Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Názor na "ekologická" auta...

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 193 z 331 • 1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 331

K cemu jsou zelene normy spotreb a emisi ???

Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%

Celkem hlasů : 376

• Odpovědět s citací

Re: Nazor na "ekologicka" auta...

Příspěvekod hans dlouhán » 21 lis 2021, 17:38

A THUD je zpět!!! Ve všech tématech a se vší parádou. :grin: :grin: :grin:
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 21 lis 2021, 17:45

Mě nevadí..... nečtu příspěvek delší 3 řádků....
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 21 lis 2021, 18:44

Nejsem ve všech tématech. Ale tak si počkejte, uvidíme. Jsem si jistý, že se ve své predikci nemýlím.
https://smartmania.cz/project-titan-zry ... bil-applu/
Uvidíme do 10 let.
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 21 lis 2021, 18:51

Thude, jsi nemocný. Běž k doktorovi.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 21 lis 2021, 21:35

90% těch co si kupují Apple to dělaj akorát, že chtěj vypadat hogo fogo. A ukázat že na to maj.

Odesláno z mého Nokia 5110 pomocí Tapatalk
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Re: Nazor na

Příspěvekod Radek3057 » 21 lis 2021, 22:01

chevy píše:90% těch co si kupují Apple to dělaj akorát, že chtěj vypadat hogo fogo. A ukázat že na to maj.

a proto novinka 13Pročko stojí vlastně stejně jak výběhovka Huhlawei mate 40pro bez Android služeb a ještě s Číňanem co ti čte zprávy přes rameno :lol: :lol: :lol: ... btw i ten Samsung je vlastně dražší ... takže vlastně jsem si koupil posledního nota za XY proto že chci narozdíl od " levných" Iphone 13tek ukázat že na to mám ... už není rok 1905
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Re: Nazor na

Příspěvekod Miloslav » 21 lis 2021, 22:20

chevy píše:90% těch co si kupují Apple to dělaj akorát, že chtěj vypadat hogo fogo. A ukázat že na to maj.

To je ale píčovina. :shock: :shock:
Miloslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 21 lis 2021, 23:22

Tak si pánové najděte, co to je trend setter. Ta moje predikce nevychází z toho, že všichni budou používat Apple auto. To nebudou, stejně jako všichni nepouživají iPhone, AppleWatch nebo AirPody. Bude to stejné jako dosud. Apple nastartuje trend samořiditelných aut - a konkurence to - okopíruje. To je trend setting. Apple uvede dotykový telefon - a všichni dělají dotykové telefony. Apple uvede tablety - a trh je zaplavený tablety. Apple udělá chytré hodinky - a konkurence rovněž. Apple vydá bezdrátové pecky a máte trh zahlcený bezdrátovými peckami. Apple vyhodí nabíječku a jack na kabelová sluchátka -a konkurence se opět přizpůsobí. Takže je logické, že pokud Apple uvede plně autonomní auto, konkurence začne dělat autonomní auta. Ony některé konkurenční firny (k Applu)vyrábí vozidla již dnes... Úmyslně nepíšu auta. Já jen mohu mít radost, že agentura Blomberg (bez tohoto, že bych o tom vědomně věděl )popisuje hypotetický Appke car přesně tak jak jsem si podobu (vozu budoucnosti) vysnil já. Plně autonomní platformu, osobní "taxík", řizený AI. "Siri(Alexo,Google), vem mě do práce"... Možná je to blíž než si myslíme... (čím dál tím víc věci má napojení na AI, takže je to jen o legislativě) a jak se v těch článcích píše, mladí (zřejmně jsou míněni mileniálové a mladší v USA a na "západě" mají k autům jiný vztah než jejich rodiče a prarodiče.) A určovat trendy budou oni, ne stará generace petrolheadů. AI auta osobní dopravu racionalizují a ulehči lidem život. Jsem přesvědčen že se nemýlím. Mladí (teens a mladí dospělí) mají už dneska odlišný přístup k mnoha věcem(přiklad: Greta, tzv. Enviromentálni strach)a tahle doba "nebude pro starý". A ano, dočkáme se na 101% i obdoby KITTA. Dovedu si živě představit dejme tomu hypotetickou full AI Corvettu C10 s možností řízení po staru... coby toy car.(Auta pro zábavu). Ale budoucnost nepatři aluminiu ale AI a bezemisni dopravě. A ano, ono okřidlené "Myslete odlišně" Steva Jobse, bude hrát roli i v budoucnu. Budoucnost netvoři průměrní jedinci, s konvenčním myšlením, budoucnost tvoří vizionáři, ta zbylá masa jsou ti, co si ty jejich vynálezy koupí a uvedou v praxi.

K telefonům- když uvažujete racionálně máte slovy "tři" možnosti. Apple a iOS a na Androidu majoritní Samsung a minoritní a v pár věcech specifické SONY a ještě Asus. USA, Jižni Koreu a Taiwan.Číňany je lepši nepodporovat a oslabení Huawei bylo mistrovské rozhodnuti administrativy prezidenta Trumpa.

Dobrou noc.
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 22 lis 2021, 00:54

Tak Apple uz davno neni ta firma ktera udava smer... spise naopak se z nich stala znacka konzervativni. Nevim z ktere jeskyne ten clovek vylezl,ale na udavani trendu tu jiz davno mame jine zraloky a vyrobce a co se tyce samoriditelnosti tak je tu Tesla,pak dloooouho nic a ti ostatni... a Sam Musk rika ze Tesla je hardwarove pripravena uz ted aby Vas sama z jednoho konce USA dostala na druhy, Softwarove je pripravena tak ze to ze dojedete ma hodnotu 94% a legislativne je to 0%, protoze pro samoriditelnost v podstate nikde na svete nejsou pripraveny nejen podminky,ale hlavne zakony a hlavne pro to stejne neni politicka vule. Takze samoriditelnost jako takova je u ledu a muzeme to nazvat spise rozsireny asistent rizeni... a vsechny ty hardwarove a jine veci v modernich teslach jsou vyuzivany ne na puvodni zamysleny ucel, tedy dat si nohy na palubku a nechat se odvest do prace,ale jako dalsi bezpecnostni nadstavba chybujiciho ridice... a musim uznat ze to co Tesla ( model2020) sleduje okolo sebe je az neuveritelne ...

Odesláno z mého SM-N986B pomocí Tapatalk
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 22 lis 2021, 02:15

Nesouhlasím. Apple je trend setter a i kdyz panu Muskovi fandím ve vesmírném programu, jeho vozy mne neoslovily. Však jsem tu dával odkaz na test ojeté Tesly a nevidím důvod, proč si v připadě elektromobility kupovat zrovna tuto značku, když máte v nabídce e-autAudi, Mercedes, BMW, Porsche,Jaguar a brzy i Rolls Royce. Nedávno se na DvTv ptali pani docentky Drábové jaký pohon by preferovala pro blízkou budoucnost. Řekla, že plug in hybrid, nebo vodík. Plug iny a jedinou vodíkovou sériovku - Mirai - dělá Toyota. Legislativa je to nejmenší,a až to bude nutné, vyřeší se to rychle, ze dne na den, jistě se na tom pracuje ale ne intenzivně, neb to není aktuální. Ony už nějaké zákony, nebo návrhy jistě jsou nachystány, dávno máme autonomní MHD a individuální doprava se bude řešit též. Nesmíme o tom uvažovat v intenci současnosti a konceptu. Pokud auto nebude mít pedály a volant a vůbec nic, co by řidiči umožnilo řídit osobně, zasahovat do řizeni, bude to - můj názor- na výrobci vozidla, neb majitel bude jen uživatel/cestujíci, ne řidič. Ono vše bude jiné, už sem se tu o tom rozepsal dřív. Od konceptu vozu přes rychlost atd. Prostè bude to jiné než u vozů konvenční konstrukce, řízené člověkem.
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 22 lis 2021, 07:57

Nemame autonomni MHD tak prosim nelzi ... a ne tesla nema zadnou konkurenci,ac se o to automobilky sem tam snazi tak ne, proste cena,vykon,dojezd a technika tam je tesla o parnik napred. Automobilky jeste potrebuji cas, protoze teprve ted pousteji na trh prvogeneracni elektriky ktere jsou navrzene a postavene jako elektriky, proste brat E-Golf jako konkurenta tesly model E a nebo Taycan jako konkurenta Splaidu muze jen jedinec ktery nevi ... Vodik je fajn,ale jako palivo do motoru,ne jako palivo pro vyrobu El.energie pro palivove clanky. A zatim co infrastruktura pro dobijeni roste v tisicich mistech kazdy rok tak na ten vodik tady mame jednu experimentalni plnicku a tim to konci... expert,neexpert Elektrika je to co svet uz vybral,jestli dobre,nebo spatne to se uvidi

Odesláno z mého SM-N986B pomocí Tapatalk
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 22 lis 2021, 08:57

Pozor na silná slova....

Nemáme v ČR. Ale minimálně autonomní metro funguje od letoška v Šanghaji, už před dvaceti lety jsem jel vláčkem bez řidiče z letiště v Curychu a vlaky bez řidiče se plánují pro trasu metra D. A metro bez řidiče je autonomní MHD.

Když jsem o tom včera přemýšlel, tak si říkám, že pokud bude ten hypotetický iCar takový, jaký predikuji články(plně AI, bez možnosti fyz. Řízení), nedivil bych se kdyby fungoval na principu služby a tim pádem předplatného. Apple s tim má zkušenosti u Apple TV a Apple Music, takže nějaký hypotetický Apple Drive mi nepříjde nereálný. Zaplatíš měsíční paušál a vozítko tě bude vozit do aleluja. Popisoval jsem to tu dřive, netuše,že se to chystá. Konec řidičáků, konec mama taxi, konec dopravních zácp, automatické AUTO ( ano konečně bude auto auto)odveze babičku k doktorovi, děti do školy a pak k babičce, rodiče do práce a večer na raut. Osobní řidič pro každého. Párty v autě. Sex v autě. Za jízdy. Nestarejte se, řídí automat. Nudná jízda - dejte si šlofika. AutoAutomat pro každého, od dětí po babky, od mladých a úspěšných po staré a nemocné. Konec dopravních nehod. Už žadná krize s kamioňaky, trucky se řidí samy.

Fakt doufám, že si to jen nevymyslel nějaký analytik, ale AutoAutomat by Apple bude. Brzo. Bude to prvni skutečná automobilova revoluce od doby co Henry Ford začal vyrábět Ford T.

Nedivte se, že od AI mobility mám taková optimistická očekávání. Jsem slabozraký a proto jsem si nikdy neudělal ŘP ( když máte silné brýle není to dobrý nápad). Tím pádem jsem odkázán na DHD/MHD, potažmo ostatní členy rodiny co umí řidit. Ale v nekončíci pandemii se mi do DHD/MHD moc nechce. Proto třeba pro mne by bylo takové AI auto zkvalitněním života.
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 22 lis 2021, 09:45

Tak já myslím, že oddělení je naplněno a vrchní sestra může zamknout.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 22 lis 2021, 10:56

Plne autonómne autá sú stále hudbou relatívne odľahlej budúcnosti.

Je to príliš veľký skok mentálny, čiastočne ešte stále technologický a je to aj pomerne zložitý legislatívny oriešok. Apple aj keby prišiel s niečím prevratným, o čom dosť pochybujem, na cesty to len tak nedostane.

Určitý stupeň autonómie v hromadnej doprave nie je niečím, čím by sa dopravcovia nezaoberali. Obrovskou výhodou hromadnej dopravy je, že sa pohybuje po presne vyznačených trasách, takže sa tie dajú dobre pre potreby autonómnej jazdy zmapovať. A čím menšie odchýlky na trase (vlaky, električky), tým je to jednoduchšie. Malé autobusy sú testované, vo Fínsku veselo jazdia. V každom je však prítomný operátor, ktorý môže vždy zasiahnuť zastavením (do riadenia zasahovať nemôže, nemá ako).
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 22 lis 2021, 11:05

AI CZ tak se probudíme, něco jiného je vlak na kolejích řízený dálkově a něco jiného auto v provozu. Tam mu přečárneš dvě čáry a je v prčicích a bloudí jak Goro před Tokiem
JoseFxx

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 193 z 331 • 1 ... 190, 191, 192, 193, 194, 195, 196 ... 331

Zpět na Volný pokec (Subject free)