Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48878 • Stránka 1334 z 3259 • 1 ... 1331, 1332, 1333, 1334, 1335, 1336, 1337 ... 3259
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod moloko » 22 zář 2019, 17:55

Bojová mašina, červený kabát, hotovo raz dva a rodiče jsou spokojeni, že jejich dítko....a dítěti (druhá, třetí, čtvrtá třída) to dodá chuť a elán do dalších pokusů....prodej klidně v pytlíku. Na kolik taková paráda je schopna vyjít? Osobně nemám představu, třeba by to bylo v rámci nějakého grantu možné. Nebo je to opravdu tak nereálné? A už mlčím. :-)
Přílohy
29209062166_d14489ad94_h.jpg
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod dider » 22 zář 2019, 18:06

Zaujala ma tato diskuse protoze jsem nedavno vybiral model pro prvnaka. Nakonec jsem se dostal k starym Revellum jeste z Pioru, ale behem hledani me zarazila prodejni cena modelu/hracek Smer. Cca 100-130czk. Kdyz si vemu, ze DPH je 21%, 30-40czk bude marze prodejce, tak si rikam, ze jestli se jim to vubec vyplati vyrabet. Asi jen proto, ze maji nejake stare formy a stare vstrikovaci stroje.
WIP: Mig 21 1/48 Eduard

HOTOVO
F-14A 1/48 Tamiya viewtopic.php?f=6&t=147907
EA-18G 1/48 Italeri viewtopic.php?f=6&t=145122
Mig-29 GWH 1/48 viewtopic.php?f=19&t=138116&start=15
L-29 Delfin ASR Eduard WE 1/48 viewtopic.php?f=6&t=133326
Mig-21MF ASR Eduard WE 1/48
dider

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 22 zář 2019, 18:08

moloko píše:Bojová mašina, červený kabát, hotovo raz dva a rodiče jsou spokojeni, že jejich dítko....a dítěti (druhá, třetí, čtvrtá třída) to dodá chuť a elán do dalších pokusů....prodej klidně v pytlíku. Na kolik taková paráda je schopna vyjít? Osobně nemám představu, třeba by to bylo v rámci nějakého grantu možné. Nebo je to opravdu tak nereálné? A už mlčím. :-)

Myšlenka dobrá, ale na tomto se začátečník nic nenaučí, pouze jako motivační kousek. Vyzkoušeno u nás v kroužku...
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 22 zář 2019, 18:32

Randalf píše:
moloko píše:Bojová mašina, červený kabát, hotovo raz dva a rodiče jsou spokojeni, že jejich dítko....a dítěti (druhá, třetí, čtvrtá třída) to dodá chuť a elán do dalších pokusů....prodej klidně v pytlíku. Na kolik taková paráda je schopna vyjít? Osobně nemám představu, třeba by to bylo v rámci nějakého grantu možné. Nebo je to opravdu tak nereálné? A už mlčím. :-)

Myšlenka dobrá, ale na tomto se začátečník nic nenaučí, pouze jako motivační kousek. Vyzkoušeno u nás v kroužku...

ale to je přesně ono! trefně napsané...... MOTIVAČNÍ KIT jde o "hurá efekt" pro ty, kdo ještě nikdy nemodelařili... komu doma modelaří tatík a už něco přeříz, ten to nepotřebuje... ale dítko které jen "zakopne" o modelařinu, když se půl roku trápí s prvním kouskem, zjistí, že ho to vlastně nebaví...
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 22 zář 2019, 19:01

Za mého mládí mi dělalo největší problémy barvení, a to je taky nejvíc vidět a jednoduchý model nepomůže. Jistě, měl jsem problémy i se stavbou, ledacos jsem přilepil nakřivo. No a ty jednoduchý modely přece dělá Hobbyboss, třeba P-38, řekl bych ideální, bez problémů s udržením geometrie a stíhačka jako řemen.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Šourek » 22 zář 2019, 19:13

Tak jim do těch kroužku kupte ty hobby bosse. Nebo se domluvte s Fredym, ať vám nalisuje Me163A. Není jediný důvod, aby Eda tristil své ekonomické síly. Stačí, že nás občas vyslysi a vyrobí "úlet" (v celosvetove prodejnosti) typu B534 ve všech výrobních sériích včetně závodní a dale Mig 21mf s rozdílným rytim dle výrobních závodu, což je celému světu vyjma Čechů, Slovaku a Gabora u řiti.

M.
Michal Šourek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr3342 » 22 zář 2019, 19:17

ptlo píše:Za mého mládí mi dělalo největší problémy barvení, a to je taky nejvíc vidět a jednoduchý model nepomůže. Jistě, měl jsem problémy i se stavbou, ledacos jsem přilepil nakřivo. No a ty jednoduchý modely přece dělá Hobbyboss, třeba P-38, řekl bych ideální, bez problémů s udržením geometrie a stíhačka jako řemen.

kupte těch hobbybossů šest stejných.... :-( leda si je nechat poslat z číny...

ale to pořád odbíháme od podstaty věci... i to barvení se ti kluci naučí rychleji, když neztratí fůru času na lepení... a jako příklad zde zazněl Me-163 ... ne náhodou... také tam zaznělo, že je to stroj, který může být celočervený. Tedy pro začátky ideál. Oni dnešní děti (pořád se bavíme o věku kolem 2tř. ZŠ) neumí ani pracovat se štětcem, není pro ně nejmenší problém ho tlačit proti štětinám, a takové dítko když začnete tlačit do vícebarevné kamo, tak zase narážíme na nedostatek trpělivosti.
Uvědomte si, že to o čem tu mluvíme s kolegou Míglem je, chytit na rychlý efekt naprostého nováčka. Ten, když nebude mít v dnešní době rychlý výsledek, tak v 90% to vzdá... když se mu povede první jeden, dva kousky rychle dodělat a moci se pochlubit, tak procento "ztrát" při dalším, složitějším, modelu podstatně klesá...
Děti jsou dnes zvyklé na rychlost. Zábava ja na párk kliků myší, nebo na pár ťuknutí na displej a do toho po nich chtěte něco, co trvá měsíc a víc... Na to si musí trochu zvyknout :-)
hele to je hezký letadlo... co že to je???.... no jo... Spitfire

Obrázek
Petr3342

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mufx » 22 zář 2019, 19:27

Klobouk dolů, pokud to ty cvrčky učíte, ale souhlasím spíš s p. Šulcem. Sám jsem jsem lepič co udělá model 1x za rok/dva, protože dělím čas přes moc věcí .. ale pořád je pro mě hlavní cesta ne cíl. Drží mě u toho láska k letadlům a modelářství. Chápu , že si díky věku koupím jaký model chci, na rozdíl od toho dorostu, ale neulehčujeme jim to už přespříliš ? Startovací model, aby vydrželi chvilku koncentrované ? Za mě ať si toho koňíčka najdou klidně později - třeba i v důchodu a myslím, že to nepoloží ani p. Šulce. ;)

Sent from my iPad using Tapatalk
mufx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 22 zář 2019, 19:40

Starý dobrý Plasticarty. :)
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 22 zář 2019, 19:43

Hele, zrovna jsem si to říkal. Proč hned od mala dětem vnucovat válku.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod čapik » 22 zář 2019, 19:59

začínám učit svého synka "našemu řemeslu" , s ním jsem si to oťukal a na škole jim povedu kroužek. A je to přesně jak píše MOLOKO a PETR3342, kteří oba co píší mají evidentně podloženo zkušenostmi práce s dětmi. Po učení svého syna to vidím úplně stejně. Je mi jasné, že EDUARD tohle vydávat nikdy nebude, protože je trochu jinak zaměřen.

Každý ať má svůj názor, ale vy co výše uvedeným kontrujete, evidentně o výchově modelářského potěru nemáte šajnu. A bohužel, pokud se nebude tento potěr vytvářet a přivádět k tomuto koníčku, tak pak bude modelařit pár starejch dědoušků....
In progress
1:48 F-16CM 480FS 90-0829 "OIR"
1:48 F-16CM 13FS “Misawa” 94-0038
1:48 E-2C Hawkeye 2000
čapik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miroslav Knížek » 22 zář 2019, 20:03

jenda58 píše:Hele, zrovna jsem si to říkal. Proč hned od mala dětem vnucovat válku.

A proč jim vlastně vnucovat modely? (:) Ať si vyberou sami co dělat ne? Modelů všeho možného pro ně i pro nás velké děti je dost, když teda budou chtít modelit je z čeho vybírat......(:)
Naposledy upravil Miroslav Knížek dne 22 zář 2019, 21:52, celkově upraveno 1
Miroslav Knížek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 22 zář 2019, 20:36

Tak já jsem vedl modelářský kroužek nějakých 6 let. Učil jsem lepit i svoje tři děti. Jak děti fungují mám trochu nakoukané, ale každý to může vidět po svém.

Proč válku? Protože jsou tam ty příběhy. U dopraváků se chytlavé příběhy hledají špatně.

Geometrie...no, asi to nejhorší, co se může u dětí stát, je začít je hned cepovat s geometrií. A ještě lepší je začít do nich hustit tmelení a broušení. To to sbalí hned a už je nikdy neuvidíte (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JimiX » 22 zář 2019, 20:45

Herdek, vždyť je to jednoduché... 8-)
Když vypustím z Weekendu dvaasedmdesátinového Spita nesmyslný díly, jako třeba kokpit, tak zbude asi 23 dílů skvěle sestavitelné jednoduché stavebnice za pár korun a rázem je z toho jednoduchý model pro malé děti. Stejně tak je to s Fokoušem atd... Naprostý HobbyBoss s tím, že je ještě jednodušší, než HobbyBoss díky přesnosti samotného modelu. Co víc si můžeme přát? 8-)
Radek Bednařík
JimiX

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zbynek.skopan » 22 zář 2019, 20:50

Vl.Šulc píše: U dopraváků se chytlavé příběhy hledají špatně

když jsou sedmdesátý léta, vy bydlíte tak že se z okna díváte na Ruzyňské letiště, a vás a vaši rodinu nepustí ani do Jugoslavie..... tak máte i těch dopravácích tolik příběhů....
Osobní stránky (nová adresa)
http://www.zskopan.cz
zbynek.skopan

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48878 • Stránka 1334 z 3259 • 1 ... 1331, 1332, 1333, 1334, 1335, 1336, 1337 ... 3259

Zpět na Diskuse