Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48870 • Stránka 1495 z 3258 • 1 ... 1492, 1493, 1494, 1495, 1496, 1497, 1498 ... 3258
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod vorel64 » 09 úno 2020, 19:27

Tak já psal toto:

Pane Šulci, a to nejde udělat ten tisk bílou barvou silnější (tlustší)?
A nebo použít jinou bílou barvu, která víc kryje? A nebo ten tiskový stroj má omezené možnosti výběru barev?
Je možné napsat typ tiskárny, kterou používáte?
vorel64

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Willy109 » 09 úno 2020, 19:41

No já docela chápu situaci Vláďi Šulcovic, on tu trochu okopaval nohy "muzikantovic bandě" a tomu, že tisknou na Oki a mají rastr a teď si sám pořídil mašinku od Xeroxu, drahou jak čert a ono to na ni nejde.
Vláda se navíc snažil zabít dvě mouchy jednou ranou a ta mašina mu tiskne i další věci, ne jenom obtisky a to je malér, neboť na ně není vhodná i když má bílou tiskovou barvu.
Jak to tady někdo napsal , dobrý prodejní manažer vám vnutí i to co nefunguje pro váš účel.
Prostě Vladimír spolkne hořkou slzu neúspěchu s Xeroxem a bude se hlásit u pana Klingera na Invalidovně, jinak to nevyřeší, zvolil holt špatnou technologii tisku.

S pozdravem Willy 109 a všichni pracovníci DTP studia :-)
Willy109

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 09 úno 2020, 20:28

Vladimir Kafka píše:Nojo, no, tady se jede mediální damage control ve stylu, rozmažu ty hovna po sobě a pak se v nich budu válet, a doufat, že klaka, která je ve mně tak hluboko, že jsou z nich vidět jen boty, ostatní tak otráví, že dají pokoj. Od Muzikanta se to skutečně nijak neliší, a to už od toho prvního příspěvku: jsi modelář, tak si nějak poradíš!

Takže pokuď se tady někdo nepřipojí ke štvanici a nedští síru tak je u tebe klaka zastrčená v něčí prdeli?? Rád bych tě fešáku potkal naživo někde na soutěži a jestli mi to řekneš do očí, po svých neodejdeš smrade.
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 09 úno 2020, 21:00

no tebe konkrétně jsem zrovna nemyslel, ale koukám, že narušenej seš solidně - nebo možná úplněk? Solidní vztahovačnost a agresivita.
Hlavně si to, než se potkáme, prosímtě mezitím nevybíjej na manželce, dětech a zvířatech :grin:
Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Egerman » 09 úno 2020, 21:11

Budete si trhat občanky? Chlapi neblbněte, nejde o život, hlavně se z toho nepos.rte.
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bitner » 09 úno 2020, 21:19

Nastal prakticky konec sveta. Eduardum prestaly kryt obtisky. Minimalne se da rict, ze svet, jak jsme ho znali, skoncil.
bitner

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kalimero » 09 úno 2020, 21:29

Nastal konec sveta a výjimečně za to nemůže Putin nebo Greta, ale eduardi s jejich nekrycimi obtisky. Běda nám. Třeba by pomohlo barvu redit svecenou vodou. Ja zkusim rum.
kalimero

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gorby » 09 úno 2020, 21:37

Vy "od vrtulí" jste stejně sranda parta. Vaše problémy na hlavu všech lodičkářů, ty vole. Až se v řešení problémů, které s sebou kvalita modelů přináší, dostanu na úroveň "ne zcela dokonale kryjící obtisky", budu nejšťastnější patlal na celém světě.
David K.
русский военный корабль, иди на хуй
From Ukraine with NLAW
------------
Ve stavbě: USS California (BB-44, 1945); USS Washington (BB-56; 1942); USS Massachusetts (BB-59; 1944)
Gorby

• Odpovědět s citací

Příspěvekod YETTY » 09 úno 2020, 22:01

kalimero píše:Pane Šulci, zavřete tohle vlákno. Myslim dočasně. Zbavíte se__ plaček__ a ziskate čas na obtisky. Osobně si myslím, že veletrh musel být hodně náročný a já taky postrádám Váš skvělý sarkasmus. A drzim Vám palce a těším se na další modely.

Já jsem tady nic nepsal ,tak klid. :?
SPL LIBEREC Martin ˇˇYETTYˇˇPlaček
YETTY

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tobík » 09 úno 2020, 22:15

Pche, lodičky - zkuste kosmickou techniku. Speciálně u nosných raket vznikla většina (dodnes prodávaných) modelů skoro dřív než předloha :)
Tomáš Cihelka

Momentálně na stole:
1/72: MiG-21MFN (Eda), F-18C (Aca), X-29A (Has)
Tobík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kalimero » 09 úno 2020, 22:22

YETTY hluboce se Vám omlouvám. [-o<
kalimero

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mischio » 09 úno 2020, 22:51

Ano pane Šulc jsem to já. Řešili jsme spolu v Plzni právě externí tisk obtisků. Slíbil jste mi testovací vzorek. Nedošlo na něj. K omluvě měl jste tam frmol. To chápu. Nyní si ho u Artura rád vezmu. Pozastavil jsem všechny rozjeté projekty právě na dobu až spustíte externí tisk. První negativní ohlasy mě ale přiměli čekat. Trochu jsem se výsledku lekl. Nejlepší obtisky jsem měl z dílny BOA. To bylo nejlepší co jsem měl. Aviprint tam jsem věděl do jakých limitů a omezení jdu.
Ten nápad s vynecháním barvy v místě obtisku jste jistě nemyslel vážně! Bez příslušné masky je to utopie.
https://zlejruda2.blogspot.com/
Mischio

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tom.Vrabec » 09 úno 2020, 23:07

No to je zase hnoja nametaného...OK, vady byly nahlášeny, některé ze stavby, některé focením obtisků, některé díky tomu, že o tom kecala před jednotou cosi babka od vedle. Ale protože se pan Šulc během víkendu nevyjádřil a nesdílel tady krizový plán s přehledem nápravných opatření, tak se tu na čtyřech stranách dedukuje a kombinuje jak o život, že na to Eduard peče a firmu nechá padnout skrze pár stavebnic s nevydařenýma obtiskama...??? Hoši no tak... #-o
Tomáš "Vrabec / Nádražák" Kosič
Tom.Vrabec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 09 úno 2020, 23:33

Hon na čarodejnice....kdo mluví (píše) z vlastní zkušenosti a kdo jen slepě sleduje páně Zatřepálka, kterého sice neznám ,ale slušností je jej pozdravit. Dočetl jsem se, že aplikace obtisku je jiná, než jsem se naučil v mém mládí...chápu správně, že obtisk namočíte pak jej pinzetou stáhnete z obtiskového přenosového papíru do pinzety a pak jej aplikujete? A to jako fakt? A na modelu nové obtisky nekrejí nebo jen fotoaparát vytáhl při použití blesku to co lidské oko nevidí? Osobně mám jinou zkušenost. Proto se ptám sice v tématu dotazů na Eduardy, ale obracím se spíše na místní pokušitele co jsou svými příspěvky uvedeni na 10 předchozích stranách. Děkuji za konstruktivní bez emoční odpověď.
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kubouš » 10 úno 2020, 06:22

moloko píše: Dočetl jsem se, že aplikace obtisku je jiná, než jsem se naučil v mém mládí...chápu správně, že obtisk namočíte pak jej pinzetou stáhnete z obtiskového přenosového papíru do pinzety a pak jej aplikujete? A to jako fakt?

Ano, to jako fakt už 20 let a zlikvidované dekály, co se nepodařilo zachránit bych napočítal na prstech ruky. A vesměs šlo o nějaké menší popisky, velké dekály stahuji klasicky přímo na povrch. Je to velmi praktické např. při popiskování, kdy se jednotlivé popisky dají pinzetou na povrch sázet hromadně. Samozřejmě některé obtisky tak aplikovat nešly a musel jsem je taky stahovat z papírku. Je to jen o cviku a už z prvního aplikovaného dekálu konkrétního aršíku člověk pozná, co si může dovolit a co ne. A neřekl bych, že tento postup používá jen úzký kruh modelářů.
Kuba Jirásek
Beep! Beep!

in progress: Antonov An-225 Mrija
Hotovo v r. 2018 - viewtopic.php?f=6&t=124977 Hotovo v r. 2019 - viewtopic.php?f=6&t=131298 Hotovo v r. 2020 - viewtopic.php?f=6&t=137559
Hotovo v r. 2021 Hotovo v r. 2022 Hotovo v r. 2023 Hotovo v r. 2024
Kubouš

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48870 • Stránka 1495 z 3258 • 1 ... 1492, 1493, 1494, 1495, 1496, 1497, 1498 ... 3258

Zpět na Diskuse