Konečně jsem se Siemensem trochu pohnul. Trup je vybroušený a má obnovené rytí. Dnes jsem zalepil motorovou přepážku, protáhl 0,3 mm vrtáčkem všechna místa, kde budou zalepené výplety a přilepil vzpěry baldachýnu. Vzpěrový systém zatím pasuje velmi dobře.
Začínám s povrchovou úpravou. Nastříkal jsem podklad pod svrchní červenou barvu - chci použít barvu Drooling Bulldog, která je částečně transparentní. Abych předešel možné reakci se základem stříkaným barvami Agama Red Line, tak jsem povrch přelakoval lesklým lakem.
To zvěrstvo na křídle je pokus o žlutý podklad pod lozenge obtisky, který mi bohužel strhla maskovací páska. Tak jsem to přebrousil a nahrubo přestříkal. Uvidíme, co to nakonec udělá...
Jedem krok kupředu, dva kroky zpět... Touhle dobou jsem chtěl mít položené dekály. Bohužel se ukázalo, že žlutý podklad byla totální blbost. Obtisky Aviattic nemají bílý podklad jako většina jiných, se kterými jsem dosud pracoval. Žlutý podklad posunul barvy lozenge úplně mimo. Takže odbarvit a přestříkat na bílo. A jaké je z toho poučení? Vyplatí se přečíst si návod...
Červená je super. Pod Aviattic decaly jsem dával bílou. Jediná nevýhoda, při jakékoliv nepřesnosti svítí z pod obtisku. Každopádně obtisky od Aviatticu jsou špica
Lozenge je na místě. Fotky jsou hned po položení dekálů na horní plochy, takže na hranách to bude chtít ještě trochu péče. Spodní jsem dával včera večer a sedly pěkně. Při usazování jsem pod dekály dával Ms. Softer NEO s trochou vody a na zaoblených hranách jsem si pomáhal nastřižením dekálů.
"Ne každý, kdo je dnes na straně Ukrajiny, je rovnou demokrat a sám hrdina jak oni... Ale kdo je v té válce na straně Ruska, je normální bezectná k***a bez výjimky" Jan Hřebejk
Zbraně jsou na místě. Nakonec jsem kvůli úspoře času zvolil "celoresinovou" variantu. Bál jsem se, že pokus sestavit kulomety s pláštěm z leptu by mě moc zdržel.
Včera jsem ještě zvládl přilepit horní křídlo. Dnes bych chtěl Schuckerta vyplést a přilepit podvozek. Na zítra mi zůstane vrtule. Snad bude olejovka dost zaschlá...