V dobe, keď som prečítal túto tému, som mal práve pripravený tento model na stavbu a psychicky som sa na ňu pripravoval. Keďže som amatér (asi aj stále budem ) a žasnem nad inými prezentovanými modelmi, vôbec som neplánoval niečo na jeho stavbe ukazovať. Je to totiž moje prvé auto - leštenka. Predtým som robil hrdzavého Moskviča a to sa nedá porovnávať. Miuru som dostal ako darček na vianoce - je to pre mňa krásny šperk a zo stavby mám fakt rešpekt. Moje príspevky teda budú vhodné skôr do kategórie výstava, a nie súťaž , ale možno si v nich niekto niečo zaujímavé nájde.
Začiatok stavby - diely som nastriekal sivou základnou farbou MRP. Čierne diely som potom nastriekal čiernou matnou Revellkou. Zlepil som diely prístrojovky a vytmelil ich tekutým tmelom Mr. Hobby.
Práce pokračujú na interiéri. Odtieň "krémovej" farby som namiešal z toho, čo bolo doma - Revell pleťová s červenou -primerane od oka. Diely motora a prevodovky som zamaskoval a striekol striebornou Gunze Mr. Hobby 159.
Ďakujem. Ten primer používam ako prvý nástrek - podklad pod farbu a na odhalenie nedostatkov na očistenie. Pri striekaní som nemal nikdy problém, pred striekaním ho len dobre pretrepem a rovno z fľašky dám do pištole. Nezasychá v tryske a farby mi zatiaľ držali na tom všetky. Nie je "gumenný" ako napr. Vallejo čierny, ktorý vytvorí blanu a pri brúsení sa odlupuje. Spokojnosť.
Po nastriekaní vnútra dverí som s veľkým očakávaním začal aplikovať chrómovú fóliu Bare metal Foil na znázornenie líšt. Videá o jej použití vyzerali tak perfektne... Nalepil som pásik, zahladil ušátkom a pri pokuse o odrezanie okrajov som skalpelom posúval celú fóliu, ktorá vôbec nedržala na podklade (riešil som to aj dotazom tu vo fóre. Podklad je matný, tak myslím, že preto nemala fólia ako držať. Rozhodol som sa to nakoniec zamaskovať a prestreknúť striebornou. Ako to dopadlo, ukazujú fotky...je to stav po odobratí maskovacej pásky. Utešujem sa, že pri zatvorených dverách to nebude až tak na očiach.
Pružiny tlmičov sú vylisované spolu s valcami tlmiča len ako výstupky. Po nástreku čiernou som do drážok namotal olovený drôt - ako šablónu, a ostatné nastriekal červenou. Po odvinutí krycieho drôtu to vyzerá ako červená pružina.
Já jsem tupoun , tak jednoduchá a účinná vychytávka s tím drátkem na tlumičích. Amatér od kterého se učím......děkuji.
Držím palce s Miurou mám jich také několik v kitníku a ikdyž si stojím za tím, že lambo by mělo byt žluté, tak ani ta zelená na přebalu není marná. Škoda že nepoužiješ tu leptanou sadu na ty "žaluziue" po celém autě.....bych se přiučil, než jí kdy použiji sám. Trošku mě zaráží stříkání díílů ještě v rámečku, ale vypadají zatím dobře.......těším se na další up.
Ten nápad s drôtom bol skôr zo zúfalosti, keď som si predstavil, že to mám natierať opatrne štetcom . Nevedel som, že je aj sada so žalúziami, ale pravda je, že som ani nehľadal. Tie žalúzie zo stavebnice sú fakt ako núdzové riešenie - tie to budú asi hyzdiť, je to príliš hrubé... Zatiaľ nie som autíčkar, tak budem rád, keď to vôbec dám dokopy. Ale musím povedať, že ma to zatiaľ baví. A tá farba - prvú predstavu som mal, že bude červená, ale keď som zistil, že nikde na webe nebola k zohnatiu táto zelená verzia - limited edition (neviem ani odkiaľ je táto moja stavebnica - dar), tak som ostal pri zelenej.
Cha, chaaa...tak po pozretí tohto videa neviem, či mám pokračovať, alebo to radšej odložiť Neskutočné, do čoho sa ten človek púšťa. Nakoniec je asi lepšie, keď som nevedel, že tá leptaná sada existuje. Ďakujem za rozšírenie obzoru .