Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Filmy .....!!

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3336 • Stránka 187 z 223 • 1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 223

Která filmová scéna se vám nejvíce líbí ....?????

Anketa končí za 30 čer 2008, 19:39

Česká filmová scéna
33
22%
Česká filmová scéna
33
22%
Americká filmová scéna
24
16%
Americká filmová scéna
24
16%
Jihoamerická scéna (telenovely atd.)
1
1%
Jihoamerická scéna (telenovely atd.)
1
1%
Indická scéna (boolywood):D
2
1%
Indická scéna (boolywood):D
2
1%
Asijská scéna
2
1%
Asijská scéna
2
1%
Jiná filmová scéna
14
9%
Jiná filmová scéna
14
9%

Celkem hlasů : 152

• Odpovědět s citací

Re: Filmy .....!!

Příspěvekod shark » 28 led 2021, 13:27

Nevím, co to bylo, možná Bakaláři, ale podobná scéna v něčem takovém běžela i u nás. Byli tedy mladší, ona vášnivá, on takový modelář nekňuba. Když ji pozval poprvé k sobě do bytu, pamatuji si na větu: "Chcetě sa pozriet na moje lietadielká?" :) Pak se snad vzali, či co, on furt stejnej nekňuba, ale ona mu jednou rozšlápla model, nebo ho hodila do kamen(?) Utkvěla mi v paměti věta: "Tak toto si urobila naposled!" No a jí to nějak vzrušilo, že na ní konečně zvýšil hlas, a od té doby žili šťastně a spokojeně :lol:
Jinak vůbec nevím, co to bylo, kde to bylo, jak se to jmenovalo...
"You don't have to apologize for the dress code when you are dressed in honor and courage." HM King Charles III. Volodymyru Zelenskému 2.3.2025
shark

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 02 úno 2021, 18:24

Tak jsem dojel Peaky Blinders,.......hmmm,..paráda, bavil jsem se a je to dost dobré a napínavé!
Potom třeba dost zajímavá krimi Mory Vratislavy - paráda,.......
Vykopávky - paráda!....
Za čárou - to je k zblití,..vypnul sem to po 5 minutách, kdy se z neuposlechnutí rozkazu operátor dronu ukřivděně pjačí na bílého nadřízeného důstojníka..WTF??? :lol: :lol: :lol: a to základní téma,........infiltrace dvou černochů na východní frontu???? :grin: :grin: :grin:
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 02 úno 2021, 18:33

https://www.csfd.cz/film/437380-godzilla-vs-kong/videa/
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod hans dlouhán » 12 úno 2021, 19:42

Žádnej novej blockbuster to není... vlastně úplně naopak. Je to 20 let stará "tarantinovina" po skandinávsku a dneska jsem ji po letech zase viděl.
Furt je to pěkný...

https://www.csfd.cz/film/46814-blikajic ... a/prehled/
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
hans dlouhán

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 13 úno 2021, 20:13

Dolin píše:https://www.csfd.cz/film/437380-godzilla-vs-kong/videa/

tohle bude bomba ... godzilla vs kong
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 26 úno 2021, 10:53

Tak pár postřehů za mne:

Za čárou - parádní, taková dementní kokotina se moc často nevidí! :)
Space Sweepers - tohle jsme si pustili, protože jsme měli s dětma náladu na nějakou pitomost, kde to bliká...celé je to samozřejmě taktéž ultradementní, ale výpravně i trikově celkem překvapivě zvládnuté dobře a ke konci jsem si říkal, že mi to přišlo skoro podobně blbý jako poslední Star Wars, jenom se tam po sobě hrdinové dívali s méně epickým kukučem - což je otázka jestli je dobře (pro sweepers) nebo špatně (pro SW)
Zprávy ze světa - na ČSFD celkem vlažné hodnocení, příběh jednoduchý, ale vlastně se mi tempo i story v dnešní přeplácané době líbilo, za mě dost dobrý

Ovšem potěšily mě Netlixovské seriály:
Na doporučení v tomhle vlákně jsem shlédl Punishera a super, moc se líbilo
Následně jsem shlédl i Daredevila, který je o poznání infrantilnější (škoda, že v Daredevilovi nebylo víc Punishera), ale nakonec to nebylo špatný a ta poslední série byla docela nápaditá
Ovšem za pro mne byly bombami dvě asijské věci:
Sweet Home
Alice in Borderland
Originální námět, zajímavě rozehrané, prostě osvěžující...
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ceti » 26 úno 2021, 12:54

Space sweepers - wow! Kam se hrabe Starwars .. moc dik za tip, hned k tomu pridam i "Wandering earth" v podobnym stylu. Korejci se nejak zacinaj snazit! Dalsi korejskej "film roku 2020" Parasite jste uz videli vsici tusim? Kdo ne - povinnost, je fakt dobrej!

Jinak treba vubec nekoukejte na novej Tom a Jerry - trochu jsem se na to z nostalgie tesil, ale je to kravina nejvetsiho kalibru.
Byv.Instruktor Modelklubu Cernosice, momentalne bezdomovec (veskerej muj majetek je dlouhodobe ulozen ve skladu do doby nez budu mit vlastni bydleni).
Naposled dostaveno: P-51A NOVO 1:72
Dlouhodobe rozestaveno: Morskoj sturmovik NOVO 1:72 P-47 Razorback NOVO 1:72 VW Golf 2 GTD 1:1
ceti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 26 úno 2021, 14:48

Tomáš Chmelík píše:Tak pár postřehů za mne,....Ovšem za pro mne byly bombami dvě asijské věci:
Sweet Home
Alice in Borderland.

Zkus ještě Království zombie a pak animáky Castlevania (1 ředa OK, druhá vlažné, třetí pecka) a Dragons Dogma (Dračí prokletí). A doporučuji se vyhnout o té asijské učitelce ve škole která je jakousi vymítačkou nebo co,.....čistý holotrop! :-D :-D
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Horrido » 26 úno 2021, 15:42

Výborný animák je Kimi no na wa, velice netradiční love story a nádherně nakresleno. Nějak mi to uteklo a viděl jsem to teď jako valentýnský film a to bylo pláče... :-) Velice zajímavý děj a mohu řící, že jsem celý film nevěděl co bude dál což je dnes velice vzácné.

https://www.csfd.cz/film/419102-kimi-no-na-wa/prehled/

A další romantika kterou snese i chlap (zatím :) - britská série A discovery of witches, čarodějové, upíři, démoni ve sporu a zamilovaní :)

https://www.csfd.cz/film/632661-cas-carodejnic/prehled/
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Horrido

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Chmelík » 01 bře 2021, 09:55

Tak protože mě covid uzemnil doma, trávím víc času na Netflixu než dřív. Co mě zaujalo v posledních dnech:

The Ritual - na to, jak obehraný námět to je, tak film je o to větší překvapení. Místo partičky dementních nesympatických teenagerů, kterým člověk přeje brutální smrt po deseti minutách filmu se tam buduje docela hutná atmosféra, hlavní hrdinové uvěřitelní, byť racionální jednání si představuju taky jinak, a děsivá atmosféra je místama fakt hustá. Zakončení se taky lehce vymyká, ale celkově velmi překvapivě kvalitní podívaná... Film je hodně tmavý, chce to sledovat večer...i když strašidelno se dá budovat i ve dne (viz ten záběr s rukou na stromě, ten mi celkem utkvěl v hlavě)

Devil (ty lidi ve výtahu) - tohle jsem dlouho ignoroval, protože mi to námětem přišlo pitomý, ale překvapivě se to takhle navečer dalo bez nudění, překvapivě slušný.

No a rozkoukal jsem český seriál Svět po hlavou a pro mne rozhodně velké překvapení. Česká produkce mi přijde v drtivé většině v poslední době destilované zoufalství až na výjimky a tohle je jedna z nich. Zajímavý námět i uvěřitelné podání. Co mě dostává je ta kombinace toho, jak ty osmdesátky působí na jednu stranu úsměvně roztomile (dvojnásob pro ty, co to aspoň trochu zažili) a přitom se člověk usmívá nad děsivostí té doby...

No a Kingdom o těch zombiích samozřejmě parádní, o tom žádná...
Tomáš Chmelík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Horrido » 01 bře 2021, 10:06

Co se týče Světa pod hlavou, doporučím podívat se na "originál," tedy britský seriál Life on Mars https://www.csfd.cz/film/232000-life-on-mars/prehled/

I když teda angláni nemají Judit Bárdos. :)
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Horrido

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Mládek » 08 bře 2021, 11:36

V sobotu 6.3.ve 22.20 v Čt.Nabarvené ptáče od V.Marhoula.
Hodně dobrý film o hodně hnusných věcech,které páchali lidi v hodně hnusný době.Abych to pobral,asi to bude chtít skouknout znovu,je v tom dost symboliky a někdy jsem se trochu ztrácel.
Snímek předcházely zvěsti o brutalitě scén,ale i když to nebylo pro předpubertální dívky,zas takový běs to nebyl.Před časem jsem viděl polsko-ukrajinský film Volyň-ten byl daleko brutálnější.Mimochodem je to hodně silný příběh na téma národnostních vztahů v této oblasti v1. pol.20.století.Kdo má nějakou povědomost o polské historii a skoukne tenhle film,pochopí nechuť Poláků ke všemu na východ od nich.
I Nabarvené ptáče má v hledáčku všechna negativa lidského smýšlení,což je a bude stále aktuální.
Jarda Mládek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 09 bře 2021, 10:21

Jardo teda nevím jestli jsem se dívali na stejný film, ale mě to připadlo jen jako nesmyslné panoptikum idiotských perverzních scén, chorého mozku, který sem nějak nedokázal pochopit.
Spíše tedy jakoby z pohledu "reality". V každém baráku, statku a lokaci kde se ten malý vyskytl byl nějaký prasák, perverzačka apodobně,..to mě přišlo dost nesmyslné, zbytečné a divné.
Popravdě sem se v kině už smál a s kolegou dokonce "přetahoval" o to o bude v následující scéně,.......
O nevraživoasti Poláků a okolí je daleko lepší a explicitnější film ...
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Mládek » 09 bře 2021, 12:00

No,pokud chtěl VM natočit kompilaci perverze a hnusu,tak se mu to rozhodně povedlo.V reálu by ten kluk musel mít děsnou smůlu,aby potkával samý takovýhle lidi,ale jak jsem napsal,já v tom vidím symboliku.Třeba se mýlím.
Co se týká té Volyně,to bych doporučil ke zhlídnutí,fakt síla.
Jarda Mládek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mischio » 09 bře 2021, 16:00

Já teď dokoukal na Netflixu Francouzkou revoluci. Na poprvé jsem to vypnul,protože mě odradila ,,pointa". Ale protože miluji kostýmní výpravný filmy,tak jsem tomu dal šanci. Nakonec jsem to zhltnul přes víkend. Takové zvláštně dobrý.
https://zlejruda2.blogspot.com/
Mischio

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3336 • Stránka 187 z 223 • 1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 223

Zpět na Volný pokec (Subject free)