Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48339 • Stránka 2282 z 3223 • 1 ... 2279, 2280, 2281, 2282, 2283, 2284, 2285 ... 3223
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 05 lis 2021, 07:53

Pozitivní nebo negativní nýty jsou vlastně blbost, vezme-li se v potaz, z jaké vzdálenosti na letadlo koukáš v reálu a z jaké na model koukáš. V reálu nýty většinou vidíš na tu vzdálenost vlastně jen na hodně obouchaných a olétaných mašinách. Takže pokud chceš mít model udělaný podle reálu, na první pohled by jsi nýty na něm vidět vlastně vůbec neměl, teprve až při podrobném pohledu si jich všimnout. Pokud má kit tedy nýty jemné, co po nastříkání kamo jsou téměř neviditelné, pak je to ideální.

No jo, ale když ona ta "španělská škola" tak moc láká a onýtovaný model se zvýrazněnými nýty pak vypadá jaksi vizuálně zajímavěji... Tak to holt modeláři po výrobcích chtějí. Často pak z toho vychází totální úlety s nýty jak na parníku - např. trumpeter kity nebo nic moc povrch u 1/72 Fw190 Eda

Pokud jde o poznámku p. Šulce o tom, že se dá model slepit bez poškození nýtů, tak tohle funguje jen v případě, že ta stavebnice nemá:
a) žádné propadliny, co se musí tmelit a přebrušovat
b) podsestavy a kompletace dílů kopírují přesně paneláž originálu
c) rytí a nýty se na žádných dílech stavebnice nevytrácí

A není moc výrobců, co to dokáží udělat dobře... Až budu mít kompletní stavebnici Eduard Zero v ruce, uvidím jestli ty pozitivní nýty na tomto kitu jsou z hlediska stavby OK nebo je to šílený nápad umanutého konstruktéra 8-) ... Podle fotek se mi to zatím Zero líbí velmi a těším se na celou sérii, doufám že nebudu zklamaný tím, že někdo zase nedomyslel nebo uspěchal původně dobrý úmysl. Jako třeba podtisk bílou na dekálech, lak na nich, nebo ty pozitivní nýty na místech, kde to bude nutný i přes různá tvrzení stejně tmelit a brousit!
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DominikS » 05 lis 2021, 09:50

Dobré ráno

Celkově vypadá model Mitsubishi Zero velmi pěkně. Jedno řešení se mi však nelíbí. Myslím výfukové potrubí. Když byl oznámen Reisen, myslel jsem, že to vyřešíte stejně jako Tamiya na A6M3 / A6M3a w meritku 1/48. A na fotce to vypadá jako Airfix nebo Tamiya v 1/72. Budete to měnit nebo bude takový systém jako ve zmíněném modelu Tamiya (nebo A6M2 Fine Molds v 1/72) dostupný pouze v Brassinu?

Hezký den
DominikS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Víťa Výmola » 05 lis 2021, 09:55

DominikS píše:Celkově vypadá model Mitsubishi Zero velmi pěkně. Jedno řešení se mi však nelíbí. Myslím výfukové potrubí.

Zero, navíc v tomto měřítku, jde úplně mimo mě, ale tohoto jsem si všiml taky. Vypadá to na čtvrtku hodně zjednodušeně.
BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM

Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)

Na stole: Avro Vulcan (Airfix 1/72), Zlín Z-181 (KP 1/720, leccos dalšího v šuplíku
Letos dokončeno: SPAD 510 (Azur 1/72)
Mimo jiné dokončeno: I-16 (1/72, ICM), MiG-3 (1/72, Hobbyboss), P-51 Nooky Booky (1/72, Tamiya)
Víťa Výmola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 05 lis 2021, 10:16

DominikS píše:Dobré ráno

Celkově vypadá model Mitsubishi Zero velmi pěkně. Jedno řešení se mi však nelíbí. Myslím výfukové potrubí. Když byl oznámen Reisen, myslel jsem, že to vyřešíte stejně jako Tamiya na A6M3 / A6M3a w meritku 1/48. A na fotce to vypadá jako Airfix nebo Tamiya v 1/72. Budete to měnit nebo bude takový systém jako ve zmíněném modelu Tamiya (nebo A6M2 Fine Molds v 1/72) dostupný pouze v Brassinu?

Hezký den

Cokoli se Vám nelíbí si můžete dle libosti a vlastních schopností upravit do podoby Vám vyhovující. Vůbec se za to na Vás nebudu zlobit a kritizovat Vás za to (:)

My na modelu nic měnit nebudeme.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 05 lis 2021, 10:48

Jsem z toho smutntný, to se jako už realita v modelařině nenosí nebo co... asi už su starej... (byl tu delší příspěvek, ale zeditoval jsem to...)

Pár snímků reálných zachovaných Zer, kde je krásně vidět, jak ty nýty prosvítají i skrze barvu... a někdy hoodně výrazně.

Pane Šulci, weekendová edice bude prosím kdy, nebo aspoň ví se, kdy bude stavebnice s markingem na letadlo Saburo Sakaie ? Děkuju.
Přílohy
afm_a6m_20.jpg
zero tokio museum.jpg
ZERO ATAIU.jpg
Naposledy upravil Al CZ dne 05 lis 2021, 11:59, celkově upraveno 2
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DominikS » 05 lis 2021, 11:10

Vl.Šulc píše:
DominikS píše:Dobré ráno

Hezký den

Cokoli se Vám nelíbí si můžete dle libosti a vlastních schopností upravit do podoby Vám vyhovující. Vůbec se za to na Vás nebudu zlobit a kritizovat Vás za to (:)

My na modelu nic měnit nebudeme.

Děkujeme Vám za Vaši odpověď. Je to škoda, ale respektuji vaši volbu.

PS.

Pane Sulce, jsem Vam poslal PW z malym dotazem.
DominikS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 05 lis 2021, 11:37

Pane Šulci, až budete dělat návod k dalším Trenérům, zkuste tam dát čelní pohled.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod romanmig » 05 lis 2021, 13:00

Dnes mi došla zásielka hlavne s doplnkami na Z-226 a F-4B, Camela a Overtrees Z-226.
Za mňa všetko úplná paráda :cool: , hlavne trysky na Phantoma. :-)˜
Veľká [-o< celému tímu + pochvala Pavle Š. za balenie.

Bohužiaľ aj keď som bol zaočkovaný, od tohto týždňa sa liečim z COVID-u, ale veľmi sa z vecí teším a neviem sa dočkať, kedy sa do nich pustím.
Pozdravte prosím odo mňa Petru Š.

Roman Šoltész
Predám: Knihy, publikácie - AmmoMiG, 4+, Mustang , Doplnky Tankograd 1/72

Rozostavané: MiG-9, F4U-1D
Dokončené: Jak-100, A6M2 1/48
romanmig

• Odpovědět s citací

Příspěvekod T. Becher » 05 lis 2021, 18:22

Dobre den Šulci,Planuje Eduard vydavani dalsich pristrojovych desek? Jaky vlastne meli uspech u zakazniku? Naprikal pristrojova deska na Mig-21 by se myslim setkala s velkym zajmem.
Dekuji za odpoved.
T. Becher

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 72man » 05 lis 2021, 19:01

Al CZ píše:Pár snímků reálných zachovaných Zer, kde je krásně vidět, jak ty nýty prosvítají i skrze barvu... a někdy hoodně výrazně.

Tipuju, že tohle je pohled z pěti metrů. Pokud na model koukám z metru, pak relevantní by byla fotka za 48 metrů. Nebo dokonce ze 72 metrů.
72man

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 05 lis 2021, 19:16

Nojo, to obstojí i kdejakej kovák :-)
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Skyd » 05 lis 2021, 21:14

PetrB píše:Nojo, to obstojí i kdejakej kovák :-)

dokonce i ten můj :lol: :lol:
Skyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod YETTY » 05 lis 2021, 22:14

Co takhle si postavit Zero od Hasegawy,onýtovat ho a ještě ušetřit?? Nebylo by to lepší ,než-li ztrácet čas plkáním o pozitivních nýtech tam a pozitivních nýtech tady? A vůbec ,základní otázka je -kolik z vás už ten model vidělo??Toho brečeního o promarněný šanci nebylo toho už dost?? :nuts: :nuts: Jsme ještě na MODELÁŘSKÉM fóru??Celá léta jsem zvyklý,že si všechno upravujeme a najednou je to už zapomenuté??
SPL LIBEREC Martin ˇˇYETTYˇˇPlaček
YETTY

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 05 lis 2021, 22:22

Přečtěte si úvodník v novém Infu a ty plky vás přejdou.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod YETTY » 05 lis 2021, 22:51

No já to Zero ještě v ruce neměl.Plky jsou ze stran modelářů, kteří to hrotí za každou cenu.P.Šulc už to napsal dost jasně a tím debata končí.Mne ty plky nepřejdou, poněvadž jsem velmi rád ,že bude nové Zero.Proto sem tolik nepíšu a věnuju energii do bohulibějších věcí.Občas to ale nevydržím ,jako právě teď.
SPL LIBEREC Martin ˇˇYETTYˇˇPlaček
YETTY

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48339 • Stránka 2282 z 3223 • 1 ... 2279, 2280, 2281, 2282, 2283, 2284, 2285 ... 3223

Zpět na Diskuse