Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Rozestavěno
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Mercedes W125 1/20 SCM (Southern Cross Miniatures)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Mercedes W125 1/20 SCM (Southern Cross Miniatures)

Příspěvekod Elvis034 » 28 led 2020, 10:33

davcity píše:moc pěkná práce Elvisi !! =D> =D> =D>

Díky moc.

Renda píše:Jsem si Přémo ten model zvětšil na PC, ale musím tě pokárat, mohl sis s ním víc pohrát- zarazilo mě sedadlo, tlustý, nemodelový plechy karoserie a ten zadek je teda fuj. Tam to chtělo pořádně tmelit, protože stříbrná je svině, ta ukáže vše.

S tím sedadlem už moc neudělám, takový jsem ho dostal už ve stavebnici (teda až na ten tapecírunk) a zkoušel jsem ho i ztenčit (opěradlo). Ono vlastně reálu odpovídá, ale jen přibližně. V reálu to totiž nebylo ani tak závodní sedadlo, ale spíš takový užší celkem dost tapecírovný křeslo se zvýrazněným bočním vedením (a to nevím, jak bych dělal a dával dohromady. Ale barevně tapecírunk (koupenej na Hiroboyi) dost odpovídá. A jak už jsem psal Mrazíkovi, s tím zadkem ještě zkusím něco udělat, ale asi to bude obtížný. Uvidíme. Ale v reálu ta linka fakt není tolik vidět. A navíc tam i podle reálu má bejt. Našel jsem pár fotek (byť ne z toho závodu, kterej chci, kde tam ta linka je poměrně výrazná. Má navazovat na ten oblouk co jde kolem oplechování zadního zavěšení. Nebo myslíte až ten úplnej spodek kastle (v podstatě spodní kryt zavěšení? Co jsi, pls, myslel těma nemodelovejma plechama karoserie? Vím, že kolem kokpitu chybí jedna linka plechů, která by se dala dorejt, ale to bych pak musel i dělat nejtky a na to si fakt netroufám.

Fotky, o kterých jsem mluvil, viz: https://www.magnoliabox.com/products/19 ... 25-1194365 nebo https://drive-my.com/en/test-drive/item ... arrow.html
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 28 led 2020, 11:47

Vypíchl jsem pár těch prasečinek- na to, že je to velký jak bejk, sis mohl vzít tmel a tmelit, to tapecírovaný sedadlo je hnusný, měls ho snad nechat být, nebo z Milliputu zkusit nový, je hodně vidět a bije to do oka hned.
Boky kokpitu byly sice pertlovaný, ale tohle je pancéř.
Přílohy
P1050890.JPG
P1050888.JPG
P1050871.JPG
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 28 led 2020, 12:54

Rendo, Ty mi teda dáváš, jen co je pravda a v dost věcech máš i pravdu. A díky za šipky, jsou super, aspoň vím, co myslíš.

Ale můžu Tě ubezpečit, že kdybych to sedadlo jen nabarvil, tak jak je to v návodu, tak by to vypadalo ještě hůř (vypadalo by to vyloženě jako kus plastu - viděl jsem to na několika postavenejch modelech tohohle auta). Ale zkusím to ještě oříznout. Pár ostrejch novejch čepelek do skalpelu bych tam ještě měl mít.

S tím spodkem kastle za zadníma kolama ještě zkusím něco udělat, možná to i půjde.

S tím lemem kolem kokpitu toho asi nic moc nenadělám, leda bych to zkusil vzít plátýnkem (tak 4.000? něco 6.000?).
Tu část kastle kolem závěsu předního kola taky ještě zkusím nějak vymyslet, jak opravit (ale asi budu muset sundat ten díl s maskou chladiče.

Ta linka na těch plechách kolem zadního zavěšení ta v reálu není tolik vidět a navíc je to důsledek toho, že jsem si nepřečet stránky výrobce modelu (doporučuje tam právě tyhle dva díly slepit PŘED surfem a barvou) a místo toho jsem jel podle návodu, kde jsem to pochopil tak, že se to má lepit AŽ PO barvení a těsně před nasazením kastle na podvozek. Zkoušel jsem pak na tom místě sundat barvu (smirkem 2.000 a pak plátýnkem 3.200) a pak to vytmelit sekunďákem, ale nějak jsem se nemoh dobrat lepšího výsledku. A s tou samotnou tloušťkou plastu fakt nic neudělám (ostatně ani nevím jak, snad jen s výjimkou celkovýho zbroušení plastu, a na to si neroufám, protože bych měl jednak strach z nerovnoměrnosti zbroušení a pak taky o to, aby to někde neruplo. Ale musím říct, že mi to v reálu tak tlustý nepřišlo a nepřijde. Ale Ty jsi z těch zkušenějších modelářů, tak na tom něco bude.

A neber to prosím tak, že si Tvých rad a poznatků nevážím nebo že se jen a jen vymlouvám. Není to pravda cením si Tvých (a nejen Tvých) rad a poznatků a jsem rád za každou takovouto diskusi.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 28 led 2020, 12:58

V pohodě, je to tvůj kousek. To já jen že jsem šel kolem :)
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 28 led 2020, 13:14

O stříbrné mě něco povídej. Já že si jen tak střihnu kousek na relax, ale relax to bohužel není. :-(
Obrázek

Sent from my iPhone using Tapatalk
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 28 led 2020, 13:27

:grin:
#TeamFoltýn
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 28 led 2020, 18:52

Ještě k té sedačce,máš ji moc úzkou a záda chtějí určitě o hodně ztenčit a Renda myslel sílu bočního plechu ,že je jak pancíř a to máš. Jinak předlohou je ten co jezdil v Goodwood na setkání rychlosti ?
Přílohy
MB W125.jpg
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 28 led 2020, 19:20

beaver píše:Ještě k té sedačce,máš ji moc úzkou a záda chtějí určitě o hodně ztenčit a Renda myslel sílu bočního plechu ,že je jak pancíř a to máš. Jinak předlohou je ten co jezdil v Goodwood na setkání rychlosti ?

Zdar, o tý sedačce vím, že není úplně optimální, ale takovou jsem dostal ve stavebnici a bohužel moje modelářský schopnosti nedosahujou takovejch výšin, abych si moh dovolit zkoušet vysochat novou sedačku (navíc, když ani pořádně nevím, jak a z čeho - miliput?, tack it?). A záda zkusím ztenčit. Navíc, z fotek (i dobových, který jsem vyhledával především) se zdá, že těch verzí auta a sedačky bylo v tom roce několik. Ale ta sedačka bude nejspíš stejně tak jako tak úzká, to máte asi pravdu. A ten boční plech... Už jsem psal Rendovi, že na to si netroufám (ztenčování plechu), navíc mi to tak v reálu nepřišlo. Měl bych totiž dost velkej strach z nerovnoměrnosti ztenčení nebo toho, že by to někde ruplo.

Předlohou je auto, se kterým tady V Brně závodil v roce 1937 R. Caracciola (vítěz zdejšího závodu). Proto ten červenej pruh kolem masky chladiče.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 28 led 2020, 19:38

V té době byla sedačka z překližky a na ní polstrování .Není potřeba Milliput a na tož Tack it / vždyť to je jak plastelína/ stačí ti plastová destička a půlkruhový profil od Evergreen.
Ta fotka je právě z Goodwood a s červeným pruhem.
Obrázek

... podvozky flákám mám skleněné police ve vitríně a nikdo se zespodu na ně nedívá ...

Galerie
beaver

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 29 led 2020, 07:52

beaver píše:V té době byla sedačka z překližky a na ní polstrování .Není potřeba Milliput a na tož Tack it / vždyť to je jak plastelína/ stačí ti plastová destička a půlkruhový profil od Evergreen.
Ta fotka je právě z Goodwood a s červeným pruhem.

Jsem fakt moc rád za tuhle diskusi. Je opravdu podnětná a díky za tip(y) na to, jak udělat novou sedačku. Za to jsem fakt vděčnej. Akorát mám s tou sedačkou trochu problém. Vypadá to, že na tý Tvý fotce je to opěradlo sedačky daleko tenčí, než na dobový fotce https://mercedes-benz-publicarchive.com ... PTU!&rs=11 a i než na https://www.flickr.com/photos/10983301@N06/41787207004 A navíc to vypadá, že podle týhle fotky je to sedadlo ve stavebnici dobře, protože tam je to sedadlo taky dost úzký. Ale to jsou zřejmě muzejní kusy a já se to snažil stylizovat a dělat spíš podle dobových fotek. Ale zas je pravda, že jsem nenašel dobovou fotku (z tohohle závodu), kde by ta sedačka byla detailněji vidět. Pravda, v public archivu Daimleru se daj najít i fotky, kde je ta sedačka vidět detailněji, ale ty jsou buď z jinýho roku nebo jinýho závodu (třeba závod do vrchu na Grossglockner), kde je trochu změněná i kastle. Ale asi máte s Rendou pravdu, asi je potřeba to opěradlo ztenčit a rozšířit. A další hendikep dobovejch fotek je to, že jsou černobílý, takže se špatně odhadujou rozměry (v tomhle případě opěradla) sedačky, když to není detailně vyfocený.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matwej » 29 led 2020, 07:59

add sedadlo:
přímo Brno:
Obrázek
továrna:
Obrázek
Obrázek
a tímto od sedačky k zadní spáře(?)
Obrázek

obé je od Elvise dobře jen na půl.
:-D :arrow:
Matwej

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 29 led 2020, 08:09

Matweji, díky za ty fotky, o těchto vím, ale stejně pomohly. S tou spárou na zadku toho moc neudělám, leda opravdu vytmelit ten úplnej spodek kastle a stříknout to a s tou sedačkou něco vymyslím. A moc díky za tu poslední fotku. Tu jsem dlouho nemoh najít a je na ní vidět i ta spára v tom oplechování zadního zavěšení.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matwej » 29 led 2020, 08:47

To není spára (:)
To je sice zabroušený ,ale viditelný svar dvou půlek krytu zadního zavěšení kola.
A celý kryt je vystouplý nad povrch zadní části auta(protože je na něm).
Jinak ta origo sedačka vypadá jak "nafukovačka" :-D
Matwej

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Matwej » 29 led 2020, 08:55

osobně by jsem tu spáru co tam je po spojení dílů podvozku a kastle zatmelil a pak vymaskoval karoserii podél obrysu krytu jak má být . Následně surfem stříknul vrstvu tak aby vzniknul schod napodobující průběh krytu po kastli.
:-k
:-#
Matwej

• Odpovědět s citací

Příspěvekod beaver » 29 led 2020, 21:24

Tak na těch fotkách z Brna je vidět,že to polstrování bylo jak na fotelu :) ale je vidět,že je širší.
Obrázek

Galerie
beaver

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Rozestavěno