Tak při pátku něco na zub v interkonty v Javorníku . Kuře půlka pečená s citronem, tymiánem, máslem, oliváč, česnek ve šlupce zastříklé bílým vínkem, nové brambory, chřest a nezapomněl jak se dělá holandská omáčka
Začalo září, ve sklepě začínám mít teplotu tak akorát pro zrání sýrů ! Prvních 30l mléka začínající "hobby" sýrařské sezony zpracováno na jogurty , tvarohy ,čerstvé sýry ......... a dva Reblochony které předkládám. Pro začátek jistota s bílou plísní na povrchu (je tak agresivní že jiná plíseň nemá šanci, což je výhoda.........do doby nutné sterilizace všeho použitého pro výrobu jiného typu sýrů) Dělal jsem je před týdnem , chlupatý kožíšek je asi 1,5mm,zatím tedy dobré. Zabaleny do alobalu (mikroklima) půjdou zrát na určitý čas do vrchního patra lednice, pro začátek to nyní ve sklepě jde ,ale pro dlouhodobější zraní je tam ještě o pár st. tepleji než by bylo třeba. Uvidím,snad se zadaří !
PS.: Ilustrační foto z léta,je potřeba zachovávat dobré dodavatelsko odběratelské vztahy !
Přílohy
Po týdnu zrání. Potřeba 7L mléka s asi 5-6% tuku.
Prozrávání i za pomoci bílé plísně - Penicillium Candidum SIGMA 74
V obalu pro uchování vlastního mikroklima
Helena "stará známá", Bio farma Bad Mitt. - Otta. 25-30L/den