Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48865 • Stránka 1501 z 3258 • 1 ... 1498, 1499, 1500, 1501, 1502, 1503, 1504 ... 3258
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod jbr » 11 úno 2020, 11:28

Jarda Matt píše:JBR, dobré srovnání,
hlouběji jsem to nezkoumal,takže na první zkouknutí polský znak je ED.

Chyba lávky... Od Eduardu jsou tam francouzské kokardy (ty malé jsou zkoušel dát dvě přes sebe) a ty dvě překřížené U, kde jsem taky zkoušel překryv. Vše ostatní je BOA.
jbr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Kvasnica » 11 úno 2020, 11:39

Dobrý den Pán Šulc ,chcem sa spýtať neplánujete reediciu leptov 48460 pre fw 190? Myslím že by to potešilo nielen mňa ale aj vela inych modelarov ktorý stávajú vaše fw 190.
Ďakujem

P.S. po prečítaní posledných par príspevkov Vam chcem zaželať pevne nervy. Vašu prácu si vážim a modely od Vas mam skutočne rad, držím palce pri odstránení nedostatkov a vyhovení požiadavkám zákazníkov, verím že všetko dopadne nakoniec dobre.

S pozdravom

Jano
Přílohy
71WCh+NhpaL._SL1000_.jpg
AIRBRUSH STENCILS - ORGANIZERY - DOPLNKY
https://www.77propeller.com/
Jan Kvasnica

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 11 úno 2020, 11:51

Bohužel ne, tyto lepty znovu vydávat nebudeme, ale někdy na příští rok připravujeme vydání nového Fw 190F-8.

Díky za přání, budeme se snažit (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 11 úno 2020, 12:01

Pánové a pane Šulci, tak jsem ještě včera v noci dokopal k tomu, udělat test na různá rozhraní barev a nyní po zaschnutí dekálů jsem teda fakt na rozpacích... Schválně jsem nestříkal ostrá vymaskovaná rozhraní, ale difuzní, aby ostrý přechod mezi barvami nezvýraznil ještě víc tu problematickou kryvost dekálu:

Oranžová US dekál skutečně zabarví, ale není to tak hrozný. Přestože na tom mém Eiku je ten přechod barev v reálu opravdu dost vidět, tak když jsem ty zbylé dekály z Mustanga i Eiko dával nyní na přechody RLM71/70, RLM76/75/74, RAF zelená/RAF tmavě šedá (tzn i téměr přechod Olive Drab/neutral grey), USAF SEA, tak nejsou přechody barev pod dekálem vůbec tak markantní jak jsem po hodně negativní zkušenosti s Eiko čekal. Nedával jsem proto pak už ani kvůli porovnání na druhou stranu té zkušební destičky původní dekály eduard nebo jiných výrobců, přišlo mi to zbytečné. Ty přechody barev pod tím dekálem vidím ale tak nějak dál, a v tom už bohužel nejspíš nedokážu být nyní objektivní, jak by bylo potřeba. Prostě už na té zkušební destičce vidím to, co možná jiný ne, protože vím jak byla ta rozhraní stříkaná a kde je hledat... Fotky už sem dávat moc nechci, protože fotka s bleskem by to mohla dost zkreslit a ty přechody by mohla vytáhnout víc než zdrávo, naopak bez blesku mi to nafotit moc nejde a mám vše moc tmavé a to také není pro objektivní posouzení tak úplně dobré. Navrhuju proto tohle - Eiko, mustanga i tu zkušební destičku vezmu k Arturovi (p. Šulc je tam tuším 20/2 ?) a pak na Panters, at si to tam můžou všichni prohlédnout a udělat si závěr ohledně kryvosti dekálů sami... Bylo by fajn, moci vidět i toho Hanriota naživo nebo i jiné modely s těmi novými dekály. Ta fotka hanriota z Infa ukazuje totiž prakticky to samé co mám já doma na směrovce Eiko.

Nepříznává se mi to nyní fakt lehko, ale musím v tomto momentu uznat, že můj závěr plynoucí z velmi negativní zkušenosti s Eiko byl opravdu přehnaný. Není to zřejmě taková trága ohledně té kryvosti. Taky když jsem nyní s dost velkým časovým odstupem opět pracoval s těmi novými dekály a už věděl co čekat a na co si dát pozor, dělá se mi s nima už mnohem líp a docela snadno. Nechal jsem se příliš unést negativními emocemi při první práci s dekály Eduard a hlavně tím co se mi stalo na Eiku. Vedlo mne to k závěru, že Eduard udělal to samé co AZ/KP a začal dávat do stavebnic nekvalitní dekály. Přesto považuji některé své výhrady i nadále za oprávněné - hlavně tu ohledně špatně voleného markingu a kamo do Eika. Kdybych dopředu věděl, jak bude ten dekál na té kamo vypadat, udělal bych si rovnou masky a podstříkl to bílou. Na hotovém modelu s aplikovaným a nekryjícím dekálem se to opravuje fakt blbě...
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Matt » 11 úno 2020, 12:07

JBR, když to říkáte, tak to tak určitě bude.
Já jsem polský znak dával nedávno u známého na jednadvacícku s delfínem jelikož on se obtisků (všeobecně!) celkem bojí,nemá je rád.
Znak mi přišel stejný ( ovšem ne tím že je polský :lol: ), všeobecně jsem při nanášení žádnou psychickou újmu neutrpěl ,...... ..............asi tak.
Jarda Matt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod onysx » 11 úno 2020, 12:15

P.Zatřepálek =D> =D> =D> Vaší práci jsem vždy obdivoval a vážil si Vás jako super profi modeláře a férového člověka. Dost mě překvapilo to co tu proběhlo ale na rovinu říkám že tímhle jste jen potvrdil to co jsem napsal!
Takže za tenhle Váš přístup k problému a dané situaci se Vám [-o< [-o< [-o<
Roman Pavlů,KPM Brněnec, koordinátor pro oblast východ

"Čas je pouze relativní pojem. Důležitý je zda chceš ležet nebo modelařit!" :wink:
Rozpracováno:2x Fw-190A-4, Ju-88A-4,H.Hurricane mk.IID,G.Meteor mk.I, Bf-109 G-6,..........atd.
Hotovo 2019: Fw-190 A-3 Eduard
P-39 Q Eduard
Hotovo 2020: 2x Fw-190 A-5 Eduard
onysx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Hrnčíř » 11 úno 2020, 12:19

Dobrý den, pane Šulci plánujete reedici Bf 109G-10 Regensburg?
Pavel Hrnčíř

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lonestar » 11 úno 2020, 12:20

Jarda Matt píše:Já jsem polský znak dával nedávno u známého na jednadvacítku s delfínem

A jak se nanášel ten delfín (mečoun)? (pokud mluvíte o tomhle:)
7451(1).jpg

Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
Lonestar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 11 úno 2020, 12:22

Pavel Hrnčíř píše:Dobrý den, pane Šulci plánujete reedici Bf 109G-10 Regensburg?

Zatím ne, ale někdy na podzim nebo začátkem roku by k ní mohlo dojít (přiznám se, že mi úplně ušlo, že je vyprodaná).
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 11 úno 2020, 12:29

Martin Černý 'Černoch' píše:Ok Davide , taky řešení, tak si dáme BAN = zavřeme MF a až budou lidi vzteklý tak jim řeknu..jděte za panem Koktavým, on je strůjcem té myšlenky Asi budeš mít před domeme veselo. :lol:
Pokud se tě tu nelíbí, nebo nesouhlasíš s tím jak se to tu vede, ssvobodně jsi přišel, svobodně odejdi a nedělaje internetovýho hrdinu takovým vyhrožováním.

V.Š. - za dobu co máte tu novou tiskárnu, probíhají zkušební testy obtisků na kryvost? Jak jsme se dozvěděl, v případě subdodávky, není problém vytisknout arch s celolakem at si to vyzkouším a případně pak se doupraví konstrukce.... Dělá to někdo u Vás? Pro mě z celé této debaty by byl největší přínos, kdyby se doladil tisk, případně změnila konstrukce a modeláři dostali opět výborné dekály Printed by Eduard do ruky.

Ano, děláme testovací vzorky s celolakem pro vyzkoušení a odladění konstrukce, rozměrů, barev atd.. Po schválení se pak dělá síto na lak, lak může být v několika různých tloušťkách. Můžeš si tedy objednat i silnější lak, pokud bys měl obavy, že práci s tenkým lakem Tvoji zákazníci nezvládnou. Tloušťku si můžeš navolit dle vzorníku. Dokážeme to až do tloušťky a´la Cartograf, kdybys měl zájem, to můžeš dávat na model i krumpáčem (:) Nějaké extra testy na kryvost se nedělají (Tys někdy něco takového dělal?), děláme jen speciální tisk na fólii pro kontrolu tisku z rubu. Tu pak můžeš dostat, je to hezká věcička. Lze na tom také posoudit denzitu barev, samozřejmě, ale nic moc extra Ti to neřekne.

Naše obtisky výborné jsou, ale abych zase nebyl označen za chlubila, tak jsou přinejmenším nadprůměrné. Jak už jsem psal, nejsou v ničem horší než naše staré obtisky, ale v řadě aspektů jsou lepší. Snažil jsem se být zdrženlivý a netahat sem do diskuse jiné firmy, porovnávat naše obtisky s nimi nebo vytahovat výhody a nevýhody různých technologií. To mi nepřijde fér, ale už se s tím asi nedá nic dělat. Takže ještě jednou, na rovinu. Problém kryvosti obtisků tu byl odjakživa, a týká se všech, i Tebe. Jen to dosud nikdo neřešil, nikdo to nehledal, teď na to pan Zatřepálek přitáhl pozornost, tak to bude každý zkoumat. A jak známo, kdo hledá, najde. Tak se těš (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 11 úno 2020, 12:40

Pane Šulci. Jak už jsem psal, neuvažujete o "tvrdších" obtiscích alespoň do Víkendů? Přeci jen jejich uživatelé jsou trochu méně zdatní a méně náročnější než mistři.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 11 úno 2020, 12:49

Jendo a ty už si někdy něco slepil? Nebo seš jen kecálek s utkvělou potřebou věčně mluvit za ostatní a cpát se úplně do všeho?
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 11 úno 2020, 12:58

Natiskneš mě na přání i dvojitou bílou? Myslím , že zrovna toto u Vás nejde. Tlouštka laku pomůže jen v manipulaci s obtiskem. Momentálně jsem rozhodnut u Vás dekály zatím netisknout (nejsem 100% přesvědčen) a budu pozorně sledovat další vývoj a další stavby modelářů nejen zde na foru s Vašimi novými obtisky. Až budu spokojen, zkusím kontakt znovu. Pokud budu odmítnut, zlobit se nebudu a pojedu po staru dál, dokud to bude možné.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 11 úno 2020, 13:02

Martin Černý 'Černoch' píše:Natiskneš mě na přání i dvojitou bílou? Myslím , že zrovna toto u Vás nejde. Tlouštka laku pomůže jen v manipulaci s obtiskem. Momentálně jsem rozhodnut u Vás dekály zatím netisknout (nejsem 100% přesvědčen) a budu pozorně sledovat další vývoj a další stavby modelářů nejen zde na foru s Vašimi novými obtisky. Až budu spokojen, zkusím kontakt znovu. Pokud budu odmítnut, zlobit se nebudu a pojedu po staru dál, dokud to bude možné.

Dvojitou bílou Ti natiskneme. Hele, vem kolo, a přijeď se podívat. Ukážeme Ti, co děláme, jak to děláme, co to dělá a co se s tím dá dělat. Budeš z toho mít hlavu jak kýbl, ale třeba Ti to pomůže se rozhodnout (:) A když zůstaneš kde jseš, tak mi to nevadí. Juru mám rád a nechci mu brát zákazníky (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Braun » 11 úno 2020, 13:11

Pane Zatřepálku, hluboce před Vámi smekám.
Jiří Verner
Braun

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48865 • Stránka 1501 z 3258 • 1 ... 1498, 1499, 1500, 1501, 1502, 1503, 1504 ... 3258

Zpět na Diskuse