Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48785 • Stránka 1490 z 3253 • 1 ... 1487, 1488, 1489, 1490, 1491, 1492, 1493 ... 3253
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 08 úno 2020, 22:00

V.Š. - koule mám :lol: a rozhodnutí jsem si již udělal, po přehazování všech pro a proti. Zatím si nejsem jist, abych si nepohoršil a nepřišel o část zákazníků. Já vám fandím to víš, ale jako malý výrobce budu mít radši nějaké ty jistoty s klasickou technologií, byť za cenu určitých omezení, než riskovat novinku, která mě zatím uplně nepřesvědčila. Držím palce ať najdete řešení co s tím, vím že to není jednoduché.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 08 úno 2020, 22:15

Vl.Šulc píše: Panu Zatřepálkovi bychom pomohli také, dokonce i kdyby pro nás nepracoval. Ale on nestál o nějaké řešení, že. On potřebuje být důležitý.

Co se pana Zatřepálka týče, náš vztah s ním je vztahem dvou podnikatelských subjektů, v němž je pan Zatřepálek naším dodavatem. Tyto vztahy mají svá pravidla, a to, co pan Zatřepálek udělal, je hrubým porušením těchto pravidel. Neznám případ, kdy by něco podobného někdo v obchodním vztahu toleroval a nepovažoval takové jednání za podraz.

To je jedna rovina té věci. Druhá rovina je, že jeho hodnocení těch obtisků není pravdivé. Troufnu si dokonce říct, že je na hraně pomluvy. Jím popisovaná negativa jsou silně nadsazená a celá záležitost je nesmyslně vyhrocená. Ty obtisky se tak, jak on popisuje, jednoduše nechovají. I po faktické stránce považuji páně Zatřepálkovo hodnocení za podraz. Pro nás to samozřejmě znamená ukončení spolupráce. Pokud mu za to, co udělal, tleskáte, zkuste se zamyslet, zda byste vy sami chtěli mít takto spolehlivého a loajálního obchodního partnera.

Ani ta teď řešená kryvost není nic dramatického nebo neobvyklého. Světlé barvy, typicky žlutá nebo některé odstíny červené, vždycky špatně kryly. Dosud jste to nikdy neřešili, přestože jsem si celkem jist, že na většině obtisků, které máte doma, se ten problém v nějaké míře vyskytuje. Neřešilo se to proto, že ve většině případů to nebyl a není problém a na modelu se to nijak neprojeví. Projeví se to pouze v případech, kde se takový obtisk aplikuje na kontrastní rozhraní barev. My pro tyto případy máme řešení, může se ale stát, že si neuvědomíme, že tento problém nastal a je třeba upravit konstrukci obtisku. To se bohužel stalo u Eika. Řešení není nijak složité, a nemá smysl kolem toho takhle vyšilovat. Mimochodem v Eiku jsou obtisky pro osm markingů, troufnu si říct, že tento problém se týká pouze jednoho z nich.

Pane Šulci. Za prvé, naše spolupráce - z Vašeho popudu - probíhala od konce roku 2017 v režimu smlouva o dílo mezi právnickou a fyzickou osobou (občanem) a nikoliv na IČO, což sám moc dobře víte. Takže nikoliv vztah dvou podnikatelských subjektů. Za druhé, nikdy a nikde není a ani nebylo mezi námi smluvně dohodnuto, že se nemám svobodně vyjadřovat ohledně produktů firmy Eduard. Avšak ano, ctil jsem loajálně až donedávna pouze Vaší ústní prosbu, některé problematické věci jako návody, nekompletnost či případnou problematickou sestavitelnost produktů Eduardu nekomentovat, na Vaše přání jsem také přestal i se zveřejnováním fotek a popisu staveb svých vlastních (a tedy nikoliv zakázkových!!!) modelů obsahujících produkty fy Eduard. Mimochodem, také bych mohl zmínit několik věcí, které zase já z Vaší strany mohu za tu dobu spolupráce považovat za podraz. Nicméně má loajalita a trpělivost skončila až v okamžiku, kdy jste začali nabízet produkty, které nemají deklarované hodnoty a problémy s tím spojené začali bagatelizovat. Pod stavbu takových modelů se již odmítám podepisovat a nechci být s takto koncipovanými stavebnicemi již v žádném případě nadále ztotožnován v jakékoliv souvislosti. Ukončení spolupráce jen vítám.

A nyní k tomu co jsem udělal: Upozornil jsem pouze na to, že Vaše nové obtisky mají tyto vlastnosti: jsou tenké a při aplikaci se oproti až do nedávna dodávaným obtiskům problematicky nanášejí na povrch, je snadné je velmi nevratně poškodit, a mají velmi omezené krycí schopnosti a že to považuji za špatné. To, že nanášení nových obtisků je obtížnější a mírně řečeno problematické, a s tou kryvostí je tomu stejně tak, zmínili i další z modelářů, co měli možnost s novými obtisky pracovat. Tedy není to pouze moje tvrzení!

Mým důkazem špatné kryvosti je fotografie Eiko, kterou jsem přiložil. Pokud toto označujete jako nepravdivou pomluvu, prosím, je to Váš názor. Bohužel pro Vás ale na fotografii přiložené u příspěvku jiného kolegy je jednoznačně vidět, že ta kryvost dekálů je problémem i u jiných modelů Eduard s novými obtisky. Je to krásně vidět na fotce novinky z února 2020 (italský Hanriot 1/48, a mimochodem je to fotka převzatá PŘÍMO Z VAŠICH PROPAGAČNÍCH MATERIÁLŮ!!!).

Váš přechod ze staré technologie sítotisku na novou s sebou sice přinesl možnost tisknout v případě sítotisku jen velmi těžko nebo vůbec netisknutelné motivy a hlavně možnost levného tisku i malých sérií, na druhou stranu ale dost závažná omezení v použití výrobku. Vy už půl roku neustále obhajujete a bagatelizujete problémy nových obtisků s tím, že i všechny ostatní dekály jiných výrobců to mají stejně. Nemají!!! Důkazem jsou třeba zde již zveřejněné fotky spitfajru s vašimi starými dekály, dělaných v Obrnicích na starém sítotiskovém stroji, co sem o pár příspěvků výše dával jiný modelář. Nebo Cartografu který jste také do nedávna do svých stavebnic dávali. Kryvost na rozhraní barev RAF šedá/ RAF zelená je u dřívějších obtisků z Obrnic excelentní, včetně žlutého okraje RAF znaku. U Eiko i hanriota s novými dekály je však krásně vidět, jak je pod obtiskem velmi viditelný přechod i relativně světlých barev, včetně zabarvení části dekálu do tmavšího odstínu dle podkladové prosvítající barvy! Konkrétně Eiko žlutá a červená na darkblue a intermediade blue, u Hanriota světlá a střední zelená a bílá. A všimněte si, jak i ta podkladová bílá na dekálu Hanriota také změnila barvu na světle zeleném podkladu!

Dovoluji si upozornit, že já nebyl ten, kdo začal dávat do stavebnic dekály, co mají velmi problematickou krycí schopnost. Kdo s vědomím zmíněné problematické kryvosti volí do stavebnic i nadále markingy, pro které jsou takové dekály více méně nepoužitelné. Kdo i přes upozornění modelářské veřejnosti (cca srpen lonského roku) a deklarovanou výstupní kontrolu svých produktů tyto obtisky i markingy do svých stavebnic nadále dává s plným vědomím nedostatků zvolené výrobní technologie, aniž by udělal po půl roce nějakou viditelnou nápravu. Kdo tuto technologii, jak se ukázalo, také nabízí pro tisk zakázkových obtisků, aniž by na možná úskalí upozornil objednavatele (Armycast M. Černý).

A jaké jste mně i dalším zde nabídl řešení? Poslat zkušební aršíky, abych se s těmi novými dekály naučil pracovat, případně jiní kolegové. Po těch desítkách let modelaření, kdy mi prošly rukama obtisky téměř stovky různých značek, od Hradištka pod Medníkem, Plasticardu či Frogu počínaje, přes různé samodomo laseroinkoustovky či ALPS/Pedinghaus nebo Superscale/BOA/CARTOGRAF až po ty nové eduardí mám zkušeností dostatek na to, abych si dokázal udělat obrázek o kvalitách předkládaného výrobku sám. Na to mi stačilo dva dny pracovat s dekály Eiko a Mustangu. Máte pravdu: Nanést na model se dají. A vymodelovat se také dá vlastně cokoliv. Otázkou však je, kolik času to zabere a s jakým výsledkem. A zda ten čas je následně adekvátní dosaženému výsledku. Na tom se myslím shodneme, byť s výhradami.

Moc rád bych však věděl, jak ale přes eduard support chcete vyřešit tu mizernou kryvost viz Hanriot nebo Eiko. Nebyl by to problém v případě stříbrné nebo světlé kamufláže, ale u tohoto typu kamo to problém je! A velký! Mám Vašemu ujištění o podpoře produktu rozumět tak, že mi při reklamaci pošlete nové obtisky dělané na sítotisku? Nebo nově ty samé nové obtisky s upozorněním, že to dělám blbě, mám větší pozornost věnovat práci s nimi, spoustu rad v návodu včetně té, že pro lepší kryvost mám jedny dekály nalepit na druhé? Nebo si doma pracně vyrábět masky a vyměřovat kam kamo stříkat a nestříkat, abych nedejbože neměl prosvítající dekál? Nebo že mám model odbarvit a postavit si jiný marking? Nebo mi pošlete masky abych si to mohl podstříknout bílou, zatímco jsem od vašeho produktu a jeho prezentace čekal to, co je běžné u naprosté většiny modelů krom eduardích, KP/AZ a nějakých garážmajstrů - totiž použitelné obtisky, co nanesu na model a nemusím řešit nějaké masky pro podstřik bílou? Nebo konečně začněte dávat do modelu text: Warning! Model designed only for very experienced modellers! Before applying decals it is necessary to spray white and avoid applying darker color under the selected decal motif!
Přílohy
obtisky.jpg
P1010206b.jpg
IMG_20190319_205912.jpg
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 08 úno 2020, 22:36

Vl.Šulc píše:Celkem vzato stačí nenastříkat do prostoru pod obtiskem to tmavé pole.

Tak to je styl! =D> :nuts:
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 08 úno 2020, 22:48

Ještěže Čmeláci byly celožlutý (:) . A černé OK-... snad bude OK.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harous » 08 úno 2020, 23:18

Jde tu ještě o diskuzi nebo o to co nejvíc si kopnout do Eduardu? Celá tahle "akce obtisky" mi přijde jako nafouknutá bublina do které se pár lidí snaží ještě co nejvíc přifouknout, aby si mohli do Eduardu kopnout. Jinak jsem vděčný za to, že jsem všechny své spolupráce s různými firmami vždy ukončil čestně, bez kopání a tahání špinavého prádla na veřejnost. Asi fungovalo něco jako čest a držení psaných i nepsaných dohod i po ukončení spolupráce.
Jen zkusím popsat stejný "problém" dvěma způsoby:
1. Pane Šulc prosím mrkněte na fotky Eika co mi udělal jeden obtisk. Netušíte prosím jestli to je vada obtisku, nebo jestli jsem postupoval chybně? Ostatní si na to případně dejte pozor, ať nemáte stejný problém. Fotka ten problém sice vytáhne, ale trošičku je to vidět i okem.

2. Pane Šulc máte obtisky na pytel a děláte to špatně, protože já už to dělám 40 let a chybu udělat nemůžu! Ostatní bděle čtěte a rozmyslete si koupi produktů Eduard, mají obtisky k ničemu!

Budiž, někomu může sedět víc ten druhý styl, mě osobně tedy sedí více ten první.

P.S. Funguju na několika internetových fórech a klubech, většinou továrních značek aut a motorek. Ale NIKDE se skupina lidí se společným zájmem a koníčkem k sobě nechová jak diskutující na Novinkách. Opravdu nikde.
Jen šmejdi kryjí a omlouvají šmejdství...
Jsem tým Foltýn:
„Velmi často jsou to lidé nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění nebo mají prostě jen smůlu, anebo jsou to prostě svině.“
Harous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 08 úno 2020, 23:34

Tak ten první styl bych osobně nazval sebedehonestujícím, vlezdoprdelkovským alibismem... Taky jsem rád, když se věci řeší slušně, férově a diplomaticky, ale tohle? Sorryyako...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kyli » 09 úno 2020, 07:03

Vl.Šulc píše:Celkem vzato stačí nenastříkat do prostoru pod obtiskem to tmavé pole.

Výtečná odpověď...
Děkuji!
Takže mám to chápat tak, že odteď mám ve všech vašich stavebnicích místa, kde přijdou obtisky, raději nestříkat kamuflážní barvou a nechat je v surfu...?
Protože máte nové obtisky, které sice krásně zalezou do rytí, ale tak úplně nekryjí?
Je to to, co jste mi tím chtěl sdělit?
He-219 Uhu
Spitfire Mk.Vb
Fw-190 D-9
Me-262
Bf-110 D-3
kyli

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 09 úno 2020, 07:27

,,Celkem vzato stačí nenastříkat do prostoru pod obtiskem to tmavé pole."
Tomu říkám řešení problému.
Že nás to hned nenapadlo !

Čekal jsem lecos ale to je masakr :shock:
V jednom máte pravdu nikdo nás nenutí modely s těmito obtisky kupovat.
A podle toho se budu řídit.

Pěknou neděli.
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kalimero » 09 úno 2020, 08:11

Za všechno může zanedbany sex. Uvedomujete si, co za kraviny sem někteří píšete?
kalimero

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 09 úno 2020, 08:16

Nejsi vyjímka, jak tak čtu.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kyli » 09 úno 2020, 08:19

Můžu se zeptat, co za kravinu jsem napsal?
Stavím modely i od firmy Eduard a doposud jsem to dělal tak, že jsem nehleděl na kamufláž a nanesl obtisky. A problém jsem neměl.
Tak se ptám, zda je s novými obtisky nutný i nový postup...
He-219 Uhu
Spitfire Mk.Vb
Fw-190 D-9
Me-262
Bf-110 D-3
kyli

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 09 úno 2020, 09:08

Výborně, takže pokud nechci riskovat prosvítající obtisk, nejprve zavolám věštci co říkají hvězdy. Poté vynechám všechna tmavá pole pod obtiskem tak aby to nebylo poznat, takže si musím udělat nějakou masku a kdybych náhodou přeci jen na něco zapomněl a nebo svou nepřesnosti zapříčinil přetah, tak si můžu napsat na podporu, kdy dostanu opět tytéž obtisky, pokud budu mít štěstí a ještě budou. Nebylo by už rovnou jednodušší dávat větší prvky markingu do masek s tím že v dekálech budou jen popisky a detaily, které maskami řešit nepůjdou?
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Olda Homola » 09 úno 2020, 09:19

No mohla by vzniknout nová produktová řada ,
tzv. decalless profipack.
A s dekaly to bude Expert edition 8-)
Olda Homola

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 72man » 09 úno 2020, 09:33

A představte si, že ty automobily jsou hlučné, smrdí a pořád do nich musíte něco lít. Benzín, olej... Jak říkám, prostě nepoužitelné, nemají žádnou budoucnost. To moje koně, to je něco jiného!

Jdu ven, nejen modelařinou živ je člověk.
72man

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Samosseto » 09 úno 2020, 09:34

Pěkné nedělní dopoledne pane Šulci.

Prosím pěkně, je ještě nějaká šance na reedici overtreesu kýlovky s oddělenou směrovkou pro MiG-21MF 1/72 ( kat. č. 70148X ) ?

Mockrát děkuji z odpověď.

Luboš alias Samosseto
Samosseto

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48785 • Stránka 1490 z 3253 • 1 ... 1487, 1488, 1489, 1490, 1491, 1492, 1493 ... 3253

Zpět na Diskuse