Nechal jsem se ukecat a budou lepty i na ponorky XXI 1/144 celkem jsem je dobře nastudoval...... Brzo zde hodím náhled a budu rád za každé připomínky. dokonce mám doma i XXI 1/144 bez řezu celkem modelářský poklad ne ? sehnal jsem ji v německu jak jsem byl na Wilhelmbauerovi a byl to zážitek. také chci opravit chyby na modelu a otvory pro každou ponorku akorát mám málo mat pro ponorky U-3504, 3501, 2514 určitě byly rozdíly v otvorech. No a nechápu kde došli k tomu že U-2502 měla bílou věž ? Bílou věž podle mě měla max U-2511....
To je paráda, už se na ně těším. Já mám doma obě jak tu rozřezanou XXI tak Wilhema. Chci si postavit ne v řezu ale uzavřenou. Srovnával jsem oba trupy a zdají se mi identické. Že bych je vyměnil mezi sebou a měl bych vystarané jak zaslepit ty díry. Chci se zeptat, lišili se věžě nějak od sebe podle čísel strojů? Jestli ano, nebudete odlívat z resinu nějakou?
Sem rád, že vám lepty udělají radost. Rozhodně byli rozdíly ve věžích i otvorech v trupu Takže pro U2540 budou lepty a jiné pro U-2502 Dokonce U2540 měla jednu řadu otvorů ve věži kruhové a všichni výrobci na to kašlou že. lepty také umožní věž Basic version která odpovídá výkresům Vom original zum modell. Bohužel neumím dopátrat jaké otvory měla 3504, 2514, 3501, pokud má někdo info tak prosím o data. Nemám pa problém dát slevu za lepty. Trup Wilhelm bauer konečná verze musí mít taky jiné otvory vůči válečné verzi 2540 i paluba byla pozměněna ale tento model já nemám fyzicky. Navíc za chvilku musím navrhovat na novinku revell 05166 U-67 /154. Věž nemám jak odlívat spíš tisknout zkusím jak by to vypadalo když to vytisknu. Protože revell věž je dost nepřesná a některé tvary si vymyslely. Navíc chybí zadní lem, rádiusový přechod mezi věží a palubou.
Jinak tohle je super literatura sehnal jsem ji v německu některou. Ale tu polskou chci prodat ten do kreslil XXI byl trochu mimo..... špatné tvary kormidel, špatné tvary otvorů v trupu. chybí rádiusový lem za věží. Detaily střelecké věže nejsou vůbec. Prostě zklamání, ale třeba někdo kdo dělá i interiér a tak tak na to je to super. moje lepty nebudou ohledně interiéru, na to není čas ani nervy. mám totiž své projekty XXI 1/72 a 1/48
Zde je náhled jak si to představuju doplním ještě přední otvory protože nad torpedomety byla řada otvorů, kde každý měl jinou výšku. Má někdo nějaké připomínky?
Oto, prosím Ťa skús na planžetu ešte "prekopírovať" vršky tých výsuvných úväzníkov, tak aby bolo možné ich urobiť vo vysunutej polohe, podobne ako som to urobil na mojej VIID. Tam som ich pracne vyrezával z plechu a modlil som sa aby som ich nepoškodil.
U-154 je už v česku vidím to na flašku vína ! já mám objednáno a čeká mě 2 měsíce kreslení. pokud i tyto plastové paluby budou plitké tak o to víc jít do leptaných palub od rcsubs....
Takže dokončil jsem studie na REVELL type XXI a model sám o sobě je děs běs, velké zklamání kolik si tam toho navymýšlely. věž špatná skoro celá předek úplně nereálný to se opraví 3d tiskovým dílem, paluba odpovídá verzi z muzea Wilhelmbauer včetně těch poklopů vůbec to nesouvisí s válečnou verzí. Zadní trubice na boku trupu byly namontovaná až na Wilhelm Bauerovi opět to opraví 3d tisk. Zde jsem dokončil návod k sestavení. musím to ještě zkontrolovat zda jsem se někde neuklepl, ale myslím že to je v pohodě. Mám tam přiřazené podobné stroje U-3514 U-3034 z těch 4 plechů na věž se dá nakombinovat kde co, pokud jde o otvory ve věži