše:Děkuju Všem za reakce

při čištění tedy použiju nejprve originální ředidlo AK interactive High Compatibility Thinner a následně TamiyaAirbrush Cleane (růžové víčko).

Na videích co jsem k AK Real colors zatím shlédl to vypadá, že je s nimi snad dokonce snažší práce než s Vallejo Air, tak uvidím

Na AK Real Colors je tohle skoro overkill. AKcka vycistis i vycitavym pohledem na pistoli. :-D Ty jsou naprosto bezproblemove ohledne cisteni, staci i ten lih a jde to uplne samo, za deset vterin pistole cista. Acetonove cistice typu ten Aibrush Cleaner pouzivam spise na tezko cistitelne barvy, typicky ruzne primery nebo treba Hataka akryly, ktere maji tendenci pri zasychani delat takovou "asfaltovou" substanci co zase*e celou pistoli a jde ztuha ven. Pak ten aceton pomuze, ale u tech AKcek mi to prijde zbytecne. Ja to delam tak, ze pokud to staci, tak pouzivam na cisteni technicky lih, nic nestoji, snadno se shani a dobre se s nim dela, protoze nesmrdi a kdyz ma clovek nesikovny den a nekde neco tim poleje, tak se nic nestane.

Jinak mam s AKcky zatim nastrikany jenom jeden model, ale so far mi prijdou jako jedny z vubec nejjednodussich barev na pouziti. Vallejo Air osobne moc nemusim, protoze maji dost velke rozdily ve fungovani mezi jednotlivymi barvami a treba jejich zluta je i na pomery zlutych extremne blbe fungujici.
PanzerEugen

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 10 pro 2021, 22:53

Atlis píše:

IMG_20211208_204749_1-02.jpeg

Kupujeme litr chemie za 150kaček, složení jako to AK real ředidlo, navíc ředí krásně i Gunze C.
Takže míchat nemusím.-)
Prodám Eduardí limitky 1/48

Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomas1971 » 26 pro 2021, 11:26

Ahoj vespolek , snažil jsem si to tu přečíst , snad jsem toho moc nepřehlédl . Jsem takový věčný začátečník a pro sebe jsem si to shrnul takto --
používám barvy Gunze-C , začal jsem si kupovat i MRP . Při stříkání ředím levelingem , nebo modrým Mr.Thiner , pro rozšíření možností , co si koupit za další barvy , můžu koupit Tamiya Laquer . A tyto AK Real color by se tedy s nimi měly bez problémů snášet a ředit můžu stejně ???
Díky
tomas1971

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 26 pro 2021, 11:31

Rozšírenie akých možností? (:) A áno, dajú sa riediť rovnako.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomas1971 » 26 pro 2021, 11:34

Atlis píše:Rozšírenie akých možností? (:) A áno, dajú sa riediť rovnako.

Tím jsem myslel sortiment barev , množství odstínů barev ( jedna firma nedělá všechny )
Díky Mariane .
tomas1971

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PanzerEugen » 27 pro 2021, 11:13

tomas1971 píše:Ahoj vespolek , snažil jsem si to tu přečíst , snad jsem toho moc nepřehlédl . Jsem takový věčný začátečník a pro sebe jsem si to shrnul takto --
používám barvy Gunze-C , začal jsem si kupovat i MRP . Při stříkání ředím levelingem , nebo modrým Mr.Thiner , pro rozšíření možností , co si koupit za další barvy , můžu koupit Tamiya Laquer . A tyto AK Real color by se tedy s nimi měly bez problémů snášet a ředit můžu stejně ???
Díky

Prvni modely co jsem delal s AKRC jsem redil Levelingem, protoze jsme originalni redidlo nemel. Dalsi modely co ted delam uz je redim AK High Compatibility Thinner a krome miry smradu nevidim rozdilu, tudiz ano lze je redit i jinym lacquer redidlem.
PanzerEugen

• Odpovědět s citací

Příspěvekod El-Cid » 11 říj 2022, 11:40

Zdravím vážení.

Snažil jsem se to tu všechno přečíst. AK barvy mě vcelku zaujaly, a jelikož se v blízké době hodlám přešaltrovat ze štětce na airbrush tak mě zaujaly dvojnásob. Jelikož jsem ale začátečník, měl bych na Vás několik dotazů k tématu.
V první řadě, jak čistíte nástroje (pipety, stříkačky, atd.) po lacquerových AK real colors? Jde to klasickým ředidlem, nebo jejich ředidlem, jde to lehce nebo naopak obtížně?
Doporučili byste mi spíše akrylové AK barvy, nebo ty lacquerové? Popřípadě podle čeho bych se měl mezi těmito dvěma druhy barev rozhodovat?

Předem děkuji za všechny rady
El-Cid

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 11 říj 2022, 11:58

Čistenie - acetón stačí, riedidla je na to škoda. Ide to veľmi ľahko. AK jedine lacquerky (AK RC). Vodouriediteľné sa s nimi nedajú ani porovnávať.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cargo » 11 říj 2022, 12:37

Na čištění používám ředidlo C6000, je levnější než originální ředidlo na barvy. Pokud nevadí jeho zápach.
Barvy na stříkání ředím normálně laquerovým ředidlem Tamiya, to se žlutým víčkem.
Za mě výtečné barvy se širokým sortimentem odstínů.
cargo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Šubr » 11 říj 2022, 14:33

Čistím lihem a v poho.. 8-)
Pavel Šubr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Recoil » 12 říj 2022, 17:13

Atlis píše:
Jakub Vilingr píše:Lít na vyčištění pistole originální ředidlo, po vystříkání zbytku barvy, má své opodstatnění. Pokud bych nalil do zbytku barvy čistič, tak se může barva srazit a zcuckovatět. Proto vždy postupuji tak, jak jsem popsal. Čištění i tak trvá 30 vteřin. Do 2 ml nádobky přijde ředidlo za ani ne 2 Kč (228,- Kč za 200 ml, je 1,14 Kč za 1 ml). Souhlasím, je to skutečně příliš drahé na čištění :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kecy. Keď na to príde, môžeš Tool Cleaner použiť ako riedidlo pre AK RC a ani nemrknú. Dokonca budú ešte odolnejšie ako s origo riedidlom. Jedinou vadou bude, že kvôli rýchlemu odparovaniu acetonu v Tool Cleaneri budú rýchlejšie zasychať na tryske.

Tool Cleaner je vhodnou náhradou Rapid Thinnera Gunze. Pre použitie do metalizérov (SM, C či Tamiya LP) je výborný.

Příloha IMG_20211208_204749_1-02.jpeg je dlouhodobě nedostupná.

Sry za offtopic. Marian, tie vzorky na krídle majú brutaaalny overspray. Nevypadá to dobre.

Vodouriediteľné farby resp. waterbased colors nepodceňovať. Sú špičkové, len ešte asi nedorazili do modelárskeho odvetvia.

Vzorka karta (motív smejúceho sa Jokera) striekaná freehand bez šablón, s predkreslením. "Nulový" overspray.
Přílohy
20211204_134232_resized_resized(1).jpg
BADGER ANTHEM 155 0.3 0.75 BADGER 100 LG 0.26 0.77 BADGER RENEGADE VELOCITY 0.21 0.33 BADGER SOTAR 20/20-2F 0.2 IWATA CM-C Plus0.18
IWATA HP-AH 0.2 PAASCHE RAPTOR 0.2 0.25 0.38 0.66
PAASCHE TALON TG-3AS 0.2 0.25 0.38 0.66TAF3 (1.00)

FICO KLOBÁSY!
Recoil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 12 říj 2022, 18:26

To nebola demonštrácia možností farby ani pištole.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 13 říj 2022, 09:02

El-Cid píše:V první řadě, jak čistíte nástroje (pipety, stříkačky, atd.) po lacquerových AK real colors?

Já pipetou nabírám jenom ředidla, takže ji nečistím a vydrží mi cca rok. Ředím v nádobce pistole, barvu přidávám štětcem. Záleží, jestli ti nevadí to takhle dělat víckrát, když spotřebuješ víc, než je objem nádobky.
ptlo

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 263 • Stránka 9 z 18 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 18

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna