Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Galerie letadel
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Hanriot HD.2, 1/48 Eduard

Aircraft gallery
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Hanriot HD.2, 1/48 Eduard

Příspěvekod Petr - Mikwosh » 09 črc 2019, 10:44

Jaký používáte průměr lanka?
3-8-1(dokončeno - rozestavěno - zničeno)
Petr - Mikwosh

• Odpovědět s citací

Příspěvekod liznerl » 09 črc 2019, 11:23

Petr - Mikwosh píše:Jaký používáte průměr lanka?

FINE 0.03 MM
MEDIUM FINE 0.02 MM

Raději a častěji používám 03, pouze když chci některé výplety / ovládací lanka odlišit, použiji 02.
liznerl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Žák » 09 črc 2019, 11:29

Moc pěkný model.
Chtěl bych se zeptat, pokud to tu čte někdo od Eduarda, z jakého zdroje čerpali při rekonstrukci zbarvení. Šedomodrá se pokud vím nikde neuvádí. Např. WS má zbarvení v lakovaném plátnu ve stylu SPAD VII, k čemuž bych se přiklonil i já, případně hliníkový nátěr a la Nieuport.
Josef Žák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod juhu » 09 črc 2019, 12:51

Josef Žák píše:Moc pěkný model.
Chtěl bych se zeptat, pokud to tu čte někdo od Eduarda, z jakého zdroje čerpali při rekonstrukci zbarvení. Šedomodrá se pokud vím nikde neuvádí. Např. WS má zbarvení v lakovaném plátnu ve stylu SPAD VII, k čemuž bych se přiklonil i já, případně hliníkový nátěr a la Nieuport.

No, neviem, ci niekto z Eduardu tuna odpovie, podla mna ten sedy odtien tam nepatri, bud platno alebo ako som sa docital aluminium dope....
Vlakno k tejto otazke tuna a dve fotky na zaklade ktorych myslim, ze na taku tmavo modrosedu sa to asi neukeca ani s prihliadnutim na zlu kvalitu zaberov....

https://www.britmodeller.com/forums/ind ... loatplane/

hd2-1.jpg
hd2-3.jpg

"Smuggler"
"Kaydet"
"Appledram '44"
atď., atď. ...
juhu

• Odpovědět s citací

Příspěvekod liznerl » 09 črc 2019, 13:45

juhu píše:
Josef Žák píše:Moc pěkný model.

No, neviem, ci niekto z Eduardu tuna odpovie, podla mna ten sedy odtien tam nepatri, bud platno alebo ako som sa docital aluminium dope....
Vlakno k tejto otazke tuna a dve fotky na zaklade ktorych myslim, ze na taku tmavo modrosedu sa to asi neukeca ani s prihliadnutim na zlu kvalitu zaberov....

Příloha hd2-1.jpg je dlouhodobě nedostupná.
Příloha hd2-3.jpg je dlouhodobě nedostupná.

Díky za zajímavý link.

Já jsem se už při stavbě předchozích modelů snažil dopátrat spolehlivé a pokud možno jednoduché metody pro určení správné barvy (natož odstínu) podle 100 let starých fotek a dospěl jsem k závěru, že jednoduchá metoda neexistuje a trávit dlouhé hodiny vyšetřováním a pátráním po internetu, studiem literatury, atp. nechci - to radši ty hodiny budu trávit lepením a barvením neodpovídajícími barvami.
Tehdejší fotografické materiály (desky) zobrazovaly barvy velmi různě - viz např tato fotka HD.2
Přílohy
HD2_barvy.jpg
liznerl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raymond Kaňa » 09 črc 2019, 17:21

Nádherný výsledok. =D> Aj keď by ma tiež zaujímalo, ako to mohlo byť s odtieňom ...
Raymond Kaňa

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Žák » 09 črc 2019, 17:34

juhu píše:No, neviem, ci niekto z Eduardu tuna odpovie, podla mna ten sedy odtien tam nepatri, bud platno alebo ako som sa docital aluminium dope....

hd2-1.jpg
hd2-3.jpg

Tu diskuzi na BM jsem si samozřejmě prošel a ani oni nezmínili jakoukoliv možnost šedé či šedomodré. Co se týče barvy plátna, v tom se s Vámi naprosto shodnu. Ale to fotka o odpověď níže od autora modelu mě nahlodává...
Pro zajímavost, na té Vaší horní fotce není ani stopa po šněrování na spodku trupu. Po pravdě, nenašel jsem ho na žádné dobové fotce, jen na rekonstruovaném Hanriotu v Bruselu.
Josef Žák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MRMLA » 08 zář 2019, 11:46

Velice nekonstruktivně obdivuji a gratuluji k parádnímu výsledku! =D> =D> =D> :hurray:
M.R.M.L.A.
Martinova Rekonstrukční Manufaktura Létavých Aparatur
MRMLA

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Galerie letadel