Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mercedes W125 1/20 SCM (Southern Cross Miniatures)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Mercedes W125 1/20 SCM (Southern Cross Miniatures)

Příspěvekod mrazík » 30 led 2020, 06:40

Elvisi, už snad lepíš dost dlouho na to, abys zapojil do stavby hlavu. K čemu ti.jsou na modelu fešný kola, když máš na kastli takový prasečiny. Stříbrná barva neodpustí nic a ten zadek musí bejt vidět na černým surfu i v jeskyni o půlnoci. Add ztenčení plastu - máš frezku? Jestli ne, tak si ji pořiď at o co nejdříve. Takovou, co má regulaci otáček ideálně do nuly. A pak už prostě jezdíš sem a tam po plastu, tlačíš tak akorát asi jako při leštění a nerovnosti po broušení srovnáš smirkem. Co je na tom těžkého?? Bejt tebou, vykašlu se teď na nějaký drahý modely, koupím si Porsche 959 od Tamky a udělám všechno proto, aby se na to dalo koukat. Po přilepení zadního křídla vznikne spara k zatmelení velká jak díra doprdele. A dokud ji nebudeš mít po surfu dokonale zatmelenou, nemá smysl dělat cokoliv dál. Proč zrovna tenhle model? Stával 4 kila, teď nevím, ale pořád luxusní poměr cena výkon. Tož asi tak. A jestli chceš poradit, jak se tmelí, najdi se někde ve tvým tématu o Modeně rady na 5 stránek. Tož asi tak 8-)
Poslední dokončeno:
Messerschmitt bf 110 E
viewtopic.php?f=6&t=157286
mrazík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 30 led 2020, 07:21

mrazík píše:Elvisi, už snad lepíš dost dlouho na to, abys zapojil do stavby hlavu. K čemu ti.jsou na modelu fešný kola, když máš na kastli takový prasečiny. Stříbrná barva neodpustí nic a ten zadek musí bejt vidět na černým surfu i v jeskyni o půlnoci. Add ztenčení plastu - máš frezku? Jestli ne, tak si ji pořiď at o co nejdříve. Takovou, co má regulaci otáček ideálně do nuly. A pak už prostě jezdíš sem a tam po plastu, tlačíš tak akorát asi jako při leštění a nerovnosti po broušení srovnáš smirkem. Co je na tom těžkého?? Bejt tebou, vykašlu se teď na nějaký drahý modely, koupím si Porsche 959 od Tamky a udělám všechno proto, aby se na to dalo koukat. Po přilepení zadního křídla vznikne spara k zatmelení velká jak díra doprdele. A dokud ji nebudeš mít po surfu dokonale zatmelenou, nemá smysl dělat cokoliv dál. Proč zrovna tenhle model? Stával 4 kila, teď nevím, ale pořád luxusní poměr cena výkon. Tož asi tak. A jestli chceš poradit, jak se tmelí, najdi se někde ve tvým tématu o Modeně rady na 5 stránek. Tož asi tak 8-)

Díky za návod, jak ztenčit plast. Příště až bude potřeba, tak to ztenčím. Ale věř, že se mi to tak tlustý nezdálo. Frézku teda nemám, protože jsem ji zatím ještě nepotřeboval, ale po nějaké se podívám. S tím zadkem (Myslíme oba ten úplnej spodek - v podstatě kryt podvozku a diferáku úplně vzadu za zadníma kolama?) opravdu něco udělám, myslel jsem, že to tak vidět nebude.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 30 led 2020, 07:37

Šlo by to i zaškrabáním skalpelem.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 30 led 2020, 07:46

Renda píše:Šlo by to i zaškrabáním skalpelem.

Promiň, ale co myslíš, že by šlo i zaškrabáním skalpelem? A už jsem vymyslel (i díky podnětu, kterej jsem tady dostal), jak udělat to sedadlo.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rolfi » 30 led 2020, 09:44

Elvis034 píše:

Promiň, ale co myslíš, že by šlo i zaškrabáním skalpelem? A už jsem vymyslel (i díky podnětu, kterej jsem tady dostal), jak udělat to sedadlo.

Myslím že je čas se přestat bát do modelu trochu víc říznout, nepospíchat s dokončením a prostě vše dopředu promyslet i za cenu pokus omyl...užít si stavbu...
Zaškrabat skalpelem, vybrousit hladítkem...těch kraju jsem si taky všiml, jen jsem to neřešil...někde si myslím psal, že bez úprav..
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 30 led 2020, 12:48

Rolfi píše:
Elvis034 píše:

Myslím že je čas se přestat bát do modelu trochu víc říznout, nepospíchat s dokončením a prostě vše dopředu promyslet i za cenu pokus omyl...užít si stavbu...
Zaškrabat skalpelem, vybrousit hladítkem...těch kraju jsem si taky všiml, jen jsem to neřešil...někde si myslím psal, že bez úprav..

No ono to taky původně měl bejt projekt do škatulí, co tady rozjel Kuku. Jenže pak jsem viděl fotky tohohle Mercedesu tady z Brna a neodolal jsem.

A navíc mi ta tloušťka plastu nikdy nepřišla nepatřičná, to až teď po tom, co mě na to upozornil Renda (a má pravdu). Já na takovýhle úpravy nemám ani vybavení ani schopnosti (aspoň zatím). A zkušenosti už vůbec ne. Možná to je opravdu tak jednoduchá záležitost, jak píše Mrazík (a nejspíš opravdu je), ale tohle už tak nechám, jen zkusím něco provést s tím povrchem toho okraje kolem kokpitu - i když to v reálu tolik nevystupuje (omlouvám se) a zkusím si to napřed radši na nějakým jiným modelu. Ale jak jsem psal tu sedačku dělám novou (resp. její opěradlo - bude širší a podobnější tomu dobovým z fotky).
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 30 led 2020, 14:24

Elvisi, ty si děláš srandu viď?
Ty nevíš, jak v ploše ztenčit plast? Existují na to : pilník, smirgl, skalpel, bruska.
Neznamená, žes to chtěl dát do krabic, že se na vše vybodneš, kazdej, model vyžaduje péči, o to víc, čím je starší .

Jsi lajdák.
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 30 led 2020, 16:50

Tak jo Rendo, dík moc za nakopnutí. Občas to asi holt potřebuju. Po tom, co jsi napsal jsem si dodal odvahy, rozlepil model a ztenčil ten lem kokpitu a miliputem zatmelil ty spáry na spodku zadku, který tam nemaj bejt. Jakmile se dostanu k PC, tak sem dam fotky.
Jo a opravdu jsem nevěděl, jak na ztenčování plastů kastle. Nikdy jsem to předtím nedělal, protože jsem to zatím nepotřeboval. Jen prostě znám svý ruce a schopnosti a proto se dvakrát nehrnu do nových nevyzkoušených věcí a činností.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rolfi » 30 led 2020, 16:51

....Jsi lajdák.[/quote]

Tak si to tak neber, je to jen zábava... nepospichej :)
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 30 led 2020, 17:05

No vidíš že to půjde.... 8-)
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 03 úno 2020, 12:03

Teď jen slovně. Zkusil jsem to ztenčit a z výsledku jsem trošku rozpačitej. Nejsem si jistej, jestli jsem to neztenčil až moc, ale zase jsem si aspoň zkusil něco novýho.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 03 úno 2020, 12:18

No ono není nejmoudřejší zkoušet základní modelářské postupy na modelu za pár tisíc. :?:
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 06 úno 2020, 09:05

beaver píše:No ono není nejmoudřejší zkoušet základní modelářské postupy na modelu za pár tisíc. :?:

Beavere, tak jsem se ještě jednou díval na to, jak jsem to ztenčil (ty boky kokpitu) a nejspíš to bude dobrý. On ten můj předchozí příspěvek vychází z mýho vrozenýho možná až přílišnýho skepticismu vůči vlastním schopnostem a dovednostem. S oceněním nebo důvěrou ve vlastní schopnosti a um jsem měl vždycky dost problém a na výsledek svojí činosti jsem se vždycky díval a dívám dost (možná až přehnaně) kriticky. Navíc, ztenčování plastu pro mě rozhodně není základní technika. Nebylo totiž kde bych se to moh naučit nebo si to vyzkoušet, protože jsem do žádnýho modelářskýho klubu nebo kroužku nechodil a doteď jsem to ani nikdy nepotřeboval, takže to pro mě byla trošku vyšší dívčí.

Zatím jsem totiž vždycky dělal auta s uzavřenou karoserií, takže bylo potřeba tak maximálně ztenčit nějakej aretační zobáček nebo pro něj rozšířit prohlubeň. Nejblíž, jak jsem se doteď dostal ke ztenčování plastu bylo, když jsem musel zmenšovat průměr zadních hnacích poloos na Lotusu 49, protože neseděly (měly moc velkej průměr) do nábojů zadních kol, což jsem udělal tak, že jsem ty poloosy prostě trošku ořezal skalpelem.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 20 úno 2020, 20:44

Tak tady je výsledek mýho snažení s předělanou sedačkou. Je fakt že to tam vypadá líp a je to udělaný asi nejlíp, jak teď zvládnu. Tak snad se vám bude líbit.
P1050916.JPG

V běhu:
Experiment

Hotovo:
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbuf1 » 20 úno 2020, 20:56

Vypadá to daleko ,líp Přemku ,dobře že jsi nechal tu modrou =D> =D>
zbuf1

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno