Dlouhou dobu jsem chodil kolem tohohle modelu na poličce a pořád ho bral do ruky a furt se mi nelíbila kamufláž, jak jsem jí původně v roce 2018 udělal. Po prostudování dostupných fotek letadel B5N z Shokaku jsem se rozhodl pro předělávku kamufláže. Existuje několik interpretací. Já se rozhodl pro druhou variantu s použitím zelené a hnědé barvy. Model jsem teda opatrně přestříkal do podoby se kterou už jsem konečně spokojený.
Ahoj Filip, mohol by si sem (alebo SZ), ukázať tie fotky, vďaka ktorým si ho prestriekal? Tiež som ho rozvŕtal a presne túto kamo by som rád staval a nerád staviam "What if". Dík.
Hele fotky a kamufláže na B5N2 z Shokaku je plný internet. Ještě jsou k tomu poznatky na diskuzním forum o japonským letectvu. Stačí zadat klíčová slova do Google.
Filipe, ještě bych upravil podvozek. Prohodil bych pravý a levý kryt podvozku, otočil je vzhůru nohama a takto je nalepil k podvozkovým nohám. Plný internet fotografií pomůze. Ty hnědé skvrny na letadlo sloužící na moři (a ne v Číně) bych určitě nedával. Temná zelená měla kamuflovat letadlo nad mořem. Skvrny byly nejspíš důsledkem nedostatku zelené barvy v dané chvíli, než záměr.