Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Soutěže (Contests) ‹ Rok 2019
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Moson Model Show 2019

Přehled soutěží pro rok 2019
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Moson Model Show 2019

Příspěvekod Dolin » 29 dub 2019, 12:13

Pánové. Nevytrácejme z toho prosím tu radost. Ohledně zavazení u modelů. Fotím tam už nevim,....13-14 let? Popravdě, já vám povím, z pozice toho, kdo klečí u Vašich koulí/rozkroků už celé ty leta. Existuje sorta lidí co se na model mrkne 10sec, nebo na celý stůl a plynule pokračují "dál" se stádem kolem dokola,..pak je skupina co u modelů stojí, debatuje nad modelem a dokonce si vyměňují názory na něj! Ale představte si, že když při focení počkám, případně se chvilku přesunu jinam, je tam zase za třeba 10minut volno.....a pohlédnu si a nafotím co potřebuju. Ještě ani jednou se mě nestalo, že bych díky lidem, co se přišli podívat na vaše modely něco nenafotil! A navíc si představe, že existuje komunikace. To je to co se odehrává, když otevřete hubu a toho, kdo se podle Vás dívá na model dlouho, oslovíte a zeptát se jej, jestli bude ještě dál hledět,....případně se s kolegou s nímž se baví, nemůže uhnout a povídat si vedle. A ano fotím se stativem....už 10let minimálně. Představte si jednu věc! ANI JEDNO MĚ ZA TY ROKY NIKDO NEOSLOVIL S TÍM, ŽE ZAVAZÍM, JAK DLOUHO BUDU FOTIT A JAK DLOUHO TAM BUDU JEŠTĚ ZAVAZET A NAVRHNUL ŽE BYCH MOHL UHNOUT! - COŽ BYCH V KLIDU UDĚLAL, NEBO SE DOMLUVIL!!
Moje focení je takové jaké je. Neumím jinak, blinkout model za 2sec a jít, neumím. Proto se tam mrd.m se stativem....ano zavazím, věřte, že mě to sere 30x více jak Vás. Umět to nablikat za hodinu, sem úplně happy nejvíce. Jen jsem bohužel krutě limitovaný mým retro blikátkem z roku 2006.

Obrázek
Obrázek
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 29 dub 2019, 12:51

Dolin píše:Představte si jednu věc! ANI JEDNO MĚ ZA TY ROKY NIKDO NEOSLOVIL S TÍM, ŽE ZAVAZÍM, JAK DLOUHO BUDU FOTIT A JAK DLOUHO TAM BUDU JEŠTĚ ZAVAZET A NAVRHNUL ŽE BYCH MOHL UHNOUT! - COŽ BYCH V KLIDU UDĚLAL, NEBO SE DOMLUVIL!!
Moje focení je takové jaké je. Neumím jinak, blinkout model za 2sec a jít, neumím. Proto se tam mrd.m se stativem....ano zavazím, věřte, že mě to sere 30x více jak Vás. Umět to nablikat za hodinu, sem úplně happy nejvíce. Jen jsem bohužel krutě limitovaný mým retro blikátkem z roku 2006.

Neber si to osobne, iba reagujem všeobecne na fotografov - keby som mal každému kktkinovi povedať, nech uhne lebo zavadzia, tak strávim väčšinu času dohadovaním sa s nejakým urazeným umelcom. Preto Ti asi nikto nič nepovie.

Docela by som na súťažiach prijal nejaký systém akreditovaného fotenia v stanovenom čase, prípadne limit vstupov do výstavnej časti pri tak obrovských akciách.

Tak všeobecne mi lezú na nervy všetci, ktorí "nepostupujú ďalej do vozu" a je mi úplne jedno, čo disktujú nad odtieňom RLM76 alebo nad tým, čo žrali včera v reštaurácii a nevadí im, že všetci ich musia obchádzať. Tento druh egocentrizmu ma vytáča a netýka sa to iba Mošone, ale každej súťaže, kdekoľvek inde. Bohužiaľ tiež treba akceptovať fakt, že jeden sa nad modelom zastaví dve sekundy a iný 10. Takže plynule to jednoducho nikdy nepôjde. Určite by pomohlo, keby bolo možné krúžiť okolo stolov z oboch strán, ale viem si predstaviť, že je to náročné pri tak veľkom množstve modelov.

Aj napriek tomu, čo som napísal vyššie som si pozrel v obmedzenom čase čo som chcel, takže to bolo fajn.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pooky » 29 dub 2019, 13:10

Dolin píše:Pánové. Nevytrácejme z toho prosím tu radost. Ohledně zavazení u modelů. Fotím tam už nevim,....13-14 let? Popravdě, já vám povím, z pozice toho, kdo klečí u Vašich koulí/rozkroků už celé ty leta. Existuje sorta lidí co se na model mrkne 10sec, nebo na celý stůl a plynule pokračují "dál" se stádem kolem dokola,..pak je skupina co u modelů stojí, debatuje nad modelem a dokonce si vyměňují názory na něj! Ale představte si, že když při focení počkám, případně se chvilku přesunu jinam, je tam zase za třeba 10minut volno.....a pohlédnu si a nafotím co potřebuju. Ještě ani jednou se mě nestalo, že bych díky lidem, co se přišli podívat na vaše modely něco nenafotil! A navíc si představe, že existuje komunikace. To je to co se odehrává, když otevřete hubu a toho, kdo se podle Vás dívá na model dlouho, oslovíte a zeptát se jej, jestli bude ještě dál hledět,....případně se s kolegou s nímž se baví, nemůže uhnout a povídat si vedle. A ano fotím se stativem....už 10let minimálně. Představte si jednu věc! ANI JEDNO MĚ ZA TY ROKY NIKDO NEOSLOVIL S TÍM, ŽE ZAVAZÍM, JAK DLOUHO BUDU FOTIT A JAK DLOUHO TAM BUDU JEŠTĚ ZAVAZET A NAVRHNUL ŽE BYCH MOHL UHNOUT! - COŽ BYCH V KLIDU UDĚLAL, NEBO SE DOMLUVIL!!

Obrázek
Obrázek

Ale tvoje fotky su na profesionalnej urovni. Radost pockat na vysledok. Ale kopec ludi foti vsetko rad radom, bez rozmyslu, stovky nabuchanych fotiek mizernej kvality... nikdy si ich ten clovek ani len nepozrie spatne. No nic, koncim s diskusiou z mojej strany.
pooky

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 29 dub 2019, 13:27

Výsledky už někde jsou?
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 29 dub 2019, 13:33

Na ich webe ešte nie sú.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod NewCaddy » 29 dub 2019, 13:38

Lidi, co zavází jiným při focení, nebo prohlížení modelů, lidi, co zavází jiným u prodejců, nadávky, urážení ... doprčic, proč jsou všichni machři jen u klávesnice? Na akci si hrajete na normální a u Internetu se z vás stane zvěř. Kde se vytratily vlastnosti, jako slušnost, kolegialita, ohleduponost, atd.? Akce je 2 dny, nedostanu se k prohlédnutí v jednu chvíli, dostanu se za hodinu. Neuvidím 1 model, no a co? Vždyť jde o ho**o... Honíme se za hovadinama a přitom to má být hobby a klidný příjemný víkend.

(díky modelfóru za vypípání sprostých slov, s hvězdičkama to vypadá líp)
Petr "Caddy" Dorda - KPM 2.ZO AVZO Karviná - č.404 www.kpmkarvina.wz.cz

13.dubna 2024 - Model Show Karviná 2024
- Mezinárodní soutěžní výstava plastikových a papírových modelářů
- bodovací a show soutěž plastikových i papírových modelů
- doprovodný program
Obrázek
NewCaddy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 29 dub 2019, 13:53

Moson Model Show 2019 - lode, rozostavané modely, what-if, a civilné vozidlá

http://bit.ly/2WdZP6a
Přílohy
DSC_0188 (2).JPG
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vladimir Kafka » 29 dub 2019, 18:30

někdo fotí modely, někdo modelky

IMG_7298.jpg

IMG_7323.jpg

IMG_7315.jpg

IMG_7192.jpg

Airone Hobby FB
Obrázek
Vladimir Kafka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Miloš Völkl » 29 dub 2019, 18:39

:grin: ;-I ;-I ;-I To se Ti povedlo Vláďo. "Modelky" na poslední fotce nemají chybu :grin:
Na stole: Mezek, P-51D Mustang, Fw 190A-4, Bf 109G-6
Miloš Völkl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Hényk » 29 dub 2019, 19:00

Z té poslední fotky jde cítit úplná vlna empatie!
Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 29 dub 2019, 19:00

Postupně naleju fotky sem : https://dolin404.rajce.idnes.cz/MOSON_M ... SHOW_2019/
(je to tam i z minulých ročníků)

I když to to rajče komprimuje jak kun.a,.... :? :? :( :( :( :x

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 29 dub 2019, 19:21

...
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Lengyel » 29 dub 2019, 19:25

Proč to nedáš na Flickr, Doline?
Rozestavěno
1/48 Antologie VFC-111
1/24 Honda NSX Type-R
1/72 Letov Š.328v

Dokončeno
1/48 Douglas A-1H Skyraider (VNAF)
1/48 Aero L-29 Delfín (VVS)