Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Diorama ‹ Galerie modelů
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Oblíbená ulice (osmdesátá léta) 1:35

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Oblíbená ulice (osmdesátá léta) 1:35

Příspěvekod Damir » 19 dub 2020, 21:06

Děkuji všem, jsem rád, že se vám to líbí.
Richard Dvořák: Český redaktor filmu, Jiří Menzel, má rád Chorvatsko, hodně času je tady. Jsem jeho opak, jsem Chorvat, který má rád Česko! Všechny svátky a dovolenu strávím v Česku. Za posledních 27 let jsem koupil spoustu literatury v českém jazyce a pomalu jsem se učil. Nyní mohu číst běžné knihy, ale když píšu, potřebuji pomoc s překladačem Google (nabídne diakritiky).
shark: Vypadá to, jak jsem si myslel, že v mém dioramu je více modelů, než bylo v obchodech najednou normální. Připomněl jsi mi jeden případ v mém životě. Moje matka mě poslala s autobusovým zájezdem do Maďarska na nákup sýrů a uzenin. V 80. letech to bylo v Maďarsku velmi levné a spousta autobusových zájezdů z Chorvatska byla právě pro to. V prvním městě na hranicích (Nagykanizsa) jsem koupil to co matka řekla, na tržnici, a šel jsem v nějaki nákupní centrum, abych pro mě něco hledal - modely. Bylo to pro mě šokující překvapení - bylo téměř prázdné, na regálech bylo jen velmi málo artiklů. V oddělení hraček jsem našel dva modely - ZTS Czapla a Dubena (vakuform) Jak-17. Nikdy jsem predtim neviděl Czaplu a vakuform, a byl jsem zklamaný. Ale koupil jsem tyto modely, je to něco lepše než nic. Když se celý autobus vrátil na hranici, maďarští celníci vyslali nás všechny z autobusu. Vzali od nás všechny sýry a všechny salámy! Lidé byli zoufalí, cely autobusový zájezd bylo pro nič, a peníze ztratily. Ale ja jsem byl šťastný, moc jsem se nestaral o sýr - vrátil jsem se s Czaplou a Jak-17!
Damir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 20 dub 2020, 08:29

Damire úžasný nápad. A s tou výlohou - třeba v libereckém Mladém techniku bývala výloha pěkná. Mnohdy si nechali nějaké zbylé krabičky a vypadalo to, že mají mnohem bohatší sortiment, než si vlezl dovnitř. Jen časem začalo sluníčko barvy z krabiček postupně vyžírat :lol:
Pavel Klouček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nespor.jenda » 23 dub 2020, 07:14

Líbí se mi to velice. =D>
Ale přidám nápad: kdyby u stolečku před "Jelenem" seděli dva "modelari" a koukali do krabičky, co si právě jeden z nich koupil, líbilo by se mi to ještě více. Pokud by to byli kluci, bylo by nutné nahradit pivo limonádou.
Honza Nešpor
Stavím pro radost.
www.klpm.cz
Rozpracované:
Letadla z disneyovky Letadla
nespor.jenda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bobanski » 16 kvě 2020, 22:30

Tak tohle se mi hodně líbí. Krabičky modelů ve výloze mě dostaly. A černý Kozel ;-I
U nás to byl Mladý technik, kam jsem chodil nakupovat modely. Co si pamatuju, tak výběr byl velký, ale to byl už konec osmdesátých let a Karviná, co by hornické město, bylo dobře zásobováno.
Vstávat a cvičit modelařit!
Bobanski

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Damir » 19 kvě 2020, 08:28

Existuje nějaká fotografie nějakého mladého technika z 80. let? Snažil jsem se hledat na internetu, ale žádné jsem nenašel.
Damir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek A » 19 kvě 2020, 15:43

Jako by se mi vybavovala reportáž v ABC o otevření nové modelářské prodejny. Ale může to být starší, můžu si to pamatovat špatně a nemusí tam být žádná pořádná fotka. Každopádně by to znamenalo prolistovat mnoho ročníků ABC s nejistým výsledkem.

Jinak diorama super.
Radek A

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standaslechta » 19 kvě 2020, 17:25

Damire [-o<
Jinak v Pardubicīch jsme měli rybářské a modeláské potřeby a ta výloha je velmi podobná jen tam měli navīc holínky a cajk na ryby. Jinak nesmím zapomenout na vláčky PIKO a stavebnice létajících a plovoucích modelů od Modely
standaslechta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 19 kvě 2020, 18:07

V Pardubicích pamatuju na hlavní před podjezdem býval modelář, moje první modely od VEB byly odsud, a taky raketový motorky za 1,50 Kčs.
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod standaslechta » 20 kvě 2020, 16:45

chevy píše:V Pardubicích pamatuju na hlavní před podjezdem býval modelář, moje první modely od VEB byly odsud, a taky raketový motorky za 1,50 Kčs.

No o tom kšeftu pīšu. (:) A teď jsi nejsem uplně jistej se tam prodávají dřevé podlahy.
standaslechta

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Víťa Výmola » 20 kvě 2020, 18:51

To je super, Damire, jak nápad, tak provedení! Normálně jako fotky ze skutečné ulice. A ty roztomilé malé KP... boží! =D> =D> =D> =D>
BEZVÝHRADNĚ STOJÍM ZA IZRAELEM

Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)

Na stole: Avro Vulcan (Airfix 1/72), Zlín Z-181 (KP 1/720, leccos dalšího v šuplíku
Letos dokončeno: SPAD 510 (Azur 1/72)
Mimo jiné dokončeno: I-16 (1/72, ICM), MiG-3 (1/72, Hobbyboss), P-51 Nooky Booky (1/72, Tamiya)
Víťa Výmola

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie modelů