Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Názor na "ekologická" auta...

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 115 z 331 • 1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 331

K cemu jsou zelene normy spotreb a emisi ???

Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%

Celkem hlasů : 376

• Odpovědět s citací

Re: Nazor na "ekologicka" auta...

Příspěvekod JoseFxx » 17 čer 2021, 10:00

Lavi píše:
Alibismus, hry se slovy. Nic víc, nic míň.

Ve výsledku - ať už to nakonec dopadne jakkoli - já nebudu ten nepříjemně překvapený.

V čem je alibizmus, Musk Teslu založil daleko dřív než přišel elektoboom
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 17 čer 2021, 10:06

ptlo, prosím Ťa... (:) Oceňujem Tvoju snahu diskutovať, ale skús sa tomu povenovať, daj tomu týždeň. Prečítaj si o tom niečo, potom sa prosím vráť. Mňa už nebaví reagovať na výkriky do tmy bez ladu a skladu.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 17 čer 2021, 10:21

Studovat bys měl ty, dneska se do všeho zamotáváš. Smutnější je, že tvoje chabé znalosti energetiky, ale i prvního zákona termodynamiky, jsou zcela typické pro zastánce aut na baterky.
Jenom vybírám z úkolů řízení přenosové soustavy:

Udržování výkonové rovnováhy v reálném čase – jíž je dosaženo využitím následujících technicko-organizačních prostředků:

sekundární regulace frekvence a činného výkonu

terciární regulace výkonu

využití dispečerské zálohy

viz https://oenergetice.cz/spolecnosti-cr/c ... i-cinnosti
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 17 čer 2021, 10:24

No hovorím, reagovať na každú blbosť sa mi už vážne nechce. Ani z toho opisu spoločnosti si si nevybral správnu časť relevantnú k diskusii. Ech...
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 17 čer 2021, 10:42

ptlo píše:Studovat bys měl ty, dneska se do všeho zamotáváš. Smutnější je, že tvoje chabé znalosti energetiky, ale i prvního zákona termodynamiky, jsou zcela typické pro zastánce aut na baterky.
Jenom vybírám z úkolů řízení přenosové soustavy:

Udržování výkonové rovnováhy v reálném čase – jíž je dosaženo využitím následujících technicko-organizačních prostředků:

sekundární regulace frekvence a činného výkonu

terciární regulace výkonu

využití dispečerské zálohy

viz https://oenergetice.cz/spolecnosti-cr/c ... i-cinnosti

Ty ale fakt motáš nesmysle, to cos napsal je jen o pracovních kapacitách. A to cos uvedl, teda krom dispečerské činosti obstarávají automaty. Předpokládám že máš elektotechnické vzdělání ( minimálně Jadernou fyziku)
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 17 čer 2021, 10:57

JoseFxx píše:V čem je alibizmus..

To je tvrzení, že nikdo nepřikazuje, aby se šlo elektrickou cestou, resp. že nedochází k zákazu automobilů na spalovací motory když se přeci "jen" snižují limity emisí. Nemluvě o tom, že některé vlády už zákaz prodeje aut se spalovacím motorem od určitého termínu zakázaly (počínaje rokem 2025 v Norsku např., ale platí to pro řadu zemí EU v následujících letech). Automobilky samozřejmě půjdou elektrickou cestou, protože nic lepšího, aby vyhověli nesmyslům, nemají. Přežijí tak o chvilku déle.

A samozřejmě se to zaštiťuje bojem proti globálnímu oteplování a ekolologií. Že to nemá s realitou nic společného je vidět i v tom článku z ČVUT, na který sem nedávno někdo dával odkaz.

Fakticky se jedná o úpadek západní společnosti, kdy v zájmu dnes už jakési pseudodemokracie je správné považovat názor idiota za stejně hodnotný jako názor odborníka či rozumného člověka, který nerezignoval na elementární logiku. Všudypřítomná korektnost znemožňuje řešení problémů, protože ti, kteří jsou schopní je skutečně popsat jsou pronásledováni ukřičenými aktivisty a už nezáleží na tom jestli je to v rámci zeleného ekošílenství, vymyšleného rasismu nebo 52 druhů genderu.

Upřímně, já budu strašně rád jestli se mýlím a budu první kdo to přizná. Ale zatím nemám žádný důvod těm vašim sluníčkovým pohledům do budoucnosti věřit.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 17 čer 2021, 11:00

Lépe bych to nenapsal..... =D>
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 17 čer 2021, 11:03

Nemám sluníčkový pohled, já jsem pro vývoj. Ano to že některé vlády jsou papežtější jak papež není můj problém ani názor. Neřeším ekologii ale eko, špíš elekto auta, a za mě s nimi problém nemám.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 17 čer 2021, 11:08

Atlis píše:Odhliadnúc od ekológie, čo je také zlé, z praktického hľadiska, na prechode na električky?

Bohužiaľ málokto tu dokáže oddeliť jedno od druhého a zmysluplnej odpovedi sa tu človek nedočká.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 17 čer 2021, 11:11

A já už nekolikrát psal, že s elektrickými auty problém nemám. Ať se vyvíjejí. Já vyrostl na Star Treku a jiném sci-fi, víc než 10 let jsem pracoval ve výzkumném ústavu, fakt nemám problém s vědeckým pokrokem a novými technologiemi. Jako jedinec žijící v doslova ropné civilizaci si uvědomuju, že jakýkoli otřes z hlediska třeba poklesu těžby atd..může být pro naši civilizaci likvidační a je naprosto v pořádku hledat nové zdroje energie a využívat je i třeba v osobní dopravě.

Ale tady se od počátku neřeší vývoj elektromobilů jako nové technologie (ve většině případů). Tady se lidi dohadují o tom, že je špatně to nařizovat shora, lidmi, kteří tomu nerozumí a jejich motivace jsou volební hlasy, peníze nebo nějaká duševní nemoc.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 17 čer 2021, 11:17

Lavi :) =D>
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 17 čer 2021, 11:23

Lavi, ale tohle si nech taky na předvolební mítink.
Elektromobilita ani vybudování infrastruktůry k jejímu nabíjení není problém, cena za elektromobil taktéž ne.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 17 čer 2021, 11:26

JoseFxx píše:Ty ale fakt motáš nesmysle, to cos napsal je jen o pracovních kapacitách. A to cos uvedl, teda krom dispečerské činosti obstarávají automaty.

Ach jo, další zastánce elektroaut potvrzuje moje zjištění o chabých znalostech. Je úplně jedno jestli něco dělá dispečer, automat, nebo veverka. Důležitý je, že se to musí dělat. Když to Atlis neumí, tak tedy ty nám vysvětli, kde se v soustavě nahromadí v danou chvíli (přesněji řekněmě v průměru za minuty až desítky minut) nevyužitá energie?
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 17 čer 2021, 11:35

JoseFxx píše:Lavi, ale tohle si nech taky na předvolební mítink.

Já se nerad obklopuji idioty, takže se do politiky rozhodně nechystám.
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 17 čer 2021, 11:55

ptlo píše:
JoseFxx píše:Ty ale fakt motáš nesmysle, to cos napsal je jen o pracovních kapacitách. A to cos uvedl, teda krom dispečerské činosti obstarávají automaty.

Ach jo, další zastánce elektroaut potvrzuje moje zjištění o chabých znalostech. Je úplně jedno jestli něco dělá dispečer, automat, nebo veverka. Důležitý je, že se to musí dělat. Když to Atlis neumí, tak tedy ty nám vysvětli, kde se v soustavě nahromadí v danou chvíli (přesněji řekněmě v průměru za minuty až desítky minut) nevyužitá energie?

Regulace přenosové sítě ti něco říká? Přepěťové ochrany taktéž? Snížení a zvýšení příkonu elektrárny, víš o čem je řeč?
V základu, každá elektrárna, nevyužitou energii, přemění v teplo.
JoseFxx

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 115 z 331 • 1 ... 112, 113, 114, 115, 116, 117, 118 ... 331

Zpět na Volný pokec (Subject free)