Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48874 • Stránka 1812 z 3259 • 1 ... 1809, 1810, 1811, 1812, 1813, 1814, 1815 ... 3259
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Lonestar » 07 říj 2020, 08:36

(Ač chápu rozhořčení výrobců "předloh pro mastery"), stejně mi nějak uniká trestní postižitelnost takového jednání...
Když vezmu (například) obraz Mony Lízy od LdV, a podle něj namaluju svůj obraz Mony Lízy (případně ho namaluju ve stylu Picassa, Dalího nebo Františka Ringo Čecha), a pak ho prodávám jako "Mona Líza a la Lonestar", tak se žádné krádeže ani plagiátorství nedopouštím (AFAIK autorský zákon říká, že když změním 25% předlohy, tak je to už moje autorské dílo) - a to je přesně to, co AZ/KP dělají...

Fredyho příměr s kradeným autorádiem už je úplně mimo...
Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
Lonestar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JSR » 07 říj 2020, 08:41

Byl by velký problém místo osočování a vzájemného pomlouvání se vrátit k původnímu tématu? Skutečně mě nezajímají půtky Šulc vs. Riedel vs. Muzikant a nezajímá mě, kdo co chtěl dělat, to taky mohou být jen plané řeči aby to vypadalo dobře, jako ten náš zpropadený premiér.
Prostě pokud si to neumíte vyřešit mezi sebou, mlčte a neobtěžujte svými mindráky normální modeláře. Děkuji.
Jan R.
Lepič domácí bez ambicí soutěžit a vystavovat.
JSR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 07 říj 2020, 08:42

Libore, máš za to, že to co dělají je v pořádku? Není na tom nic špatného?

JSR: tak to nečtěte, když Vás to nezajímá.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lonestar » 07 říj 2020, 08:49

Vláďo, teď nemluvím o tom, zda "to co dělají je v pořádku?" či "není na tom nic špatného?", ale o trestní postižitelnosti...

Ale když už se ptáš tak (ač se možná v tvých očích stanu vyvrhelem) - vidím rozdíl mezi "(s)prostým kopírováním 1:1" a poskládáním nového masteru s použitím dílů z různých předloh (nejlépe s odstraněním chyb původní stavebnice) - a to druhé za plagiátorství ani krádež nepovažuju (to bych musel za plagiátorství/krádež považovat i výrobu resinových doplňků, vycházejících z upravených/dodetailovaných dílů původní stavebnice)
Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
Lonestar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 07 říj 2020, 08:55

A co Ti v tom brání? To je v podstatě to samé.

Takže OK, mám to chápat tak, že Muzikantova kopírovací živnost Ti nevadí?

Ten zaměřovač, který mají v Hornetu Ti problém nedělá? To je v normě, jo? Pozměněný o 25%, takový titěrný...
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JSR » 07 říj 2020, 08:59

Vl.Šulc píše:
JSR: tak to nečtěte, když Vás to nezajímá.

Takovou aroganci bych u někoho vašeho kalibru nečekal, hluboko jste tedy klesl.
Odpovídat takto našim zákazníkům, dostal bych padáka, zkuste se nad sebou zamaslet, škodíte si.
Jan R.
JSR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aeromodelar » 07 říj 2020, 09:01

JSR: Arogantní a obhroublé jsou především Tvoje příspěvky, tedy abych byl přesný, tak 9 z 10 ... :wink:
Vláďa Obr, 62 let, stavím letadla Československých pilotů.
Aeromodelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JSR » 07 říj 2020, 09:06

Slušné upozornění je arogance? Neuvěřitelné.
Jan R.
JSR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tom737 » 07 říj 2020, 09:15

Suhlasim aj podla mna je konanie p.Muzikanta minimalne neeticke a myslim,ze by bolo dobre ho vyzvat aby sa k tym podozreniam verejne vyjadril a vysvetlil. Predsa len ten cs rybnik nie je az taky velky.
Tom737

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Houmr_9 » 07 říj 2020, 09:16

Když voláte po upozorňování na šlohnutí věcí, myslím, že je dobrý nápad, abyste takovou porovnávačku udělali v Infu či v Newsletteru SH s fotodokumentací. Byl by to problém?
Honza Hammer
Spíše sběratel krabiček, ale občas si také něco slepím.
Před časem jsem se zamiloval do veletuctů. 8-)
Ale největší celoživotní modelářskou láskou je Hawker Hurricane.
Houmr_9

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bitner » 07 říj 2020, 09:33

Rozhodne prinosnejsi diskuze, nez kdyz si tady v kazdem druhem prispevku kazdy rika o mrkvickovou zmrzlinu v 1/48 nebo v 1/72.
Kazdopadne drzim pesti s tim zamerovacem. Bylo by super to dotahnout do vitezneho konce.
bitner

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 07 říj 2020, 09:44

Tom737 píše:Suhlasim aj podla mna je konanie p.Muzikanta minimalne neeticke a myslim,ze by bolo dobre ho vyzvat aby sa k tym podozreniam verejne vyjadril a vysvetlil. Predsa len ten cs rybnik nie je az taky velky.

Chtěl bych připomenout jak dlouho trvala "omluva" za vaření Spifira v hrnci... ? z kterého mimochodem aktuálně vyčórovali poupravený zaměřovač (ten v SH Hornetovi chybí)

Kdo čeká, že se někde někdo omluví? Jak zde uvedla "hlásná trouba" pan Randalf "on to nečte" .
Bylo zde kdysi i téma AZ... bohužel bylo zamknuto a smazáno.... možná jsou zde pamětníci "mediální komunikace" této firmy...
Vyzkoušel jsem si udělat "master" ala AZ na téma Mosquito 30... asi 6 hodin práce a investice do jedné stavebnice , doplňků a trochu Miliputu...
Rád poskytnu i v případě Hornetu veškeré porovnávací kusy stavebnice na pečlivé nafocení, zpracuji text a myslím, že by bylo dobré vytvořit anglický text... já se pod to podepíšu, modely jsem si jako Zákazník zakoupil a mám právo na svůj názor který bude tímto doložen Jsem Čech a i když teď cestování a soutěžení doba moc nepřeje, jezdím do zahraničí a bavím se se zahraničními modeláři , tak abych se nestyděl za Made in Czech republic. ¨

Každý kdo kupujete něco.... cokoliv zajisté vždy googlíte recenze... počítáte hvězdičky na webech , sledujete testy apod .... bohužel platforma na nezávislé testování v naší "modelářské branži není ... nelze takové porovnání vydávat v žádném infu žádného výrobce .... musel by být nějaký "M-test" .. učinil jsem pár dotazů na právní aspekty tak jsem v obrazu...

Mimochodem šílím z těch nových obtisků eduard ... dobrá rada pro ty co nechtějí loupat.... pozor na benzín Zippo
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Macourek » 07 říj 2020, 09:49

Vl.Šulc píše:A co Ti v tom brání? To je v podstatě to samé.

Takže OK, mám to chápat tak, že Muzikantova kopírovací živnost Ti nevadí?

Ten zaměřovač, který mají v Hornetu Ti problém nedělá? To je v normě, jo? Pozměněný o 25%, takový titěrný...

Já mám hlavně z toho všeho pocit, že to hlavně vadím vám, výrobcům. Moc tedy nerozumím, proč s tím neděláte teda něco vy a podsouváte modelářům a recenzentům, že mají upozorňovat na případné nekalé praktiky oni. Tím samozřejmě nechci říci, že plagiátorství je v pořádku. Není. Ale třetí strany váš problém řešit nebudou.
KPM Prosek Panthers PanthersCup
Tomáš Macourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 07 říj 2020, 09:49

Nedovedu si představit, na základě čeho by soud přiznal vlastnictví tvaru plastového dílku Eduardu, zejména pokud na něm KP něco změnilo. Jediná obrana je psát tyhle věci do recenzí, i tištěných, aby si to někdo vyhledal v knihovně i za 20, 30 let, a ty stavebnice nekupovat. Když vidím na fotkách, jakej jsou ty KP humus, tak pro mě to není vůbec těžký.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 07 říj 2020, 09:51

Benzín Zippo? Doufám, že nedojde k samovznícení obtisku..... :shock:

Jen se snažím o odlehčení....ale i tak: CO s těmi obtisky ( předpokládám, že s krycím lakem ) benzín Zippo provede? :wink:
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48874 • Stránka 1812 z 3259 • 1 ... 1809, 1810, 1811, 1812, 1813, 1814, 1815 ... 3259

Zpět na Diskuse