Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48869 • Stránka 1361 z 3258 • 1 ... 1358, 1359, 1360, 1361, 1362, 1363, 1364 ... 3258
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod PetrB » 08 říj 2019, 18:52

nerozumim...muze to pls. rozvest?

Ja to pochopil tak, ze se jedna o recenzi pro zakazniky c CR/SK (uz jen proto, ze je v CJ) Tzn. v takovem kontextu se pak bavime pouze o cenach v CR/SK (Eduard versus Tamka) ...jak s tim souvisi prumenry vydelek japonce?

Aleš R. píše:Treba cena práce?

PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tonda B. » 08 říj 2019, 19:31

peteru píše:Kdyz uz se zde debatuje jak ma vypadat recenze, rad bych se zeptal, proc porad vsude ukazujete pocitacem generovane obrazky rezinu, pristrojovek Look a kovovych nohou. Jak na Vasem eshopu, tak v infu. Lepty sice mate v infu skutecne, nafocene na vzorovem modelu, ale nenabarvene.
Tj. jako zakaznik se nemuzu podivat, jestli lepty do interieru ladi s barvou, ktera ta ma byt podle predpisu, nebo je doporucena ve stavebnici. Ani nemluve o jejich povrchu barvenych.
Na lonskem eday jsem koupil Look pro model Bf-109 G-10. Produkt neodpovida obrazku ve Vasem eshopu, nesedi barevne provedeni ani kvalita tisku. V infu mate krasny render pres pul strany (v tom poslednim je palubka pro vasi P-51), predpokladam, ze podobne reklamy mate uverejnene i v tistenych casopisech. Dejte tam fotku skutecneho produktu ve stejne velikosti, at vime, co kupujeme

S tímto naprosto souhlasím.Také jsem se nechal zlákat kvalitou ("fotek") řady LOOK,ale skutečnost neodpovídá reklamním fotkám(něco jako reklamy na burgry MC....).Z tohoto důvodu kupuji PROFI PACKY :) s lepty palubky.Výsledek mě přijde lepší.
Tonda B.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tonda B. » 08 říj 2019, 19:50

[quote="Vl.Šulc"]

Měl jsem v Kotli poměrně dlouhou pasáž, v níž jsem vysvětloval, o co v našem byznyse dnes jde - jednoduše o to, že modeláři mají modelů typů jako je Mustang, Bf 109G nebo Spitfire plné skříně. Podmínkou úspěchu je, přesvětčit je, aby ty modely ze skříní vyházeli a místo nich si ten model koupili znovu. Řešení tohoto problému hledá dnes každý, kdo modely vyrábí, a málokdo je úspěšný.

Hororová představa,že až budu v důchodu,budu vaše stavebnice vyhazovat ze skříní. [-o<
Tonda B.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 08 říj 2019, 19:53

Ono z bídnýho důchodu už toho pak moc nekoupíš.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 72man » 08 říj 2019, 20:14

peteru píše:...Tj. jako zakaznik se nemuzu podivat, jestli lepty do interieru ladi s barvou, ktera ta ma byt podle predpisu, nebo je doporucena ve stavebnici. Ani nemluve o jejich povrchu barvenych.
Na lonskem eday jsem koupil Look pro model Bf-109 G-10. Produkt neodpovida obrazku ve Vasem eshopu, nesedi barevne provedeni ani kvalita tisku. V infu mate krasny render pres pul strany (v tom poslednim je palubka pro vasi P-51), predpokladam, ze podobne reklamy mate uverejnene i v tistenych casopisech. Dejte tam fotku skutecneho produktu ve stejne velikosti, at vime, co kupujeme

To by ale znamenalo "prezentační" lepty lepit do kokpitu nabarveného doporučeným odstínem, nebo alespoň dávat k obrázku leptu vzorový kus plastu s odkazovanou barvou. A to pomíjím možné odchylky způsobené podkladovou barvou. Pokud kupuješ naslepo přes Internet, je pořád možnost do čtrnácti dnů od kupní smlouvy odstoupit.
72man

• Odpovědět s citací

Příspěvekod peteru » 08 říj 2019, 20:20

Stacilo by do tech nasurfovanych modelu davat jiz hotovy lept, nebo dat bokem dalsi fotku prodavaneho leptu na bilem podkladu
peteru

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Horrido » 08 říj 2019, 20:23

PetrB píše:Není náhodou řeč o českém trhu a recenzi v českém periodiku v češtině? ... jak s tim souvisí průměrný výdělek japonců?

Pan Šulc napsal: "A opravdu by mě zajímalo, co by se tady psalo, kdybychom opravdu udělali model jako Tamiya. Nejen tak vylisovaný, ale i tak vybavený a za takovou cenu. To by to tady asi nejspíš vyletělo do luftu…"

Nuže kdyby chtěl udělat Eduard model jako Tamiya, stejně vylisovaný, stejně vybavený a za takovou cenu, pak by ten model taky musel na našem trhu stát tak dvě stovky. Což by tak zhruba odpovídalo cenám Tamiye vzhledem ke kupní síle Japonců. Takže by to pravděpodobně do luftu asi nelétalo. To je vše. :)
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Horrido

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Airacutter » 08 říj 2019, 20:33

Tie uvahy o japonskych cenach Tamiye v Japonsku pri japonskych platoch su vam tak na dve veci. Realita je taka, ze kupujeme ceske modely Eduard za ceny, ake su v Cechach a na Slovensku. A aj japonske Tamiye kupujeme za ceny, ake su v Cechach a na Slovensku. A kupujeme ich z ceskych a slovenskych platov.
Tak co sem tahate Japoncov a ich vyplatne pasky? Podme teraz vsetci hutat, kolko takeho Japonca vyjde v japonskom hobby-shope krabica poctiveho ceskeho Eduarda a zamyslat sa, kto je na tom lepsie, Cech a Slovak, ci Japonec? :roll:
49-53 Albánsko; 49 Sýria; 52 Egypt; 52 a 54 Guatemala; 53 DDR; 53 Irán; 56 a 57 Sýria; 57-59 Indonézia; 58 Libanon; 59 Irak; 59 Kambodža; 59-00 Kuba; 60-65 Kongo; 60 Laos; 61-63 – Kuba; 61 Dominikánska rep.; 63 J. Vietnam; 63 Irak; 64 Brazília; 65-67 Indonézia; 70-79 Kambodža; 70-73 Čile; 71 Bolívia; 76 Argentína; 79 Salvador; 81-82 Čad; 81-90 Nikaragua; 83 Grenada; 89-94 Panama; 86-91 ZSSR
Airacutter

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 08 říj 2019, 21:01

aha, ale pak by pro japonce v čechách furt stál standardní PP cca polovinu a cca weekend třetinu....současný, srovnatelně vybavený model Edy je vždy levnější než nvoé Tamky, a to poměrně výrazně (na našem trhu)....tak jsem alespoň já pochopil smysl komentáže p.Šulce.

Horrido píše:
PetrB píše:Není náhodou řeč o českém trhu a recenzi v českém periodiku v češtině? ... jak s tim souvisí průměrný výdělek japonců?

Pan Šulc napsal: "A opravdu by mě zajímalo, co by se tady psalo, kdybychom opravdu udělali model jako Tamiya. Nejen tak vylisovaný, ale i tak vybavený a za takovou cenu. To by to tady asi nejspíš vyletělo do luftu…"

Nuže kdyby chtěl udělat Eduard model jako Tamiya, stejně vylisovaný, stejně vybavený a za takovou cenu, pak by ten model taky musel na našem trhu stát tak dvě stovky. Což by tak zhruba odpovídalo cenám Tamiye vzhledem ke kupní síle Japonců. Takže by to pravděpodobně do luftu asi nelétalo. To je vše. :)

PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 08 říj 2019, 22:18

Jezevčík píše:Mirek Glock Říha
"Jindra byl v jasné defenzivě, což jasně dokázalo oslovení "chlapče" z páně Šulcových úst."
Mno, to je samozřejmě řečnický trik, na který je nejjednodušší odpovědět třeba oblíbeným citátem: "S věkem přichází rozum, ale někdy věk dorazí v předstihu." Tyhle řečnický triky samozřejmě Jindra umí taky, ale Jindra tam byl za moderátora a to se jim pak musí vyhnout, pokud nechce, aby to skončilo jako ta loňská diskuse, kdy se to zvrhlo v hodinový řečnický cvičení o tématu, který bylo všem putna.
Vl. Šulc
Doslova jsi řekl, že ta šachta Pepovi a dalším recenzentům nevyšla proto, že se nedrží stavebního návodu, že tam Pepa lepil ty dráty (bylo tam spojení "blbý dráty" nebo "přiblblý dráty"), a že nedrží pořadí kroků a pak to takhle dopadá. Jak vidno, evidentně to není chybou recenzentů. To samý platí pro tu vztlakovou klapku, kde dodržení postupu přímo vede k tomu, že se nedá nalepit s potahem rovnoběžně. NEDÁ! Je mi fakt líto, že ten záznam není, protože na adresu recenzentů tam toho pikantního padlo víc.
Znovu jsme si přečetl ten zmiňovaný závěr, a i při nejparanoidnějším úhlu pohledu tam žádnou "popravu" a "odstřelení" nikde nevidím.
Ke kritice recenzí v Modeláři - no, na to už jsem si tak nějak zvyknul, že když se ti recenze stavebnic Eduard v Modeláři nelíbí, tak je to špatnou redakční prací. Nějakou dobu jsem špatnej redaktor, pak se některý věci v tichosti předělají, jiný věci zůstanou, že jo... Ať už to byla Bf 110, SE5a, tvary Bf 109E za kabinou, porty na Avii 1:72, nebo rámečky s drobnými díly na 1:72 Fw 190A a Spitfire.
Pamětníci si asi vybaví, že se tenkrát Zdeno Bugáň dostal na nástěnku hanby do infa, což se mu podařilo jako naprostý recenzentský výjimce (snad jediný další, koho kdy něco podobnýho potkalo, byl Terry Ashley vs. Dragon). Vtipný je, že přesně tenkrát byl Pepa tebou jmenován jako vzor recenzentských ctností a toho, jak se to má správně dělat. Jako chápu, že by ti jako řediteli Eduardu spíš konvenovaly recenze a´la Brett Green a všechno to "well done", "highly recommended" a podobně, ale holt čeští a slovenští recenzenti jsou v tomhle jiní.
K tý patině - hele budeme džentlmeni a budeme dělat, že jsi nic takovýho nenapsal, jóóó? Přikládám foto pro návrat ke kořenům a studium podkladů, který jsem našel asi za pět minut práce s Googlem. Dál už reagovat nebudu, stačí, že jsem tímhle ztratil třicet minut svýho života.

Ad Zdeno Bugáň: pokud jde o tu "recenzi" na SE.5a, tak to byla největší levárna, jakou jsem kdy od nějakého autora zažil s výjimkou Muzikantovy "recenze" na našeho Spitfira Mk.IX. Naprostý paskvil, a Tvoje redaktorské selhání.

Co se Pepy týče, ano, jeho články jsem vždy považoval za korektní a jako autora i modeláře si ho vážím. Většinu toho, co napsal, považuji za korektní a napsané s nadhledem. Teď se ale nějak upnul k myšlence, že naše modely jsou složité, a já z jeho textu vidím snahu tuhle tezi doložit. Na svém hodnocení závěru Pepova textu trvám.

Co se šachty týče, ano, to jsem řekl. Myslím si, že došlo k tomu, co popsal Libor Malý o pár stránek zpět. Problém drátků vidím v tom, že pokud má ten článek být recenze, neměl do toho ty drátky motat. Pokud je to popis stavby jeho modelu, pak OK, pak ať si tam lepí co chce. Pak by ale zase neměl dělat drama z toho, že mu to nesedí. Jinak nediskutuji o tom, zda je v tomto bodě na modelu chyba nebo není. Jasně jsem napsal, že tato pasáž je problematická a opakuji, že jsem na to Pepu při předání modelu upozorňoval. Diskutuji o tom, jestli umíš udělat pořádnou recenzi, nebo neumíš.

Co se klapky týká, pokud máš špatně slepené křídlo, bude se ti chyba násobit a může dojít k dalším chybám. Ale za to, aby udržel model v geometrii, si odpovídá každý modelář sám. Ta klapka se správně nalepit dá, ne že nedá.

Ty řeči o tom, jaké recenze by mi vyhovovaly, si klidně nech od cesty. Jak je to doopravdy jsem už vysvětloval mnohokrát. Nedožaduji se žádných pochvalných textů, jsem zvyklý snášet kritiku a ve skutečnosti se k recenzím vyjadřuji zřídka. Ostatně diskuze v Kotli také nebyla primárně o nějaké šachtě nebo Pepově recenzi jako takové, ale byla o tom, zda jsou naše modely složité, pro koho jsou dělané, a proč jsou dělané tak, jak jsou.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 08 říj 2019, 22:23

speedyj píše:S tím kotlem, pane Šulc, se dá i souhlasit, Váš obchodní model je očividně v pořádku,
jen mě osobně mrzí to protěžování čtvrtek ve všem, poslední model co jsem si od Vás koupil, tak byla limitka Naši se vracejí a to byl přebal.
Nic jiného se mi netrefilo do zájmu, ale ve čtvrtce to je jiné, F-8, F-18, A-4 ...
Kdyby aspoň ty limitky US rour byly také v 1/72 8-[
No nic, tak budete mít moje prachy jen za doplňky 8-)

Tak momentální stav je takový, že jsme převážně čtvrtková a letadlová firma. Důvody pro to jsem už popisoval. Nicméně je fakt, že je to jistá forma potravní specializace, která není z dlouhodobého hlediska úplně zdravá (:) Takže je to jistá šance, že se to do budoucna změní (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod grivois » 08 říj 2019, 22:29

Dobry den pa Sulc,

mam otazku/prosbu o doplnenie sad nosicov L41-43 pre Brassinove rakety AIM-4D Falcon v mierke 1/48, ktore by doplnili nekonvencnu vyzbroj Phantomov ranneho Vietnamu.

Dakujem za odpoved
Juraj :|
Přílohy
F-4E with Falcon.jpg
AIM-4DF-4launchers.jpg
grivois

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 08 říj 2019, 22:35

priskac píše:Zdravim do Helsinek pane Sulci.

Asi 10 stranek zpatky jsem Vam daval 3 dotazy, ale asi to nejak zapadlo v poEdayove hysterii. Zkusim proto jeste jednou:

V prvni rade bych se Vam chtel podekovat za levnejsi postovny do zahranici. Mam na Vas tri dotazy.

Prvni, tusim na rijen byl sliben F-8 Crusader v meritku 1/144. Nejak jsem ho nenasel v nabidce. Vim ze jste psal (na margo prodeju A-4E/F) pred par tydny ze prodej prebalu Platz-u je horsi nez jste predpokladali. Ptam se proto jestli a pokud bude, tak kdy bude ten Crusader?

Dotaz cislo dve, na listopad ma Trumpeter hlasen vydani letadlove lode USS Kennedy CV-67 v meritku 1/700. Chci se zeptat jestli budete delat lepty?

A dotaz cislo tri, na zari mela Hasegawa hlasene opetovne vydani F-86D Sabre v meritku 1/72. V minulosti jste delali lepty na tehle kit, nechysta se nejake opetovne vydani leptu na tuhle stavebnici (myslim plne lepty, ne Zoom ktere jeste mate v eshopu)?

Dekuji.

P.S. Jinak ty SR-55 pro MiG-15 1/72 bych bral taky...

Ad. 1/144: jen se změnilo pořadí, takže pro nejbližší období máme připravené F6F-3 a F6F-5 Helcat a P-51D Mustang. S F-8 stále počítáme, jen bude později. Co se prodeje týče, to jsem napsal špatně, pokud jste to takhle pochopil. Ve skutečnosti je zatím obtížné prodej těch přebalených 1/144 vyhodnotit, jsou na trhu krátce. Zatím se nejeví, že by se prodávaly nějak špatně, na druhou stranu se modely v tomto měřítku nikdy neprodávaly bůhvíjak skvěle, takže žádné zázraky od nich nečekám (:)
Ad.USS Kennedy: upřímně řečeno to moc na sadu leptů nevidím, myslím, že se najdou jiné, zajímavější lodě, na které můžeme dělat lepty.
Ad.F-86D: nechystá. Předpokládám, že důvodem k vyřazení té sady byl standardně pokles prodeje pod minimální stanovenou úroveň, a pravděpodobnost, že právě tuto sadu obnovíme, je malá.

Omlouvám se, že jsem neodpověděl dříve.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 08 říj 2019, 22:38

Jiří píše:Dobrý den,líbí se mi poslední dobou vydávané tematické limitky /Jabo,Afrika,Boden…./,teď mě mile překvapil MA'G/,bude něco i s Mustangem/krom Pacifiku/,třeba u nás kotláři,Krušnohoří...Ke všemu nemůže být kniha,ale brožurka shrnující fakta k tématu,či příběhů chcete-li,podkladové foto ke kamo,ve stylu "MA'GA,4-6stránek...,třeba položka BFC? Ještě z nějakého E-daye z garáží mám kartičku s Mustangem z Krušnohoří,dokonce s pin-upkou!

Limitky s Mustangem budou, ale počítám, že až někdy v roce 2021 a dál. BFC položky pak ale dříve, ty jsou obvyklou součástí vydávacího schématu Profipacků.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 08 říj 2019, 22:46

peteru píše:Kdyz uz se zde debatuje jak ma vypadat recenze, rad bych se zeptal, proc porad vsude ukazujete pocitacem generovane obrazky rezinu, pristrojovek Look a kovovych nohou. Jak na Vasem eshopu, tak v infu. Lepty sice mate v infu skutecne, nafocene na vzorovem modelu, ale nenabarvene.
Tj. jako zakaznik se nemuzu podivat, jestli lepty do interieru ladi s barvou, ktera ta ma byt podle predpisu, nebo je doporucena ve stavebnici. Ani nemluve o jejich povrchu barvenych.

To, co požadujete, bohužel nedokážeme technicky zajistit. Pokud chcete posoudit reálnou podobu těchto doplňků, nekupujte je přes internet, ale vybírejte je v kamenných obchodech nebo na výstavách. Pokud je přes internet koupíte a nejste s nimi spokojen, můžete je v zákonné lhůtě vrátit, jak tu někdo doporučuje, myslím si ale, že první metoda nákupu je lepší. Teď ale koukám, že jste si ten Look, se kterým nejste spokojen, koupil na výstavě. No, ale i tak ho můžete vrátit.

Jen by mě zajímalo, proč jste ho vlastně koupil, když se Vám nelíbí?
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48869 • Stránka 1361 z 3258 • 1 ... 1358, 1359, 1360, 1361, 1362, 1363, 1364 ... 3258

Zpět na Diskuse