Áno, tužidlo má obmedzený čas použiteľnosti. Takže najlepšie 2K kupovať keď to potrebuješ, nie do zásoby. MRP to riešili a je novší lak. Ale pre 2K aj tak platí, že tužidlo môže odísť samo.
ornitus píše:Mám asi rok lak 2K Super Clear MRP-279. Použil som ho asi len raz. Dnes som skúsil otvorit fľaštičky a obsah fľaštičky s tvrdidlom uz nie je tekutina, ale je premenená na akúsi želatínu. Skúšal som teda toto 'nasypať' do striekačky a zmiešať s druhou zložkou a origo riedidlom. Dúfal som, ze sa to rozpustí a bude použitelné. Bohužiaľ želatina, ehm teda tvrdilo, ostalo nerozpustené a teda celý lak je nepoužiteľný. Stretli ste sa niekto s tým? Pripadne nápad ako to vyriešiť, alebo je to na vyhodenie - bratru cca 240,-kč?
Niekto písal v inom príspevku, ze to môže spôsobovať nízka teplota, ale lak bol cely čas doma v izbovej teplote, nikdy nevystavený nízkym teplotám, pri doručení bol v poriadku v tekutom stave...
![]() | Miro Šurin 1:32 - Supermarine Spitfire HF Mk.IXc, ML148 1:48 - Mig-21MF 7702 1:72 - Spitfire LF Mk. IXc, Aero L-29 Delfín, Harrier GR Mk.7 ZD404, F-16CJ Block 50, MiG-15bis (3934), MiG-29A 9.12 PAF, Aero L-39C Albatros 1:144 - Mig-21MF PAF 7809, MiG-21MF [7701] CZAF, MiG-15bisSB (3137), MiG-15 (NO-37), Spitfire Mk. IXe |
Rene Molnar píše:Ornitus a nemohlo sa stať, že si použil jednu pipetu na naberanie laku a tužidla a spustil si reakciu a tužidlo zatvrdlo? Ale to sa asi nedozviem ako si ho miešal a naberal. 2K lak 2x15ml staci asi na 2-3 karoserie modelu auta a nie na X modelov. Nemám problem poslať ti nový 2K lak ak ho potrebuješ.
Farba MRP ma dlhú životnosť v skle aj v plaste.
Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků