Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/72 novinky modelů letadel od všech výrobců

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 17210 • Stránka 643 z 1148 • 1 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646 ... 1148
  • Odpovědět s citací

Re: 1/72 novinky modelů letadel od všech výrobců

Příspěvekod Mirek Franc » 16 čer 2020, 19:54

Taky by mě zajímal, ta cena je dost hustá :-D.
Stavím Finy, Spitfiry, X-planes a potom co se mě líbí.
Mirek Franc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ya-gabor » 17 čer 2020, 12:28

Wednesdays work started at FineMolds with 3D test printing of some parts for the next sprue. To make things a little more difficult transparent resin was used.
Looking at it, for me anyway it seems like two sets of nose parts and associated details are set back to back on the 3D printer. Left and right side of the nose is visible next to it the bottom of the nose section with a cutout for the nose bay. The long “thing” next to it is I believe the gun cover.
I am sure soon we will see more images where the parts are tested and for better understanding and visibility painted.

Ve středu začaly práce na FineMolds 3D zkušebním tiskem některých dílů pro další sprue. K tomu, aby se věci staly obtížnější, byla použita transparentní pryskyřice.
Když se na to podívám, zdá se mi, že se mi zdá, že dvě sady nosních částí a související detaily jsou nastaveny zády k sobě na 3D tiskárně. Levá a pravá strana nosu je vedle ní viditelná ve spodní části nosové části s výřezem pro nosní část. Dlouhá „věc“ vedle toho je, že věřím, že kryt zbraně.
Jsem si jistý, že brzy uvidíme další obrázky, kde jsou součásti testovány, a pro lepší porozumění a viditelnost vymalované.

Obrázek

I know it is not so easy to see the details on completely transparent parts. But Yes, it is the forward fuselage parts on that 3D print plate. There is a vertical split of the nose. One can say that the nose is over engineered with so many parts but I think it insures that details are there on each surface and there are no real compromises.
Even the four distinct connector strips are there for the intake ramp. It will be interesting to see how they show on this 72nd scale kit. Not something usually included in the small scale or even in bigger ones. Don’t remember seeing it on the new Academy or the Hasegawa kits in 48th or as additional Eduard photoetch parts even if they are perfect candidates for brass.
FineMolds made the 4 strips in a similar way as on the Zoukei-Mura Phantom kit.

Vím, že není tak snadné vidět podrobnosti o zcela průhledných částech. Ale ano, jsou to přední části trupu na této 3D tiskové desce. Nos je svisle rozdělený. Dá se říci, že nos je přepracován s tolika částmi, ale myslím, že to zajišťuje, že na každém povrchu jsou podrobnosti a neexistují žádné skutečné kompromisy.
Pro vstupní rampu jsou k dispozici i čtyři odlišné pásy konektorů. Bude zajímavé sledovat, jak se ukazují na této 72. stupnici. Ne něco, co je obvykle zahrnuto v malém měřítku nebo dokonce větší. Nepamatujte si, že byste to viděli na nové Akademii nebo Hasegawských sadách v 48. nebo jako další části fotorámečku Eduard, i když jsou perfektními kandidáty na mosaz.
FineMolds vyrobil 4 proužky podobným způsobem jako na soupravě Zoukei-Mura Phantom.

Obrázek

I believe this sprue will also have the vertical tail, the one without all those extras of the KAI version and many other parts.
Věřím, že toto sprue bude mít také svislý ocas, ten bez všech těch zvláštností verze KAI a mnoho dalších částí.

Best regards
Gabor
ya-gabor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Slíva » 17 čer 2020, 13:19

Už se moc těším :cool:
p11b.jpg

Tomáš Slíva

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vojta Mertl » 17 čer 2020, 13:26

Já taky ;-I
Vojta Mertl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 17 čer 2020, 15:43

B-10 drobné díly Azur/Frrom:
http://www.specialhobby.net/2020/06/b-1 ... -dilu.html
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Chmell » 17 čer 2020, 18:24

Vojta Mertl píše:
Špiro píše:Nové Dewoitinky od "tradičního výrobce"....
Mal to niekto už réalne v ruke? Mám ešte všetky Heller/Směr doma a aj pokus Pavly od lepší shortrun. Ako je na tom tento nový zázrak?

Minulý týden jsem si model prohlížel v MPM. Za tich 350 korun se podle mého názoru nevyplatí kupovat. Rytí roztřesené, místy ztrácející, zalité detaily jako například výfuky... Řekl jsem si, že to může být vadný jeden kus, tak jsem otevřel asi 4 krabičky a ve všech bylo to samé. Při představě, že si připlatím asi 60-70 korun a koupím Mosquito od Tamiye jsem koupi Dewoitinky zavrhl, ikdyž jsem ji dost chtěl. Škoda, snad ji časem vydá Dora wings i ve dvaasedmě.

Dnes jsem i já provedl prohlídku tohoto nového modelu od pana Muzikanta a musím konstatovat toto:
Křídla - alespoň ta část co je v pytlíku vidět mají průměrné rytí, které se občas ztrácí. Detaily na povrchu jsou neostré.
Drobné díly – některé jsou průměrné kvality, ale většina je spíše na celkové přepracování.
Trup –myslel jsem si, že špatně vidím nebo že držím v ruce model ze začátku výroby short runových modelů. Rytí (pokud se tomu tak dá říkat) je otřesné. Křivé, nestejně široké i hluboké. Několik přetáhnutí a ujetí rydla se také najde. Povrchové detaily jsou výrazně neostré a je na nich vidět ruční práce.

Sečteno a podtrženo. Nedivím se, že na tento model nevyšel doposud žádný náhled na Modelářovo.cz nebo zkušební stavba od nějakého příznivce tohoto výrobce (určitě již vlastní nejeden tento model) za mne je toto naprostý výsměch dnešní výrobě plastikových modelů.
Petr "Chmell" Chmelík
Chmell Scale Models na Facebooku / KPM Plzeň / KPM Plzeň na Facebooku / PilsenKIT na Facebooku
Chmell

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 17 čer 2020, 19:30

Další krabička, která se nelíbí? Ale....skládací krabička je určitě hodnotná, papírová, obsahující čistý pytlík použitelný v druhém kole třebas na svačinu, obrázek na krabičce je na místní poměry přece od autora z ciziny. Co víc si přát...a obsah? Obtisky od světové celebrity pana CTRL CéVé, návod s nachystaným překvapením v podobě faulu s číslováním dílů a výlisky z pošéfované Pavly... Jako kupujte, nebudou... :P
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ZdePospa » 17 čer 2020, 20:12

A kdo Vás to nutí kupovat. Nelíbí, tak se na to vyseru a počkám si ne ? Tak to bude pár let trvat. Svět se přece nezboří nebo ano ?
ZdePospa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 17 čer 2020, 20:18

No moje řeč, říkám to samé... :-) :grin:
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 17 čer 2020, 20:27

Alfred Riedel píše:B-10 drobné díly Azur/Frrom:
http://www.specialhobby.net/2020/06/b-1 ... -dilu.html

Tak to bude masakr... :shock:
Přílohy
13484f397f43442a3f1625e2b85e72ad.jpg
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 17 čer 2020, 21:58

Teda to je ale úchylný éro! :shock: Ale hezky barevné. :-D
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 18 čer 2020, 06:10

Vojta Mertl píše:Minulý týden jsem si model prohlížel v MPM. Za tich 350 korun se podle mého názoru nevyplatí kupovat. Rytí roztřesené, místy ztrácející, zalité detaily jako například výfuky... Řekl jsem si, že to může být vadný jeden kus, tak jsem otevřel asi 4 krabičky a ve všech bylo to samé. Při představě, že si připlatím asi 60-70 korun a koupím Mosquito od Tamiye jsem koupi Dewoitinky zavrhl, ikdyž jsem ji dost chtěl. Škoda, snad ji časem vydá Dora wings i ve dvaasedmě.

Mám doma D.520 od RS Models a ta stavebnice je velmi dobrá: http://rsmodels.cz/cs/modely-letadel/pl ... ree-france Není třeba shánět Hasegawu...
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 18 čer 2020, 06:15

Kubo přečti si ten příspěvek znovu a pořádně. Tady je řeč o D-500/510 a zmiňované Mosquito od Tamiye jako srovnání cena/výkon.
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 18 čer 2020, 07:48

Jakub Vilingr píše:
Vojta Mertl píše:Minulý týden jsem si model prohlížel v MPM. Za tich 350 korun se podle mého názoru nevyplatí kupovat. Rytí roztřesené, místy ztrácející, zalité detaily jako například výfuky... Řekl jsem si, že to může být vadný jeden kus, tak jsem otevřel asi 4 krabičky a ve všech bylo to samé. Při představě, že si připlatím asi 60-70 korun a koupím Mosquito od Tamiye jsem koupi Dewoitinky zavrhl, ikdyž jsem ji dost chtěl. Škoda, snad ji časem vydá Dora wings i ve dvaasedmě.

Mám doma D.520 od RS Models a ta stavebnice je velmi dobrá: http://rsmodels.cz/cs/modely-letadel/pl ... ree-france Není třeba shánět Hasegawu...

Ty, Kubo, a všiml sis menší tvarové diference mezi D.510 a 520? :-k :lol:
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Václav Hochmuth » 18 čer 2020, 08:20

Na stavbu D.510 je rozhodne vhodnejšia Avia B-534.
Václav Hochmuth

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 17210 • Stránka 643 z 1148 • 1 ... 640, 641, 642, 643, 644, 645, 646 ... 1148

Zpět na Diskuse