Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48878 • Stránka 1220 z 3259 • 1 ... 1217, 1218, 1219, 1220, 1221, 1222, 1223 ... 3259
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Vl.Šulc » 02 kvě 2019, 15:37

Randalf píše:Ahoj Láďo, dostali jsme na vás dotaz ke Kitshow, tak předávám dál - bude v Kopřivnici u Eduardu možný osobní odběr předem objednaného zboží?

Nebude. To bohužel nejsme schopni zajistit.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Braun » 02 kvě 2019, 15:49

Tomáš Žalčík píše:
PantherG píše:To chápu.... důvodů je tolik.... a přitom jsou mnohdy nesmyslné.... slovy klasika "předposrané"...ale to není výtka vůči Vám, ale společnosti všeobecně.
Nějak už to holt přežvýkáme.... :lol:

Však nikdo ti nebrání si vzít tričko se svastikou a jít se projít po centru Varšavy v den výročí povstání....
Svastika tam nemá co dělat, nemá co dělat na obrazech, stavebnicích a všude možně kromě historických
knih. Každý kdo stavět umí ať si ji tam udělá - ale aby se to oficiálně prodávalo, to je normální hnus.

Každý pilot má hrůzu, že na něj protivník zaútočí ze slunce.
Jiří Verner
Braun

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Randalf » 02 kvě 2019, 16:35

Vl.Šulc píše:
Randalf píše:Ahoj Láďo, dostali jsme na vás dotaz ke Kitshow, tak předávám dál - bude v Kopřivnici u Eduardu možný osobní odběr předem objednaného zboží?

Nebude. To bohužel nejsme schopni zajistit.

Díky za potvrzení, jsem to předpokládal.
Roman Randalf Kresta
Beskyd model kitshow
Randalf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Berat » 02 kvě 2019, 17:14

Mne ta údajná předposranost baví, ideálně česká a dnešní. Takže když jsem měl chvilku, mrknul jsem, jak to s těmi svastikami je. A začátek hromadného zakrývání bych dal do osmdesátých let, někteří výrobci (Revell) dříve, jiní později.

Ale za všechna slova tři boxarty.

Hasegawa, 1972 - https://www.scalemates.com/kits/hasegaw ... 9e--311892
Hasegawa, přebal 1987 - https://www.scalemates.com/kits/hasegaw ... e--1162331
Eduard, 2004 - https://www.scalemates.com/kits/eduard- ... 7b--264963

Čili s tím osočováním z předposranosti jděte někam. Výrobci to dělají už hodně dlouho a nejspíš vědí proč.
Berat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 02 kvě 2019, 17:32

To si pište (:)
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 02 kvě 2019, 17:48

Pokiaľ niekomu na krabiciach hakenkrojce chýbajú, môžem na požiadanie poslať niekoľko druhov v PDF. Môžte si ich vytlačiť, vystihnúť a nalepiť.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 02 kvě 2019, 17:52

Neobhajuju svastiku, ale mnozí řeší nesmyslné (milimetrové) jiné krytky, nýty a linky paneláže a různé další „maličkosti" (zejména u stavebnic Eduard) a budou se tu do krve hádat o tvaru kdejaké maličkosti, malovat linky na fotky a model atd. Ale absence svastiky! dost důležitého prvku na letounech LW některým nevadí a někteří její použití TVRDĚ odsuzují...já ji neobhajuji, ale pokud na letounu byla, má být i na modelu. Toť vše...a podotýkám, srp a kladivo sou si se svastikou rovny, stejně jako vlajka CCCP. Stejná, jako nacistická (symbolizuje stejný režim, jen s jiným názvem), ovšem tato vlajka na stole např. před lety na ModelBrnu NIKOMU nevadila. Zkuste dát nacistickou na stůl letos...porušíte zákon,ale ten porušuje i ta vlajka CCCP.
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PantherG » 02 kvě 2019, 18:05

Tak "páni odborníci" !
Právě jste ve mě odhalili fašouna, kryptonácka a jánevím koho ještě. GRATULUJI Vám.... :celeb:
A taky zarytého bolševika, sionistu, maoistu, revanšistu....
Skrýval jsem to, ale je to venku..... :cry:

Pane Šulci: moc se Vám omlouvám, že díky mému příspěvku je tu celá stránka keců o lejně.... ](*,)

A pokud se tu najde potrefená husa, jako poslední moji reakci k tématu svastiky ocituji téměř klasický výrok z jednoho českého filmu.
"Hoši nic proti vám..... pro mě je cigán jak černoch....."
(Dosaďte si svastiku a rudou hvězdu třeba namísto národností a ras - vysvětlika pro nedovtipné).

Kdo chce, zjistí si co byla a k čemu sloužila svastika... a jak byl taky její význam překroucen.
Mám svůj názor, za ním si stojím ale "že tu máme hen tú onú demográciu", respektuji zákony.....
Já nijak nenutil pana Šulce, aby na obrázky svastiky doplnili. Jen jsem si povzdech, že na obrázku chybí....nic víc, nic míň.

P.S. pokud má někdo nutkavou potřebu vyjádřit se k zobrazování svastiky, může třeba ve volném pokecu na to založit téma. Možná se tam pak vyjádřím, možná ne....
Tady v tom tématu už k tomu nenapíšu ani čárku.....

HOWGH :wink:
Obrázek
Václav Maděra - PantherG@seznam.cz Z blbce vola neuděláš.....
Nebojte se dokonalosti..... Stejně jí nikdy nedosáhnete !
PantherG

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 02 kvě 2019, 18:11

Petr Ladman píše:Neobhajuju svastiku, ale mnozí řeší nesmyslné (milimetrové) jiné krytky, nýty a linky paneláže a různé další „maličkosti" (zejména u stavebnic Eduard) a budou se tu do krve hádat o tvaru kdejaké maličkosti, malovat linky na fotky a model atd. Ale absence svastiky! dost důležitého prvku na letounech LW některým nevadí a někteří její použití TVRDĚ odsuzují...já ji neobhajuji, ale pokud na letounu byla, má být i na modelu. Toť vše...a podotýkám, srp a kladivo sou si se svastikou rovny, stejně jako vlajka CCCP. Stejná, jako nacistická (symbolizuje stejný režim, jen s jiným názvem), ovšem tato vlajka na stole např. před lety na ModelBrnu NIKOMU nevadila. Zkuste dát nacistickou na stůl letos...porušíte zákon,ale ten porušuje i ta vlajka CCCP.

To všetko je fajn, ale keď to jednoducho zákony v niektorých krajinách zakazujú, tak nechápem, čo to furt nejaký papek rieši. Keď zakážu kosák a kladivo tak zmizne aj to.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 02 kvě 2019, 18:19

Pane Šulci, neplánujete u MÁGa stejnou československou limitku s brožurkou, jako u 1/48? Díky.
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Žalčík » 02 kvě 2019, 18:20

Atlis píše:
Petr Ladman píše:Neobhajuju svastiku, ale mnozí řeší nesmyslné (milimetrové) jiné krytky, nýty a linky paneláže a různé další „maličkosti" (zejména u stavebnic Eduard) a budou se tu do krve hádat o tvaru kdejaké maličkosti, malovat linky na fotky a model atd. Ale absence svastiky! dost důležitého prvku na letounech LW některým nevadí a někteří její použití TVRDĚ odsuzují...já ji neobhajuji, ale pokud na letounu byla, má být i na modelu. Toť vše...a podotýkám, srp a kladivo sou si se svastikou rovny, stejně jako vlajka CCCP. Stejná, jako nacistická (symbolizuje stejný režim, jen s jiným názvem), ovšem tato vlajka na stole např. před lety na ModelBrnu NIKOMU nevadila. Zkuste dát nacistickou na stůl letos...porušíte zákon,ale ten porušuje i ta vlajka CCCP.

To všetko je fajn, ale keď to jednoducho zákony v niektorých krajinách zakazujú, tak nechápem, čo to furt nejaký papek rieši. Keď zakážu kosák a kladivo tak zmizne aj to.

Přesně tak! Nikdo nemá co profitovat a šířit symboliku nějakých zasraných nácků co vraždili naše spoluobčany hlava nehlava včetně malých dětí a těhotných žen - viz Mauthausen (tábor pro vzpurné čechy). V normálních zemích je tohleto ošetřeno a zakázáno - narozdíl od té naší, ale to ještě neznamená - že to tady budeme tolerovat.. Ať si Eduard dělá hitlerovských stihaček kolik chce, to je mi úplně jedno - ale někdo by měl mít k***a soudnost a alespoň morální respekt vůči historii svého národa.
Tomáš Žalčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 02 kvě 2019, 18:24

tenor (1).gif
tenor (1).gif (53.23 KiB) Zobrazeno 3004 krát

Eduard svastiky na krabiciach nemá, takže o čom?
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod moloko » 02 kvě 2019, 18:44

Tomáš Žalčík píše:
Atlis píše:

Přesně tak! Nikdo nemá co profitovat a šířit symboliku nějakých zasraných nácků co vraždili naše spoluobčany hlava nehlava včetně malých dětí a těhotných žen - viz Mauthausen (tábor pro vzpurné čechy). V normálních zemích je tohleto ošetřeno a zakázáno - narozdíl od té naší, ale to ještě neznamená - že to tady budeme tolerovat.. Ať si Eduard dělá hitlerovských stihaček kolik chce, to je mi úplně jedno - ale někdo by měl mít k***a soudnost a alespoň morální respekt vůči historii svého národa.

Tak já bych teda zahájil z té dovolené strany....až začnu stavět tu temnou tak na té podložce bude "kurwa" velkej větrník......a když jsme u toho, už mě za to vyloučili z pionýra v dobách minulých, neb jsem na čverečkovaným papíře se siluetou 109 sestřeloval Jaky a nějaký angažovaný soudruh mě za to naprášil.....patří to k historii? Patří, tak to patří i k modelům. Pořádek musí být.....
Přílohy
vodka.jpg
http://www.veselylepic.cz
Martin "moloko" Mígl
moloko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 72man » 02 kvě 2019, 18:51

Pane Šulci, ty "jediné pravé" Riders in the Sky 1942 náhodou neplánujete? Zná to asi každý: člověk si koupí model, sežene obtisky - a pak žasne, co výrobci ohlašují za plány (:)
72man

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 02 kvě 2019, 19:08

Jediné pravé (:) Četl jste knihu?

My bychom rádi vydali RITS 1942 s Wellingtonem, ale zatím nemáme autora na knihu.
Vl.Šulc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48878 • Stránka 1220 z 3259 • 1 ... 1217, 1218, 1219, 1220, 1221, 1222, 1223 ... 3259

Zpět na Diskuse