Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Filmy .....!!

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3336 • Stránka 185 z 223 • 1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 223

Která filmová scéna se vám nejvíce líbí ....?????

Anketa končí za 30 čer 2008, 19:39

Česká filmová scéna
33
22%
Česká filmová scéna
33
22%
Americká filmová scéna
24
16%
Americká filmová scéna
24
16%
Jihoamerická scéna (telenovely atd.)
1
1%
Jihoamerická scéna (telenovely atd.)
1
1%
Indická scéna (boolywood):D
2
1%
Indická scéna (boolywood):D
2
1%
Asijská scéna
2
1%
Asijská scéna
2
1%
Jiná filmová scéna
14
9%
Jiná filmová scéna
14
9%

Celkem hlasů : 152

• Odpovědět s citací

Re: Filmy .....!!

Příspěvekod Rimmer » 14 pro 2020, 20:51

https://www.csfd.cz/film/908637-shadow- ... d/prehled/
tohle bude "meganarez" :grin:
Rozestavěno: X-2, X-3, Bf-109T, Bf-109E-1, Bf-110B+D+E, He-219A-0, Me-262A, Me-163B, FW-190D-9, Do-217J + několik temelínů
Hotovo: Do-27 (SH)
Rimmer

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 15 pro 2020, 08:35

Tak sem čekl to "Údolí slz"....... Popravdě nevím, co na tom kdo vidí.
Může mi někdo vysvětlit proč přijedou Jeepy pro na kopci zůtavší vojáky a oni tam hrdinně zůstanou bojovat.....ALE
Následný boj probíhá tak,....že jakože připravéme palebné pozice, přesto se nakonec ve vlastních pozicích necháme bombardovat vlastním dělostřelectvem???....zalezeni v bunkru
Načež je v bunkru vyhážou granáty bez boje příchozí syřané.....přičemz řeta vlastně po syřanech nevystělíme ani dávku?
----------------------
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Horrido » 15 pro 2020, 09:17

Možná proto, že se nakonec rozhodli že nebudou bojovat, ale jen chtějí přežít?

Ale jako jo, není to zase taková hitparáda, osobně jsem od toho čekal něco trochu jiného.
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Horrido

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 15 pro 2020, 12:23

Doline, koukal jsi na to nebo jsi u toho dělal ještě něco jinýho? (:)

S jeepy jeli pro toho sestřeleného pilota co jim zatajili ti tankisti vysílačkou, že zemřel aby pro ně někdo vůbec přijel. Pak když chtěli odvézt pouze ty tankisty a paragány tam nechat jako postardatekný, tak se půlka tankistů rozhodla tam zůstat s nima a neopouštět je jelikož chtěli ukaázat, že mají držet všechny druhy společnosti(přistěhovalci a Evropani) v Izraeli při sobě. (ti tři tankisti byli původně z Maroka a z jiných Arabských zemí)

Tu dělostřelbu na sebe zavolali, kvůli tomu, že viděli jak se na ně hrne asi 250 pěšáků do kopce a oni je chtěli tou dělostřelbou od toho útoku odlákat. Jelikož jich tam bylo asi 10, tak jinou možnost neměli.

Jako bojovat mimo bunkr by byla jasná smrt, jelikož nevěděli co tam je. Ale na druhou stranu byla noc a tak se mohli bud schovat okolo nebo utéct, ale oni stejně neměli vodu. Ono je to těžký. Co bys udělal ty? (:)

Za mě je to hodně realisticky udělaný válečný seriál, včetně reálných zbraní, vozidel a uniforem. Kéž bychom takový měli i my.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 15 pro 2020, 13:18

Je irelevantní co bych dělal já. Mě jde o to co jako čekali? Že tam pošle někdo 10 vojáků? Nevím, film, kde je pro mě děj stylem WTF je pro mě divný......
A ano jak píšeš, ale raději bych přivolal palbu na nepřítele jak na sebe,..... Nevím no, první díly byly OK, Teď to nějak stagnuje a je to "divné"
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vasek » 15 pro 2020, 13:59

Tak to se netes na konec.....
Vasek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 16 pro 2020, 23:10

Filip Tomči píše:Doline, koukal jsi na to nebo jsi u toho dělal ještě něco jinýho? (:)

S jeepy jeli pro toho sestřeleného pilota co jim zatajili ti tankisti vysílačkou, že zemřel aby pro ně někdo vůbec přijel. Pak když chtěli odvézt pouze ty tankisty a paragány tam nechat jako postardatekný, tak se půlka tankistů rozhodla tam zůstat s nima a neopouštět je jelikož chtěli ukaázat, že mají držet všechny druhy společnosti(přistěhovalci a Evropani) v Izraeli při sobě. (ti tři tankisti byli původně z Maroka a z jiných Arabských zemí)

Tu dělostřelbu na sebe zavolali, kvůli tomu, že viděli jak se na ně hrne asi 250 pěšáků do kopce a oni je chtěli tou dělostřelbou od toho útoku odlákat. Jelikož jich tam bylo asi 10, tak jinou možnost neměli.

Jako bojovat mimo bunkr by byla jasná smrt, jelikož nevěděli co tam je. Ale na druhou stranu byla noc a tak se mohli bud schovat okolo nebo utéct, ale oni stejně neměli vodu. Ono je to těžký. Co bys udělal ty? (:)

Za mě je to hodně realisticky udělaný válečný seriál, včetně reálných zbraní, vozidel a uniforem. Kéž bychom takový měli i my.

Kdyby jste někdy v Izraeli byl tak by jste věděl že to poslední co potřebují je ve filmech ukazovat jak drží Arabové a Židé žijící v Izraeli ( a sloužící v armádě spolu ) byl by jste překvapen že tam mezi sebou opravdu,ale opravdu nemají žádný problém ( jakmile jste Izraelský občan ). ona i drtivá většina Palestinců pracující v Izraeli se chová úplně normálně,protože vědí že tam se nikdo s nikým nemaže a zvlášť v armádě. Tedy to že existují i jiní Češi než bílý jako vápno by se mělo spíše ukazovat nám tady....
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Kameník » 17 pro 2020, 08:17

Taky jsem se na Údolí slz strašně těšil, protože Izrael umí (viz Fauda a další), ale to, co jsem viděl (mám 8 a1/2 dílu) hodnotím jako Rodinná pouta proložená takovým množstvím logických kiksů a nesmyslů, že by se daly přehazovat vidlemi.
Kdo neviděl, ať čte dál na vlastní riziko
Hodně z těch blbostí zmínil Dolin - další např., když se civilista jen tak hodně dlouho zdržuje na HQ a vysílačkou dá nějaké jednotce, o které ani neví kde je, rozkaz, aby se okamžitě vydala evakuovat vojáky na kótě 87, přehradná palba vojáků na kótě 87 z Uzin a dalších pěchotních zbraní proti proudovému letadlu, které 100% letělo mimo dostřel (navíc bylo vlastní), chování Kaspiho, obzvláště při záchraně pilota, kdy mohli Syřana klidně zastřelit, ale on se k němu plíží, aby ho nakonec umlátil kamenem, který sebral až u nepřítele, vůbec chování vojáků na té kótě, tankisti zůstanou s pár výsadkáři bránit kótu, přestože ví, že armáda má tanky a zoufale do nich potřebuje osádky. Nakonec ji ani nebrání.....Výsadkářům velí při organizování obrany tankista....Jsou zoufale odříznutí, všude kolem nepřítel, přesto tam jen tak přijede džíp, ráno potom, co se nechali zaházet v bunkru granáty, tam jen tak bez problémů přijedou dva tanky, které odvezou raněné. Mimochodem někteří vojáci v bunkru celou noc drželi odjištěné granáty......Když Syřani přepadnou vojáky z Hefronu (nebo jak se ta základna jmenovala), tam mezi ně nejprve hodí granát (jeden!!) a se střelbou způsobně čekají, než vybuchne, byť je mají jako na dlani....
A avizo, že konec bude stát taky za prd.
No nic, jak se mezi modeláři s oblibou říká, promarněná příležitost :)
Michal Kameník

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 17 pro 2020, 09:34

Souhlasím. Trochu sem chápal začátek a představení postav a Dafna v triku, bílých fuskách, žabkách a v sukni je prudce koukatelná,......ale jinak už mě to vůbec nějak nebere....
Efekt jako Zaklínač,...mnoho povyku pro nic. A i to jak se jede bránit kopec tankama a ty mají každý jeden náboj a jede se zjistiti jestli na kopci nemají výsadkáři munici do tanků.......
Nenarážím tím na to ukázat že chtěli bránit, ale nějak tam není logika,...přeci raději přejedu na základnu tam naložím full kotel munice a jedu znova,....
Ta dějová linka s tím chovatelem ježků je ale dobrá! Bohužel na válečný film ne zcela dostatečná, ale tam je to celkem OK. Bohužel taková jako "Nemocnice na kraji růžové Ulice"....

:-k
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan Mynář » 21 pro 2020, 19:08

Sleduji ten seriál a musím souhlasit s Dolinem.
Milan Mynář

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 22 pro 2020, 11:32

Na mě vyskočil seriál "Sladký domove" - https://www.csfd.cz/film/946417-sladky- ... ie/?type=2
Sleduju to s dcerou a zatím teda prda! Proč? Ano některé efekty takové,..zase na druhou stranu co já vím, jak mají vypadat obluďáci....
Ale o je super je, nepředvídatelnost, daní jednak asijsou produkcí, jednak jejich myšlením, druhak a třeťak scénářem a dějem....
Sice sem čekal více drsnoty a "tajemna", ale popravdě po dloouhé době serie, která nemusí dávat symsl a logiku! Je to oddechovka a docela mě to baví!
Neznám předlohu a nic z tohoto světa, ale je to zajímavé. Je o mix Silent Hillu, Kostky, a podobných spektáklů.....
Obrázek
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Háček » 31 pro 2020, 13:03

Obvykle filmy nekomentuju, ale dnes udělám výjimku. Včera, vlastně dneska, jsem se na dálkáči promačkal na NOVU a válečný film "Zelená zóna"(Green Zone - 2010). Má celkem dobrá hodnocení na ČSFD (74%) a tady byl komentován v roce 2010 a docela příznivě. Takže jsem šel celkem na jistotu. Nemohl jsem se více mýlit ... Už hlavní hrdina Matt Damon svou chlapeckou vizáží moc nesedí do role akčního sekáče. Ale to je jen můj nepodstatný názor. Takže malá jednotka chemiků pod vedením poddůstojníka dorazí na místo akce, které měla zajistit 101.výsadková, ale té se to nepodařilo a místo je pod palbou odstřelovače a plné rabujících "domorodců", kteří se pilně činí navzdory silné palbě :? . Jelikož se chemici podpory od paragánů nedočkají, vtrhnou do objektu sami a bravurně ho vyčistí a obsadí ve stylu speciálních jednotek. Že najdou jen holubí trus místo sarinu je vedlejší. Pak osvobodí z rukou jiné jednotky jednonohého iráčana, který jim prozradí místo tajné schůzky iráckých papalášů. Praporčík Miller pak s několika muži podnikne bravurní přepadovku naslepo, kdy získá, kromě tří zajatců, i tajný zápisník s konspiračními adresami. Následně je o zajatce obrán rychlou akcí skutečných speciálů. Ne tak o zápisník, který předá agentovi CIA. Ten ho následně nechá převelet do své skupiny. Praporčík Miller svlékne standardní uniformu a v ohozu kombinovaném z různých vojenských i civilních součástí se stane, ze dne na den, velitelem speciální jednotky. Přitom se v této ústroji, s milionem dolarů v batohu a s kulhavým iráckým tlumočníkem v civilu za zadkem dostane bez problémů i do věznice pro prominentní vězně. Skoro nikde ho nekontrolují. Nakonec se vše zvrhne v noční honičku uličkami provinčního iráckého města, kdy vše sledují vrtulníky, jejichž posádky naprosto bez problémů identifikují cizí a vlastní, i když ten vlastní je oblečen nestandardně a má AK-47. Navíc z děje vyplývá, že zde působí minimálně dvě konkurenční skupiny speciálů. A že nejmenovaný vládní úředník bez problémů vyřadí z akce CIA. Celý film je takový mišmaš absurdit. Ale nechci ho úplně zatratit. Noční bojové scény jsou působivé. A hlavním rozdílem od ostatních filmů z kategorie USA vs. Irák je to, že amíci tady, nakonec, nejsou ti hodní ... Za mě 20%
Moudrost a chytrost jsou dokonalými zbraněmi. Bohužel lidská hloupost je dokonalým brněním ...
https://www.facebook.com/miroslav.hak.566
https://www.facebook.com/Krajem-rybn%C3 ... _todo_tour
Háček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 04 led 2021, 10:26

Sekl sem se u tohoto: https://www.csfd.cz/film/495787-kralovs ... komentare/
PECKA!!!! =D> =D> trochu jako GOT, ale jinak a třeba proti Zaklínači je to...tak o řád výše!
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 06 led 2021, 15:30

Mohlo by se líbit:
https://www.csfd.cz/film/788512-boure-dusi/prehled/
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 06 led 2021, 18:38

Je to sice starsi, ale ja ted par dni nespal diky starsimu serialu The Punisher. Za me 90%
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3336 • Stránka 185 z 223 • 1 ... 182, 183, 184, 185, 186, 187, 188 ... 223

Zpět na Volný pokec (Subject free)