Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Auto-Moto ‹ Závodní a osobní automobily ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Výstavy, soutěže

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2210 • Stránka 130 z 148 • 1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 148
  • Odpovědět s citací

Re: Výstavy, soutěže

Příspěvekod Rolfi » 02 říj 2019, 00:34

Díky Milanko za názor, podporu a uznání. Těší mě to...

Peteru....nikdy jsem nebyl borec do výstav a soutěži. Teprve před dvěma lety jsem se nechal přesvědčit a účastnil se první...se svými kovaky... nikdy jsem se nehroutil když cenu získal někdo jiný a vždy jsem prezentoval svoji účast jako velmi příjemné setkání s kolegy...a teď už si troufám říct i kamarády.
Často i píšu....Je to jen zábava a tak k tomu i pristupuju.
Pokud by došlo k situaci pátek vs sobota-víc modelů, nevadilo by mi to, o to víc cennější by bylo případné umístění. Myslím že mezi "autaři" není rivalita jak ji známe nebo aspoň tušíme z jiných kategorií. Myslím že každý z okruhu co znám by jakoukoli výhru přál i druhemu.
Na E Day jsem se připravoval jak nejlíp jsem uměl a čekal jsem jen trochu pochopení, zájmu,vyslechnutí a asi bych uznal, ze je to prostě tak jak to má být kdyby reakce byla o trochu vstřícnější byť se stejným vysledkem. Velmi mne zaskočil postoj ředitele, pak jsem byl velmi naštvaný, mrzi a zůstává to ve mě.
A poslední věc...nepřihlásím ho příští rok...Už tam nepojedu.
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Vašák » 02 říj 2019, 01:09

Milan_PN píše:
Rolfi píše:
peteru píše:To Rolfi: ano, je to o pravidlech (krome jineho). Bez pravidel a jejich dodrzovani bude anarchie. Udelaji vyjimku u jednoho, druheho, nakonec jich bude padesat. Ty pravidla byly dany a predem vyhlaseny. Nevim, jesli ten tvuj model nemohl vzit v patek nekdo jiny, nebo jestli ho nemuzes zaradit do souteze pristi rok.

P.S. Ja nesoutezil, takze muj prispevek prosim neber jakoze mam radost, ze mi ubyl jeden konkurent. Jenom nemam rad, jak se vyhlasi nejaka pravidla a pak se to nejak po cesku hezky obejde, takze kdo pravidla dodrzi se citi jako idiot, kdyz je slo obejit a udelat si to lehci (v tomhle pripade bud cestovat do Lyse v patek i sobotu, nebo jenom v sobotu)

Nejsem člověk, který by obcházel pravidla. Čas na cokoli se mi hledá velmi těžko, Lysé jsem podřídil úplně všecko, jel jsem z DE s dodávkou a lidma, který jsem rozvažel, pak domů...sebral jsem dva modely a jel na soutěž, nespal jsem, nejel jsem víc jak 1400kilaku jen abych tam mohl být . Model mi nikdo vzít nemohl a dopadlo to tak jak to dopadlo... Už nejsem naštvaný ale už tam nepojedu.
Chápu pravidla a že se musí dodrzovat, na stavbu jsem se připravoval víc jak rok, stavěl jsem jej cca 4 měsíce...čekal jsem aspoň trochu pochopení. A kdybych skončil třeba i bez ocenění mrzelo by mě to mnohem míň...

Skúste si predstaviť, že by ste investovali toľko námahy, času a úsilia ako Rolfi nato, aby ste sa mohli tej súťaže zúčastniť. Potom vyhláste, že by ste s pokojom rešpektovali časové pravidlá, ktoré ste nevedomky prešvihli. Neverím tomu !!!
Chystám sa už dlho na Plastikovú zimu 2019 v Bratislave. Dnes hlásili dvojhodinové zdržanie v zápche na vjazde do mesta. Takže by som nestíhal registráciu. Nevzali by mi model? Mohli by...
Ani ja neznášam výnimky a snažím sa rešpektovať pravidlá. Zároveň však viem, že sú určité okolnosti, ktoré stoja aspoň za zváženie...

Rolfiho Bentley Blower je ten najdetailnejší a najprepracovanejší model, aký som kedy videl. Pre mňa je to majster sveta ! [-o<

A keby som bol v porote na spomenutej súťaži, zavolal by som ho na pódium pri vyhlasovaní výsledkov. Vyjadril ľútosť, že jeho Bentley nemohol byť podľa daných pravidiel hodnotený, a zagratuloval mu k jeho fantastickému modelu. Kde je vôľa, tam je cesta. V Lysej chýbala hlavne vôľa nájsť cestu, ktorá by viedla ku spokojnosti všetkých. :-k

To je len môj skromný a bezvýznamný názor. :-k

Tady si dovolím s Tebou trochu oponovat.Ty píšeš o dvouhodinovém zpoždění, ano třeba by tě tam vzali, i když by záleželo asi na tom jestli už začali hodnotit. jenže tady nešlo o 2 hodiny, tady Rolfi přijel druhý den. Když si to srovnám s tvou analogií bylo by to stejné jako bys přijel ve 4 a soutěž končila v 6. To pochybuju že by Ti ten model šel ještě někdo hodnotit. Jak se psalo výše, už některé partie byly ohodnocené. A teď si to ber z pohledu rozhdočích, když za nima ráno přijde jejich "šéf" s tím, že zapomeňte na to co jste včera do noci dělali, jedeme od začátku...
Rolfi, zase se nesmíš divit, že to tak dopadlo. po tom, co vzniklo loni za bouře je jasný že prostě chce být ředitel krytej, aby si pak o sobě nepřečetl něco v nějakém periodiku.. A to že píšeš, že jste jako autaři v pohodě, věřím tomu, ale nemůžeš vědět, kdy někomu ze soutěžících přeskočí a bude to hnát na protesty. Nevím co jste si řekli , ale jestli za ním šlo 50 lidí, s "tím samým problémem" tak taky asi musí udržet jistou rovnováhu...nemůže pustit jednoho a druhýho ne.
Osobně doufám, že vychladneš a příští rok tam Bentelye vezmeš, ten model je absolutní šleha a rád ho uvídím naživo.
Martin Vašák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrugeova » 02 říj 2019, 12:50

Na naší soutěži máme možnost ceny ředitele soutěže ( prezidenta klubu). Tím se dá leckdy vyřešit nějaká prekérka. A myslím si, že na ED by to určo zvládli také. Kde je vůle, tam je cesta - psal Milanko. A s tím souhlasím. Jako ředitel soutěže bych se také zdráhal změnit vypsaná pravidla ( sorry Rendo), ale rozhodně bych hledal cestu, jak to vyřešit ke spokojenosti všech stran. Že Bentley Blower je model z jiné dimenze není pochyb, a proto se mu mělo dostat nějakého ohodnocení i na ED. Kdo jej viděl, určitě souhlasí.
Rendo, doufám, že k nám dorazíš :wink:
vrugeova

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Elvis034 » 02 říj 2019, 16:22

V tomhle bych byl (a jsem) taky na Rolfiho straně. Pořadatel soutěže měl možnost vybrat si suchý přístup přísně dle pravidel nebo lidský přístup a pustit Bentley do soutěže (nebo aspoň udělit nějakou mimořádnou cenu - i když nevím, jak moc utěšující náplast by to byla). Bohužel si vybral ten suchej přístup, což je opravdu velká škoda.

To, že Rolfi nedoručil model včas (a chápu, že takovejhle model nechtěl ani nikomu svěřit na převoz) je prostě fakt, ale nedokázal ho doručit z naprosto objektivních a odůvodnitelných příčin, který by měl každej solidní porotce (pořadatel, ředitel...) objektivně uznat a model (byť třeba i vyjímečně) pustit do soutěže. Aspoň já bych to tak udělal. Obzvlášť, když ten model je na tak vynikající úrovni, že si přímo říká o zařazení do soutěže Master (navíc s tou nádherně zpracovanou dokumentací k modelu). Byl to nepochybně nejlepší model na soutěži.

Rolfiho naprosto chápu a ten přístup pořadatelů k němu u mě dost degradoval (lidsky) pořadatele.

Co se týče tý rivality. Řek bych, že je to taková tak zdravá rivalita, kdy si navzájem ocenění přejeme a třeba se i hecujeme do dalších modelů a výzev (že Hanzi a další :) ) a moc se mi líbí (aspoň na lidech z Auto-moto sekce Modelfora), že si vzájemně dokážeme poradit lepší postup, že dokážeme ocenit, když má někdo z nás hezkej nebo lepší model, než my sami (aspoň já to tak cítím a dělám) a že se dokážeme na soutěžích sjet z celý republiky, sednout si, pokecat spolu vůbec si užít den.
V běhu:
Experiment

Hotovo:
Ferrari 250 Testarossa, 360, 360 Spider, California, 488 spider; Lotus 79, 25, 49, 49B; Mclaren MP 4/4, Porsche 917 K, Velorexy Rothmans, JPS, Scarabeus, Marlboro, Mercedes W 125, Lamborghini Gallardo SE, Aventador roadster, Beanovo Mini,
Elvis034

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petu76 » 02 říj 2019, 17:47

Rolfi píše:Díky Milanko za názor, podporu a uznání. Těší mě to...

Peteru....nikdy jsem nebyl borec do výstav a soutěži. Teprve před dvěma lety jsem se nechal přesvědčit a účastnil se první...se svými kovaky... nikdy jsem se nehroutil když cenu získal někdo jiný a vždy jsem prezentoval svoji účast jako velmi příjemné setkání s kolegy...a teď už si troufám říct i kamarády.
Často i píšu....Je to jen zábava a tak k tomu i pristupuju.
Pokud by došlo k situaci pátek vs sobota-víc modelů, nevadilo by mi to, o to víc cennější by bylo případné umístění. Myslím že mezi "autaři" není rivalita jak ji známe nebo aspoň tušíme z jiných kategorií. Myslím že každý z okruhu co znám by jakoukoli výhru přál i druhemu.
Na E Day jsem se připravoval jak nejlíp jsem uměl a čekal jsem jen trochu pochopení, zájmu,vyslechnutí a asi bych uznal, ze je to prostě tak jak to má být kdyby reakce byla o trochu vstřícnější byť se stejným vysledkem. Velmi mne zaskočil postoj ředitele, pak jsem byl velmi naštvaný, mrzi a zůstává to ve mě.
A poslední věc...nepřihlásím ho příští rok...Už tam nepojedu.

Rolfi, podle mne zbytečně vyhrocené (zpětně, osobně vím, že některý věci fakt není třeba veřejně publikovat a řešit). Je to, jako bych jel na eDay místo v sobotu v neděli...Cenu si prostě vyzvedneš příští rok :cool: . Pokud budu v ČR a Ty tam opravdu nebudeš chtít jet, tak Ti tam model/modely do Lysé klidně dopravím, v dostatečném časovém předstihu. Mám to kousek.
1, eDay je specifická soutěž, možná proto jsem tam ocenění dostal. Pro mne moc nedává smysl, že tam někdo vystavuje v Hobby a zároveň v Masters... A za motorový prostor v MB od Fujimi dostat 4,5 - 5 bodů, i když tam žádný není....no stane se. A že tam byly jen 2 modely v kategorii (třetí místo v Masters mohl brát pocukrovaný b...k?)....
2, budu věřit tomu, že časem budou auta hodnotit opravdový odborníci (kteří už něčeho ve své kategorii dosáhli) a 100% OBJEKTIVNĚ, bez osobních zájmů a sympatií/antipatií. Regionální soutěže, kde musí dostat cenu člen klubu, bývalý člen klubu, nej kamarád, atd....jsou celkem odstrašující.
3, to Hanz.77: nikam se v nejbližší době nechystám, tak Ti rád nabídnu pomoc s CUPem (modely už našly své majitele, což je supr), třeba se zpracováním výsledků. CUP je tuším za půlkou a výsledky nikde...Třeba z Panterů snad není ani výsledovka a to je přes půl roku....Na EASTmodels.sk vždy najdu jen pozvánku na další kolo....A držím palce a přeji úspěch všem účastníkům ;-I .
Petu76

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimír Šuma » 03 říj 2019, 08:41

chlapi, za mne asi naposled, pokud to chcete probrat a vysvětlit, rád se vám budu věnovat, bohužel asi nejdřív se potkáme v Bratislavě...
E-day je naprosto jiný typ soutěže... jsou to 2 oddělené soutěže, svazový MASTERS a edayový HOBBY (zjednonušeně řečeno)
budu rád Rolfi, když to nejen spolu probereme osobně ;-I ;-I
Vladimír "Šumák" Šuma
KPM Kaznějov
Vladimír Šuma

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rolfi » 03 říj 2019, 15:17

Zdravím také naposled...nečekal jsem takovou diskusi.... Děkuji všem za podporu ale skutečně je to tak, jak jsem psal v prvním komentáři. Naštvaný jsem byl hlavně kvůli absolutně negativní reakci jednoho z ředitelů akce. Ten pocit ze mne vyprchává hodně dlouho. Možná jej občas máte taky. Je fakt, že umístnění v nějakém pořadí na mistrovství republiky byl velkým motrorem a snad proto jsem se na Tvou radu Šumáku rozhodl jej oslovit. Možná ve mě převážila ctižádost, možná jsem chtěl překonat vše, co se mi těch pár dnů předem postavilo do cesty, možná jsem i neskromně doufal i v ocenění mojí práce, na které bych byl pyšný.... Trochu jsem přitom zapoměl na svoje zásady. Do mailu, na FB i v telefonu mi přišlo tolik reakcí podpory až mne to děsí.

Na závěr, do Lysé již nepojedu, jednak proto, že se nic nezmění, druhak proto...že nebudu přihlašovat víc jak rok a půl starý model
Ještě jednou díky všem, Renek - Rolfi
Je to jen zábava....
Rolfi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod neophyte » 03 říj 2019, 15:47

Ahojte kolegovia. Kto sa chysta do Nitry 19.10.2019?
Obrázek
neophyte

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Butil » 03 říj 2019, 17:11

Panečku tady to žije :-), za mně osobně bych rád poděkoval za pěkný autíčkářský workshop =D> . S Adélkou jsme si to krásně užily a je moc ráda za darovaný karbonový dekál :) . Teď přemýšlí co vytunit jak říká :-). Jste fajn parta a ještě jednou díky za cenné rady =D> =D> =D> .
Butil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Milan_PN » 03 říj 2019, 18:00

neophyte píše:Ahojte kolegovia. Kto sa chysta do Nitry 19.10.2019?

Rád by som, pokiaľ nebudú nejaké nepredvídané okolnosti...
Dokončené:
Ferrari F612 Scaglietti, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=77315
LaFerrari, http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=165&t=87440
Rozostavané:
Ford GT
Milan_PN

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 06 říj 2019, 08:44

Včerejší setkání v Šumperku bylo moc pěkný, modelů v Závodních vozech bylo hodně, rozhodně nezávidím rozhodcům, civilní byly slabší, ale i tak bylo na co koukat. Potěšila mě plaketa, ta je moc hezká a překvapila mě dále cena MRP a barvy pro auta mě udělaly ohromnou radost.
Přílohy
20191005_141006.jpg
20191005_140938.jpg
20191006_093517.jpg
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jordan04 » 06 říj 2019, 09:41

Pěkný. Gratulace k ceně
Nekvaltuj s modelem když garáž je ještě daleko :wink:
jordan04

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Potoxon » 06 říj 2019, 10:12

Gratulujeme k ocenění. =D> =D> =D>
Šumperk jsme nestihli, Žamberk taky na 99 procent nestihneme, safra konec roku je tak nabitej soutěžema. :cry:
rozestavěno: Mirage 1, Mc 205, Ki-61, Hs-132
Potoxon

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hanz.77 » 06 říj 2019, 10:25

Je vidět že pořád rosteme. A to je dobře.
Nakonec jsem si přidal i dva nováčky co dostali odvahu a vyrazili se pochlubit svymi modely. Prekvapila me hlavne Alena ktera za dva roky lepeni dovezla 15 modelu aut(kamion, 4x motorku a 10 osobaku vcetne jedne 1/12 !). Lukáš si odnesl cenu GT CUPu a možna ho uvidíme i v Žamberku. Pro me to byla skvelá akce uz jen pro ten pocit ze si lidi to nenechavaji doma ve vitrine, ale take uz chodi mezi nas. ;-)
IMG_5310.JPG

IMG_5309.JPG

Lukaše BMW a Peugeot
IMG_5316.JPG

IMG_5317.JPG

Aleny projekty. ;-)

Sent from my iPhone using Tapatalk
GT CUP IPMS CZE
Hanz.77

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 06 říj 2019, 10:27

To je dobrý, že přibývají noví. Potenciál v nich je. Chce to jen překonat stud.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 2210 • Stránka 130 z 148 • 1 ... 127, 128, 129, 130, 131, 132, 133 ... 148

Zpět na Diskuse