Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Výrobci, Prodejci ‹ Mr.Paint
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

MR.PAINT - informácie a novinky

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1196 • Stránka 65 z 80 • 1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 80
  • Odpovědět s citací

Re: MR.PAINT - informácie a novinky

Příspěvekod Hladik.lada » 05 pro 2021, 19:45

Marian Holly píše:
Atlis píše:Tie opisy sú výborné. Bez toho by som bol stratený. A asi by som nebol sám.

Doteraz ziadny z vyrobcov tomu (bohuzial) nevenoval potrebnu pozornost. Trochu to prezeniem, ale kde, kedy a kym sa farba pouzivala je mozno dolezitejsie, ako samotny odtien. Pamatas na chaos vo VVS farbach?

Pane Holý,

S kamarádem chceme stavět Zera od firmy TAMIA 60780 A6M2b a TAMIA 60784 A6M3:
- A6M2 - celošedou kamufláž Saburo Sakai
- A6M3 - celošedou nebo zelenou kamufláž na horních plochách

1 ks MRP 415 - IJAAF Hairokushoku (Greenish Gray Version)
1 ks MRP 416 - IJAAF Hairokushoku (Bluish Gray Version)
1 ks MRP 413 - Mitsubishi Cocpit Color
1 ks MRP 414 - Nakajima Cocpit Color
1 ks MRP 420 - IAAF Midon Iro (Camoflage Green)
1 ks MRP 431 - Propeler Color
1 ks MRP 419 - IJAAF (Marking Yellou)
1 ks MRP 48 - Super CLEAR CLOSS - LAK
Důkladně jsem prostudoval Vaši pomocnou tabulku, doufám, že jsem se neseknul.
Mohl by jste se na to mrknout.

Předem děkuji.
Hladik.lada

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloslav » 05 pro 2021, 20:00

Na co tam použiješ nakajima cockpit color?
Obě byly vyrobeny u mitsubishi.
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marian Holly » 14 pro 2021, 04:04

Hladik.lada píše:
Marian Holly píše:
Atlis píše:Tie opisy sú výborné. Bez toho by som bol stratený. A asi by som nebol sám.

Doteraz ziadny z vyrobcov tomu (bohuzial) nevenoval potrebnu pozornost. Trochu to prezeniem, ale kde, kedy a kym sa farba pouzivala je mozno dolezitejsie, ako samotny odtien. Pamatas na chaos vo VVS farbach?

Pane Holý,

S kamarádem chceme stavět Zera od firmy TAMIA 60780 A6M2b a TAMIA 60784 A6M3:
- A6M2 - celošedou kamufláž Saburo Sakai
- A6M3 - celošedou nebo zelenou kamufláž na horních plochách

1 ks MRP 415 - IJAAF Hairokushoku (Greenish Gray Version)
1 ks MRP 416 - IJAAF Hairokushoku (Bluish Gray Version)
1 ks MRP 413 - Mitsubishi Cocpit Color
1 ks MRP 414 - Nakajima Cocpit Color
1 ks MRP 420 - IAAF Midon Iro (Camoflage Green)
1 ks MRP 431 - Propeler Color
1 ks MRP 419 - IJAAF (Marking Yellou)
1 ks MRP 48 - Super CLEAR CLOSS - LAK
Důkladně jsem prostudoval Vaši pomocnou tabulku, doufám, že jsem se neseknul.
Mohl by jste se na to mrknout.

Předem děkuji.

Ospravedlnujem sa za neskoru odpoved. Bohuzial vyber farieb mas s vynimkou 431,419 a 43 UPLNE nespravny. To su vsetko farby na ARMADNE letectvo. Odtiene na Zera su v casti namornictva, modrej. Potrebujes 427, 428, 429, 430 a 432.
Zdravi,
Marian HOLLY
Marian Holly

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ondraonway » 14 pro 2021, 13:41

Chystam se na tohodle krasavce. Zatim delam jen s Gunze C tak chci zkusit produkci z nasich koncin. Dle meho pruzkumu jsou pro tuto kamuflaz vhodne tyto barvy:
Horni kamuflaz: AMT-4,AMT-12 a AMT-1
Dolni modra- AMT-7
Interier- A-14
Je to tak?
Ad redeni, Gunze nejcasteji redim 1:3 takze me 30ml lahvicka prijde jako ekvivalent a vice redit asi prevazne neplanuji. Pokud ale redit vice ma smysl jejich redidlo nebo je lepsi klasika mr. color leveling?
Přílohy
Screenshot 2021-12-14 at 13.33.25.png
ondraonway

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Rumis » 14 pro 2021, 14:01

Mr.Paint neriedim, ide rovno z flasky do pistole.
Riedim iba ak robim shading a to levelingom od Tamky alebo Gunze. Riedidlo od Mr.Paint neman, lebo ked som prechadzal na Mr.Paint mal som a este stale mam dostatocne zasoby, tychto riedidiel.
Albatros IPMS-Martin
Peter Rumis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 66misos » 14 pro 2021, 14:53

ondraonway píše:Chystam se na tohodle krasavce...Dle meho pruzkumu jsou pro tuto kamuflaz vhodne tyto barvy:
Horni kamuflaz: AMT-4, AMT-12 a AMT-1
Dolni modra- AMT-7
Interier- A-14
Je to tak?

Tak ako pises.
Pri interieri by to nemuselo vzdy upne platit, ale pokial foto tvojho lietadla neukaze nieco ine, daj tam standardnu A-14. Viac na http://massimotessitori.altervista.org/sovietwarplanes/pages/colors/internal-colors-primers/internal-colors-primers.html
A ak by si to chcel odriet na kov (drevene povrchy hned opravovali kvoli degradaci z vlhnutia), tak pod kamuflaznou farbou bola zltkava zakladovka ALG-1, foto tiez na linke vyssie, info tiez na http://massimotessitori.altervista.org/sovietwarplanes/pages/colors/color-table.html
66misos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ondraonway » 14 pro 2021, 15:37

66misos píše:
ondraonway píše:Chystam se na tohodle krasavce...Dle meho pruzkumu jsou pro tuto kamuflaz vhodne tyto barvy:
Horni kamuflaz: AMT-4, AMT-12 a AMT-1
Dolni modra- AMT-7
Interier- A-14
Je to tak?

Tak ako pises.
Pri interieri by to nemuselo vzdy upne platit, ale pokial foto tvojho lietadla neukaze nieco ine, daj tam standardnu A-14. Viac na http://massimotessitori.altervista.org/sovietwarplanes/pages/colors/internal-colors-primers/internal-colors-primers.html
A ak by si to chcel odriet na kov (drevene povrchy hned opravovali kvoli degradaci z vlhnutia), tak pod kamuflaznou farbou bola zltkava zakladovka ALG-1, foto tiez na linke vyssie, info tiez na http://massimotessitori.altervista.org/sovietwarplanes/pages/colors/color-table.html

Diky moc, super linky, a to me nenapadlo ze vlaste chipping bude na zakladovku a ne na kov :-)
ALG-1 koukam Mr.paint nema, gunze ma C352 tu jsem pouzil na Mustanga
ondraonway

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ondraonway » 14 pro 2021, 21:39

tak objednano, docela by me zajimalo co tedy obnasi vytvorit kvalitni a presne barvy. Jinymi slovy jak na Slovensku prevymysleli to co dela Tamiya a Gunze a Spanele a Revell a Humbrol. Je to jenom v tom ze uz nikdo nechce "smrdet" tj vyuzivaji toho ze namichaji dobre barvu (jak? jinak nez jini tak aby se to zaplatilo) s pouzitim technologie co funguje, jen je trochu toxicka ?? Nebo staci vyuzit model jeden nadsenec mnohe udela ...
ondraonway

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Rumis » 15 pro 2021, 10:18

Opakujem sa s mojou otazkou: Kedy by mohli byt odtiene na Japoncou mozne k dostaniu?
Albatros IPMS-Martin
Peter Rumis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rene Molnar » 15 pro 2021, 13:02

Peter Rumis píše:Opakujem sa s mojou otazkou: Kedy by mohli byt odtiene na Japoncou mozne k dostaniu?

24.12.2021 8-)
Přílohy
IMG_2666.jpg
Naposledy upravil Rene Molnar dne 15 pro 2021, 13:16, celkově upraveno 1
E-SHOP >> Obrázek
Rene Molnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 15 pro 2021, 13:10

ondraonway píše:docela by me zajimalo co tedy obnasi vytvorit kvalitni a presne barvy. Jinymi slovy jak na Slovensku prevymysleli to co dela Tamiya a Gunze a Spanele a Revell a Humbrol.....

analogiu by som videl v tom ako v Čechách Eduard prevymyslel ako robit lepšie vylisky ako Tamiya,Hasegawa, revell ....
(:)
Lubomír Kerék

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 15 pro 2021, 14:07

No, Eduard jeste zdelaka nema kvalitou vylisku na Tamiyu. Je na urovni Hasegawy, Revell se uz davno nechyta. Nemluvim o detailnosti modelu nebo a shode s originalem, mluvim i kvalite povrchu a vylisku jako takovych. Ale i celkove je podle mne Tamiya pred Eduardem.

Kazdopadne, taky by mne zajimalo, jak se povedlo znacku MRP takhle rozjet. Jak tezky bylo najit zajistit vyrobu, suroviny, a pod.
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter Rumis » 15 pro 2021, 14:38

Rene Molnar píše:
Peter Rumis píše:Opakujem sa s mojou otazkou: Kedy by mohli byt odtiene na Japoncou mozne k dostaniu?

24.12.2021 8-)

Rene, vdaka farbicky budu pod stromcek. :P
Albatros IPMS-Martin
Peter Rumis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hladik.lada » 15 pro 2021, 22:26

Ospravedlnujem sa za neskoru odpoved. Bohuzial vyber farieb mas s vynimkou 431,419 a 43 UPLNE nespravny. To su vsetko farby na ARMADNE letectvo. Odtiene na Zera su v casti namornictva, modrej. Potrebujes 427, 428, 429, 430 a 432.
Zdravi,
Marian HOLLY

Martine děkuji za odpověď a vysvětlení. "Bratře Žižko koule nedoletěla, nevadí popojedem".
Takže nevadí, doobjednáme. Rozhodně je to lepší než kdybychom s Tomem ty Zera nastříkali
nesprávnými barvami a bylo to celé špatně, to by nás mrzelo víc. Chybami se člověk učí.
Jenom bych potřeboval dovysvětli barvu MRP 429 - o jakou barvu se jedná, tu jsem v tvé tabulce nenašel.
A co základovky na vnitřní konstrukce, klapky a podvozkové šachty, mám objednat MRP 409 a MRP 410,
nebo jenom jednu z nich ?
A raději bych se ještě pro jistotu zeptal na dvě věci:
- jakou barvu mám použít na toto Sakaiovo Zero
- jakou barvu použít na A6M3a se zkráceným křídlem - stavebnice Tamyia - šedé kamufláže.
Obojí byly kamuflovány stejnými barvami? Ptám se sice asi jako pitomec, ale babička vždycky říkala,
"když si nejsi jistý, tak se raději zeptej" a já si rozhodně jistý nejsem a pořád z toho mám v hlavě trochu chaos.
Předem děkuji.
Laďa.
Přílohy
45ddc9288f79d3684a82eab67e9032cf.jpg
8437abde080e7dfc5945edf018acdc24.jpg
1578732059100006.jpg
Hladik.lada

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marian Holly » 20 pro 2021, 22:53

Hladik.lada píše:Ospravedlnujem sa za neskoru odpoved. Bohuzial vyber farieb mas s vynimkou 431,419 a 43 UPLNE nespravny. To su vsetko farby na ARMADNE letectvo. Odtiene na Zera su v casti namornictva, modrej. Potrebujes 427, 428, 429, 430 a 432.
Zdravi,
Marian HOLLY

Martine děkuji za odpověď a vysvětlení. "Bratře Žižko koule nedoletěla, nevadí popojedem".
Takže nevadí, doobjednáme. Rozhodně je to lepší než kdybychom s Tomem ty Zera nastříkali
nesprávnými barvami a bylo to celé špatně, to by nás mrzelo víc. Chybami se člověk učí.
Jenom bych potřeboval dovysvětli barvu MRP 429 - o jakou barvu se jedná, tu jsem v tvé tabulce nenašel.
A co základovky na vnitřní konstrukce, klapky a podvozkové šachty, mám objednat MRP 409 a MRP 410,
nebo jenom jednu z nich ?
A raději bych se ještě pro jistotu zeptal na dvě věci:
- jakou barvu mám použít na toto Sakaiovo Zero
- jakou barvu použít na A6M3a se zkráceným křídlem - stavebnice Tamyia - šedé kamufláže.
Obojí byly kamuflovány stejnými barvami? Ptám se sice asi jako pitomec, ale babička vždycky říkala,
"když si nejsi jistý, tak se raději zeptej" a já si rozhodně jistý nejsem a pořád z toho mám v hlavě trochu chaos.
Předem děkuji.
Laďa.

Nazdar Lado,
Cislovania co som ti dal su na obrazku aktualnych farieb vyssie, zavesene P.Rumisom. 429 je verzia "olive grey" na Zera vyrobene v Nakajima.
Sakaiove Zero bolo s navacsou pravdepodobnostou vyrobene Mitsubishi, takze farby "Mitsubishi". Vsetky verzie A6M3 boli vyrobene v Mitsubishi.
S tym Sakaiovym markingom by som bol dost opatrny. Tie sakury na zostrely boli len 3 na pravej strane. Pruh na trupe modry ALE na smerovke cerveny! Dalsia moznost je V-128, na ktorom Sakai aspon raz letel a bude v Eduard PP.
Marian
Marian Holly

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1196 • Stránka 65 z 80 • 1 ... 62, 63, 64, 65, 66, 67, 68 ... 80

Zpět na Mr.Paint