Ta fotka neznamena,ze boli u Erla pouzite oba typy krizov ale skor dokazuje,ze sa len na prestavbu vyuzivali starsie draky alebo stroje po oprave.Cast starsich drakov na vyrobu G-10 bola takto vyuzita.Popis je na str.46.
Je to mozne.Pretoze z kombinacie 70/71, 74/75, 81/82 su kombinaciuou tmava/svetla. 71,75 a 82 su v tomto pripade svetle farby.Navod EDa, Bf109G-10 z produkcie Erla su udavane ako kombinaciou dvoch svetlich farieb! Osobne by som sa co sa tyka navodu priklonil skor ku kombinacii starsich 74/75.To potvrdzuju aj samotny autori z Japo.Neskorsia produkcia v Erla vyzera ako tvoja zlta 7.U nich uz boli pouzite 81,82(?)Na konci vojny sa uz kamuflaz striekala priamo na plech bez zakladu v tenkej vrstve len aby sa prekryl plech a plnilo tu funkciu kamuflaze.Takto osetreny povrch posobil niekedy svetlim dojmom a rychlo bledol.Mohlo to vytvarat efekt vyssieho kontrastu medzi farbami a pouzitiu viacerych odtieno.To moze viest k domnienke pouzitia tmavsich(81,83?)farieb.Urcite sa to ale netyka tvojej zltej 7,pozastavil som sa skor nad rozmermi a umiestnenim krizov.
A to jde jen o velikost kříže, ale podívejte se na rumunské Emily, tam to je co kus, to originál...
V této souvislosti bych si dovolil dotaz na tuto vybranou společnost - řeším rekonstrukci původní camo na E-3 W.Nr.1304 a z dostupných fotek mi leze kde co, ale nějaké přiblížení některému schématu v tom moc nevidím. Nakolik se schémat drželi? V počátcích války bych si na německou preciznost ještě i vsadil. Díky
Naposledy upravil Randalf dne 02 led 2021, 13:23, celkově upraveno 1
No já to předělávat nebudu, jak jsem psal, je to podle Eduardů. Čeká v řadě mnoho jiných letadel, na prkotiny není čas. To co si napsal, ví pár lidí, ale 90% to neví.
Nechci se nikoho zastávat ale buď dělám podle fotky nebo podle návodu. Jsou určité standardy kterých se dá držet ale .... Málokdy se objeví nějaká neznámá fotka která potvrdí to co si mnozí přejí ale chytat se toho za každou cenu je blbost. Vede to akorát ke zbytečným hádkám.
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ
"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd. Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard P-39 Q Eduard Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
Vždy jsem si myslel, že se na návody od Edích modelů mohu víceméně spolehnout. Nikdo jiný pohledy ze všech stran nedělá tal detailně jako oni, proto jsem to dělal podle nich. Toto v klidu dodělám, ale už mám rozdělanoé další G-10 a Káčko. To Karel B: nejen poláci , ale i jiní kreslí a píší podobné fantasmagorie.