Podzim je tady, dýňovka je třeba. Očistíte dýni hokkaidó, nakrájíte na kostky i s kůrou, neloupat. Na másle nebo olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme dýni a mrkev na kostky a ještě chvíli restujeme. Zalijeme vodou tak, aby byly kousky dýně ponořené. Osolíme, přidáme pepř, špetku zázvoru a nastrouhaný muškátový oříšek. Pozvolna vaříme , dokud není dýně měkká. Pak rozmixujeme, v případě potřeby dohustíme moukou rozmíchanou ve vodě a na závěr stáhneme z plamene a přidáme smetanu - pak už nevaříme. Podáváme s troškou zakysané smetany a opečeným rohlíkem. Dobrá je i opečená slanina, ale pak už neucítíte dýni
Pánové blíží se sv. Martina, je nejvyšší čas zajistit si místo v některé z restaurací ve Slovenském Grobě. Husacina čeká!
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Jdu proti proudu dnes se všichni budou cpát husou se zelím já udělal kuřecí obalené v polentě a osmahlé a zelný salát jako tzatziki a domácí pita chleba upekl
Tak husu jsem z mrazáku nevytahova, ale chuť na něco ke kávě tady byla , no a za třičtvrtě hodinky .
Přílohy
Montážní linka a lakovna: Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499 Hotovo: Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"