Tak to je velká paráda koukám výsuvný kormidla a co periskopy taky budeš dělat funkční.A co používáš na balast gumovej vak z tlakoměru a nebo plastovej na krev a nebo pevnou Nádrž .jen tak dál Oto je radost koukat na tvoji práci.Pepa
A můj projekt na XXI 3D tisk 1/72 VÍM NENÍ TO JAKO KDYBY TO UDĚLAL REVELL ale lepší než nic navíc všechen povrch je v určitých místech vybrán tak že se tam rovnou jen nalepí daný plech
Mám tam dvě duální čerpadla. takže ponorku ponoří za 12 s. skutečná to dala za 9s no co už.... systém odtoku vody pak ještě při ponořování zvedne periskop a při vynořování zase zasune. a taky mi zbylo dost místa na dodělání torpéd případně.... model je dělený dle stavebnice příčně, tak jak to je před věží. vše je s 3d tisku včetně spojek a vedení a zámků. takže do ponorky se jde dostat asi za 5sekund. system táhel předek / zadek je spojen magnetem takže nemusím odpojovat táhla a další kraviny. model má planetovou převodovku a otáčky šroubu pruměr 50 mm jsou dost pomalé a vypadá to reálněji a taky nepůsobí zde točivý moment a věž se ani nehne na stranu při jízdě nebo rozjezdu nebo vynoření. Taky žere max 2A a mám tam 7600mAh baterie takže opravdu jízda na pár hodin prostě suprovka.
Oto ještě bych měl dotaz jestly nemáš detailni fotku šnorchlu na té XXlll jestly si rouboval lepty na původni dil nebo si dělal komplet nový včetně trubek .Předem diky pepa
No jak říká návod nové trubky Alu 6 a 5 mm. a ten původní snorkel ze stavebnice patří jen do koše. Není na něm nic dobře ale to je tak jediná věci jinak model krasavec. Zde lepší fotky já vytiskl nakonec i další části snorkelu tak ti to ais musím poslat dodatečně. Bronco má navíc snorkel jen do půlky prostě nuda přikládám foto kde je asi nejvyšší stožár ze všech fotek Jinak to nemám hotové ten model !!!! ale model jezdí luxusně v periskopové hloubce jak víno.