Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

zelená nebo šedá

General Discussion
Odeslat odpověď

zelená nebo šedá

zelená
6
38%
zelená
6
38%
šedá
2
13%
šedá
2
13%

Celkem hlasů : 16

• Odpovědět s citací

zelená nebo šedá

Příspěvekod Kory » 04 srp 2019, 08:19

Jakou typujete barvu KV? Nevím jestli zelena nebo šedá
Přílohy
kv1germ.jpg
Naposledy upravil Kory dne 04 srp 2019, 17:08, celkově upraveno 3
Kory

• Odpovědět s citací

Re: Názor

Příspěvekod cencul.sk » 04 srp 2019, 10:59

A kolorizovať si neskúšal ?? Podla mňa je zelený, a po zafarbení tiež - môj názor
Přílohy
Snímka.JPG
color
cencul.sk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kory » 04 srp 2019, 14:22

cencul.sk píše:A kolorizovať si neskúšal ?? Podla mňa je zelený, a po zafarbení tiež - môj názor

Děkuji. Kolorovat jsem nezkoušel, nemám na to program. Spoléhal jsem, že mi kolegové pomůžou
Kory

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 04 srp 2019, 15:12

Chtělo by to trochu jiný název tématu, takto moc odpovědí nenachytáš. Možná by pomohla anketa s možností: zelená - šedá - evropská žlutá.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Kory » 04 srp 2019, 16:07

Marder píše:Chtělo by to trochu jiný název tématu, takto moc odpovědí nenachytáš. Možná by pomohla anketa s možností: zelená - šedá - evropská žlutá.

to neumím
Kory

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 04 srp 2019, 16:52

Když dáš v prvním příspěku upravit, tak můžeš změnit předmět a když najedeš dolu, tak tam máš anketu.
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Re: zelená nebo šedá

Příspěvekod Egerman » 05 srp 2019, 09:18

Takhle vyšel můj pokus
Takže bych se přiklonil k šedé a silnému zaprášení. Ono by to na tu šedou vycházelo i časově v souvislosti s typem tanku a použitím křížů
Přílohy
stažený soubor.jpg
„Problém současného světa je, že hlupáci jsou si skálopevně jistí, ale lidé inteligentní jsou plní pochybností,“ nositel Nobelovy ceny Bertrand Russell.
Egerman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 05 srp 2019, 13:32

Já se kloním k zelené.
Sice nevím jak moc to měli němci zmáklé, ale z logiky věci: když při postupu frontou zajmu funkční tank, který začlením do svojí sestavy, defacto jediné co mě zajímá z barevného hlediska je jeho rozpoznatelnost pro vlastní jednotky/sousední jednotky a letectvo (velké bílé kříže ze všech stran a úhlů). Jestli je zelený, žlutý, strakatý mě bude trápit až v momentě, že mám čas si s tím hrát. tj. třeba při poruše, kdy tank předám jednotce polních dílen k opravě a pak ano, pokud mají prostor (což nikdy nemají) tak jej přestříkají na jinou barvu... ale opět si myslím, že kořistních tanků v šedé moc nejezdilo, protože to je "práce navíc"...
Ale ve finále je to vlastně úlně jedno, protože je válce je skoro všechno možné!
Bacha na kolorované fotky, jejich výpovědní hodnota je srovnatelná z bokorysy od polákých autorů = 0
"war does not determine who is right, only who is left"
rozestavěno: 1:35 ASU-57 - Vltava 66
Moje galerie hotových modelů
sculpting figurek: vojáci AČR
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 05 srp 2019, 14:01

Já bych měl opačný názor a přikláněl se k přebarvení (třeba evropská žlutá). Nikde jsem neviděl zakreslené rudé hvězdy, čísla nebo nápisy. Proč odstraňovat, snažší je přestříkat.
Hotovo:
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Tureček » 05 srp 2019, 17:22

Marder píše:Já bych měl opačný názor a přikláněl se k přebarvení (třeba evropská žlutá). Nikde jsem neviděl zakreslené rudé hvězdy, čísla nebo nápisy. Proč odstraňovat, snažší je přestříkat.

A co třeba že KW původně žádné označení ani hvězdy neměl a byl jen zelený. Bylo to pro sověty běžné.
Pavel Tureček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kovyCZ » 05 srp 2019, 20:28

Kdyby ten snímek pocházel z Bundesarchivu, dalo by se na originále dohledat místo a čas pořízení.
Co mám tak nakoukáno, tak se zrovna v počátku Barbarosy moc hvězdičky ani nápisy či čísla na KVčkách moc nevyskytovaly... což není důkaz že nemohl být přestříkán celý, jak jsem psal, možné to je.
Dovolím si trochu spekulace:
Tohle je podle mě pořízeno právě na počátku tažení a tam moc prostoru "mazlit" celý tank si myslím nebylo, němci to hrnuli dopředu co to šlo. Tyhle tanky (myšleno v plně pojízdném stavu, bez nutnosti aktivivat vastní týl) často padaly do zajetí ještě na vagónech, nebo v prostorech soustředění, kdy se ještě nestihla zformovat ruská obrana (organizovat jednotka) a pokud se tak stalo, šlo do zajetí i jednotky zabezpečení s municí, palivem, náhradními díly (a tedy i zelenou barvou), takže jestli ji ukořistili s nápisem, prostě to zamalovali původní zelenou, i když si myslím, že ty nápisy byly v 41 velice raritní... a to mám na mysli včetně třeba plukovního označení...
Další věc, co mě napadla v souvislosti s tím, jestli přestříkavali je to, která jednotka tank ukořistila... jestli to byla tanková, nebo mechanizovaná jednotka, která k tomu měla zázemí, dejme tomu, pokud to byla třeba pěší, motorizovaná tak o tom silně pochybuju, ale to se asi nedozvíme...
ale jak jsem psal, je to jedno, jen tak nějak jsem ještě šedou KV snad ani neviděl (možná teda jen v těch polských bokorysech...)
"war does not determine who is right, only who is left"
rozestavěno: 1:35 ASU-57 - Vltava 66
Moje galerie hotových modelů
sculpting figurek: vojáci AČR
kovyCZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomas 77 » 06 srp 2019, 16:26

Docela mne to zajíma a něco jsem zkusil hledat ,možná že zrovna tohle Kávéčko o kterém je tu řeč ,mohlo býti zelené :-k
Jen to nemuselo být standardem ,ta zelená...v přiloženém odkazu se sic zabívaj KV2 ,ale jsou tam dvě fotky na "snad možná " dva stroje v barvě panzergrau ??
Zde odkaz http://www.acemodel.com.ua/forum/viewtopic.php?t=3858
Tomas 77

Odeslat odpověď

Zpět na Diskuse