Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Můj pracovní stůl

Odeslat odpověď
Příspěvků: 709 • Stránka 34 z 48 • 1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 48
  • Odpovědět s citací

Re: Můj pracovní stůl

Příspěvekod Rolfi » 14 bře 2020, 15:43

bazilisek píše:Myslel jsem elektrické zásuvky ve zdech....je jich tam podezřelé moc.

Napadla mě....pěstírna marjány :)
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 14 bře 2020, 16:11

Proč moc. Já mám třeba nyní zapojených 8 zástrček.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 20pan15 » 15 bře 2020, 02:37

… :) tak mařka - to by mě nenapadlo - na obvyklý dotaz "kouříte?" odpovídám pořád stejně: "ani cigarety!"... :)
Když už jsme si ujasnili o jaké zásuvky jde, bo elektrické mě opravdu nenapadly (množství mi přijde normální :) ) tak samozřejmě rád upřesním: původně si tuto dílničku zařizoval otec - i jsme při stavbě příčky upravovali její šířku, aby se mu sem vešel jeho historický pracovní stůl, na úkor koupelny vedle. Zásuvek není nikdy dost - byl neskutečný všekutil, hlavně se kamarádil s čímkoliv, co bylo na elektriku, prostě slaboproudař tělem i duší, navíc radioamatér, takže běžně měl přes půlku obsazenou (oscilátor, zdroje, pájka...). Před 8lety bohužel odešel a tak jsem začal okupovat tuto místnost jako kitařskou. Jeho super stůl jsem přestěhoval do RC dílny a sem dal pro změnu můj "historický" - tj. 45let starý, mým dědou truhlářem vyrobený a poctivým domácím šelakem lakovaný školní stůl, jak vidět - zakázkový pro leváka :) a do boku druhý pro kluky, jak jsem už zmiňoval...
Když už jsme u zásuvek, taky se nám manželka kdysi smála, že prý úchylka - v každé místnosti po rekonstrukci v každém rohu minimálně dvě, spíše tři dvojzásuvky - do doby, než si vymyslela první přesun nábytku a zjistila, že ať vymyslí jakoukoliv kombinaci, nemusí řešit tisíc prodlužováků :)
„Všechno nakonec dobře dopadne. Pokud to dobře nedopadlo, znamená to, že ještě není konec.“
(Nachman, 18/19stol.)
20pan15

• Odpovědět s citací

Příspěvekod F_F_F » 15 bře 2020, 09:05

Marder píše:Proč moc. Já mám třeba nyní zapojených 8 zástrček.

Přesně... můj brácha elektrikář říká, že zásuvek není nikdy dost 8-)
F_F_F

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mrazík » 15 bře 2020, 10:53

My když jsme rekonstruovali byt, všude jsme vyměnili jednozásuvky za dvojzásuvky. Opravdu se to hodí. Akorát pak musí člověk koupit 2x tolik záslepek proti batoleti :grin:
Poslední dokončeno:
Messerschmitt bf 110 E
viewtopic.php?f=6&t=157286
mrazík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zajic » 15 bře 2020, 19:16

F_F_F píše:
Marder píše:Proč moc. Já mám třeba nyní zapojených 8 zástrček.

Přesně... můj brácha elektrikář říká, že zásuvek není nikdy dost 8-)

Zásuvek není nikdy dost, zvlášť, když nemáš žádné, jako já :grin:
Rozestavěno: Lancer EVO 7 WRC, Ford Mustang NexGen NASCAR
Dokončeno: Din Djarin, Opel Manta Rothmans, Ferrari F2005
Nikdy nebude dokončeno: 205 T16 od Helleru - přesměrováno do tříděného odpadu.
zajic

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 15 bře 2020, 19:21

Pánové, koukněte se kolik máte jističů a pak zásuvek, na jeden jistič max 10 zásuvek. Předělávat jedno zásuvku na dvojzásuvku je nesmysl, máš snad dvě ruce aby si dělal s dvěma elektrospotřebiči najednou. Chlapy neblbněte.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 15 bře 2020, 21:27

Máš počítač, nějakou tu lampu, rádio, kompresor, odsávání apod. a na to nemá vliv počet rukou. A proč furt vytahovat zástrčky a strkat tam jiný.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 16 bře 2020, 07:36

Marder píše:Máš počítač, nějakou tu lampu, rádio, kompresor, odsávání apod. a na to nemá vliv počet rukou. A proč furt vytahovat zástrčky a strkat tam jiný.

Po koupení bytu jsem všechny dvojzásuvky předělal zpátky na jednozásuvky. Pokud potřebuji víc věcí naráz pokužiju na to psa. Ale při modelaření max světlo a kompresor. Odsavaní nemám. Rádio mám v zásuvce na druhé straně místnosti.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bazilisek » 16 bře 2020, 19:54

....no mě zarazilo takové množství zasuvek ve zdi....je to při nejmenším neobvyklé řešení.
Ve své zašívárně mám jen dvě dvouzasuvky a zbytek řeším prodlužkama třeba s šesti sloty.
Jako poslední dokončeno...
ObrázekObrázekObrázekObrázek

http://www.youtube.com/watch?v=xCS7CBcH ... re=related
bazilisek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 20pan15 » 17 bře 2020, 01:54

to JoseFxx - jističů je dostatek :) - když už se pustíš do rekonstrukce elektriky, tak musíš mít něco jako základy elektroinstalace přeci zvládnuté...
(u nás si troufnu odškrtnout "splněno", bo sebevražednými sklony opravdu v rodině netrpíme) :)
... a nejde jen o množství, to že si tam otec nasekal tohle - měl k tomu důvod (např. už problém s jeho opravdu velikým stolem, kdy z jednoho konce zapnutá pájka už nestíhala, tak si ji přepíchnul blíž a pak neměl rád prodlužováky, považoval je za možný zdroj problémů, hlavně ty s vypínačem...).
Ale např. manželína jak už jsem psal, vrní dodneška když kamkoliv cokoliv přepostaví, najde vedle zásuvku... např. audio/video skříň... no, nečekal jsem že pár zásuvek (skoro bych až řekl "OT" :) ) až takhle rozvíří debatu :)
A koukám před sebe - jen obyčejný PC, monitor, tiskárna, nabíječka mobilu, zdroj k externímu HDD, repráky, lampička a jsem na čtyřech dvojčatech (OK, když dám UPS na PC a monitor, tak stačí tři :) )
„Všechno nakonec dobře dopadne. Pokud to dobře nedopadlo, znamená to, že ještě není konec.“
(Nachman, 18/19stol.)
20pan15

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tchert » 17 bře 2020, 10:18

s prodlužkou, jako zdrojem problémů, případně požáru, lze jen souhlasit...
Tchert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 17 bře 2020, 10:24

Nejsem políbený elektrem - může mi někdo přiblížit prodlužky s několika zásuvkami jako možný zdroj problémů? U nás doma používáme úplně běžně...
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tchert » 17 bře 2020, 10:46

V každém spoji (napojení kabelu na zásuvku, zástrčku, vypínač, spojení dvou kabelů atd.) je tzv. přechodový odpor. A každý odpor se zahřívá, tzv. Jouleovo teplo. Vzniklé teplo zapříčiňuje degradaci materiálů, uhelnatění a může dojít i k požáru...

Velikost tepla je dána vzorečkem R*I^2*t, kde R je odpor, I je proud a t je čas.
Tchert

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 17 bře 2020, 12:18

Spoustu let používáme prodlužky a bez problémů.
Netřeba hledat problémy, kde nejsou, jen je třeba myslet a koupit si prodlužku kvalitní a ne z trhu. A když s ní není něco v pořádku, vyměnit ji.
Tohle vše jsou jen ouchylky kutilů.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 709 • Stránka 34 z 48 • 1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 48

Zpět na Diskuse