+ na 1:72 moc hezké detaily
+ plechy pro vylepšení toho nejpodstatnějšího
+ snadná sestavitelnost (trochu snahy to chce při skládání podvozku ale nic hrozného)
+ fajn obtisky
+ nakonec dávám do plusů i paneláž, byť linky jsem stejně protáhnul rydlem tak do nýtů, se kterými jsem nic nedělal se wash v klidu chytil
- měkčí plast, celkem náchylný na i menší vrypance a je potřeba být opatrný i při oddělování dílů z rámečku
- propadliny, zatím stálá bolístka army, naštěstí nejsou na kritických místech a dá se jich dobře zbavit
- masky, ty sice trochu maskování překrytu usnadní, ale většina z nich je velká a je potřeba si je rozkouskovat. Tak jak jsou nařezané vcelku je přesně umístit nemáte šanci, hlavně zadní část překrytu, ta je úhlově v přední části mimo a něco je potřeba domaskovat z vlastní pásky
- překryt, ten by mohl být odstříknutý trochu čistěji. Nemít masky tak hlavně vymaskování čelního štítku by byla dobrá adventura, rámování je tam takové nevýrazné
Ke kamufláži, pro rychlou a pohodovou stavbu jsem zvolil to nejjednodušší co krabka nabízí, celobílý stroj majora Jerjomina. Podle toho co má arma na svém webu, takto nastříkaný vyjel přímo z fabriky přičemž šlo o smývatelnou AMT-14 pod kterou byla klasická letní kamo. Letoun se dožil jara, takže byl posléze umyt a jen mu bílou barvou bylo obnoveno věnování. Je mi jasné, že mé provedení bude pro někoho moc bílé, moc čisté, nebo naopak málo bílé až šedé, málo zaprasené atd. Jo, každý má jiné chutě. Pod bílou barvou sem tam prosvítají tmavší pole, nastříkal jsem tam kamuflážní pole černé barvy, aby lehce pod bílou prosvítali. No nejdřív to vypadalo dobře, nakonec je asi matný lak utlumil úplně, ale na živo jsou sem tam rozpoznatelné. Proti návodu jsem nechal vrtulové listy černé i z přední strany (návod udává hliníkové) a nechal i taktické číslo (pravděpodobně bylo později zastříkané bílou). Čeho jsem si vědom je očouzení, to se mi pravda moc nedaří, musím to zlepšit. Při dokončení jsem po odmaskování opět našel zamlžený překryt. Tentokrát jsem to nenechal ležet a překryt z hotového modelu pilkou odřezal a očistil. Proto to na levé straně není úplně čisté. Toliko tedy příběh stavby.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!
in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Beep! Beep!
in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024