Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Lotus 78 (Tamiya 1/12)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Lotus 78 (Tamiya 1/12)

Příspěvekod Rolfi » 21 bře 2021, 19:03

Kráááása...
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fernetti » 29 bře 2021, 18:14

další mírný postup:
g1.jpg

g2.jpg

g3.jpg

trochu jsem hořel u hadiček, které propojují nádrž s palivovým čerpadlem, ale nakonec se to nějak povedlo... ve stavebnici jsou klasické černé hadičky, ale v reálu byly v autě oplétané hadice. oba boční chladiče měly být podle návodu hliníkové, v reálu to byla nějaká slitina mosazi - takže jsem zlatou trochu srazil stříbřenkou a stříkl polomatem. kokpit je už vystrojený k zakrytí kapotáží, s hadičkami u pedálů jsem se nebavil, protože by stejně nebyly vidět. pásy ve stavebnici nejsou, takže jsem dodělal klasické dvanáctinové od mfh.

další díly průběžně dělám, ale k focení to ještě není, tak až příště.
jinak dekály od decalpoolu už jsou třetí týden na cestě, tak doufám, že brzy dorazí - rád bych pohl i s pracemi na kapotě.
Dokončeno: Wolf WR-1, Tyrrell P34 1976 & 1977; Ligier JS 11 & Williams FW07; Ferrari 312T4 ; Tyrrell 002

plížením a plazením vpřed!
fernetti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fernetti » 02 kvě 2021, 19:09

tak jsem zatím zakysnul na tomto polotovaru:
h3.jpg
šipky ukazují trubky, které jsem osadil namísto černých káblíků, které jsou sice v návodu, ale blbě - je to propojení na přední chladič v příďi a chlazení motoru

h2.jpg

h1.jpg

objednávku dekálů z decalpoolu, která ke mně cestuje už dva měsíce z hong kongu jsem odepsal a dal objednávku dalších od tbdecals, které by měly ke mně cestovat přece jen o poznání rychlejc, bo jsou z itálie. no uvidíme...
v každém případě se zatím se stavbou nemůžu pohnout dál, protože už budu muset kompletovat společně s díly kapotáže.

technickou kvalitu fotek ani čistotu modelu prosím nehodnotit, při finále budu ještě dělat nějaké retuše, které už na finálních fotkách zakryjí drobné ranky, které model zatím má... :)
Dokončeno: Wolf WR-1, Tyrrell P34 1976 & 1977; Ligier JS 11 & Williams FW07; Ferrari 312T4 ; Tyrrell 002

fernetti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Brabham » 03 kvě 2021, 07:38

Ahoj, hezky postupuješ. DFV je klasika. Pěkně provedené. S těmi dekály je to pech. Upřímně řečeno, mě zažloutlé a staré dekály odrazují od koupě starších modelů na eBay a asi bych nezačal stavět dříve než bych měl v ruce novou sadu (nebo raději dvě, protože to na první dobrou většinou nedám). Tak držím palce, aby ti ty z té Italie brzy došly.
Brabham

• Odpovědět s citací

Příspěvekod F_F_F » 03 kvě 2021, 11:29

fernetti píše:...které by měly ke mně cestovat přece jen o poznání rychlejc, bo jsou z itálie. no uvidíme...

Italové v létě nepracují a v zimě tančí... :grin: ne, to byl jen vtip. Přeji, ať ti obtisky dorazí co nejdříve.
F_F_F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 03 kvě 2021, 13:50

Nechci te deprimovat predem, ale tbdecal se moc nepovedly. Delal jsem s nima par motorek a byl jsem dost rozcarovanej. Dekaly sice slaby. Ale kryvost nic moc. Horsi ovsem byla jejich lamavost a to i na rovnym povrchu. Na vodicky reagujou dost zbesile. A lepidlo na nich asi neni. Bo se maji tendenci odfoukavat na modelu po naneseni. Asi bych doporucil je fouknout cirym lakem jeste pred nanesenim a holt pak vystrihat. Z arsiku.

Ale treba budes mit kliku na lepsi kusy. Kamarad jich par zpracovaval a pry je silene znat prechod na jinou tiskarnu, bohuzel k horsimu.
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fernetti » 03 kvě 2021, 17:12

Charon píše:Nechci te deprimovat predem, ale tbdecal se moc nepovedly. Delal jsem s nima par motorek a byl jsem dost rozcarovanej. Dekaly sice slaby. Ale kryvost nic moc. Horsi ovsem byla jejich lamavost a to i na rovnym povrchu. Na vodicky reagujou dost zbesile. A lepidlo na nich asi neni. Bo se maji tendenci odfoukavat na modelu po naneseni. Asi bych doporucil je fouknout cirym lakem jeste pred nanesenim a holt pak vystrihat. Z arsiku.

Ale treba budes mit kliku na lepsi kusy. Kamarad jich par zpracovaval a pry je silene znat prechod na jinou tiskarnu, bohuzel k horsimu.

charone, díky moc za tip. s těmito dekály zkušenost nemám, takže jsem rád za kažnéd info. čirým lakem je pro sichr stříknu určitě.

fernetti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fernetti » 03 kvě 2021, 21:31

ještě jeden drobný dotaz: používám super clear od gunze - můžu tím stříknout i ty taliánské dekály?

fernetti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charon » 04 kvě 2021, 05:59

Ja je nakonec nanesl i bez laku. Ale pak bylo freehand malovani a to jako dost. Jinak vseobecne jsem sc3 taky pouzil na lakovani pred nanesenim a v klidu, jen proste nezalejvat. I kdyz spis davam 1k zero a to pouziju u dalsich, ktera je pripravena ve stejne kamuflazi.
Charon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 16 kvě 2021, 01:20

Podívám se ti do svého Lotusu78 jaké tam mám decály. Pokud budou ok, tak ti je věnuji. Ja než se k tomu dostanu, tak by stejne zažloutly. A ja jsi pak objednam čerstvé od Indycalls.
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod fernetti » 16 kvě 2021, 09:01

Hanz.77 píše:Podívám se ti do svého Lotusu78 jaké tam mám decály. Pokud budou ok, tak ti je věnuji. Ja než se k tomu dostanu, tak by stejne zažloutly. A ja jsi pak objednam čerstvé od Indycalls.

ahoj, moc díky za nabídku, ale teď v týdnu mi došly obě objednávky, takže naopak jedny dekály budu mít volné pro tebe - kdybys měl zájem, napiš mi do SZ a domluvíme se.

p.s.: jak na potvoru jsem mezitím začal na další stavbě, takže milý lotusek si do vánoc poleží ve skříni, až na něj dojde řada... :)

fernetti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 19 kvě 2021, 14:38

Díky za nabídku. Ale já než se k tomu dostanu tak jsi myslim že to bude pár let.
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno