ondrej píše:Tak jsem se konečně dostal na chvilku k Ju-88.
Velmi obdivuji zdejší stavby a dopředu upoozorňuji, že mám nastavenou laťku výrazně níže.
Původně jsem chtěl stavět pouštního němce, ale nakonec jsem se rozhodl jinak.
Bude to španěl. Budu vycházet ze stavebnice ICM Ju-88A-11, což je tropikalizovaná verze A-4.
Mám k tomu nějaké plechy od Edy, masky na kabinu a masky na kamo od Montexu.
Španělé měli poměrně dost junkersů, v knize Ejército del aire jsem dohledal 24 kusů. Deset jich bylo ve verzi A-4 (označení 29-1 až 29-10) a další v různých verzích.
Mezi nimi mě zaujal Ju-88A-4 Trop, původně německý Ju-88 1H+FR čísla 822583, označený 29-12.
Pokud jde o zbarvení tak podle knihy je letoun zbarven nějakou zelenou (snad RLM 71?) a zespodu světle modrou/šedou (RLM 65/76?). Na letoun 29-1 má masky Montex, které mám doma a tam se uvádí zbarvení 71/70/65.
Z fotek, co jsem viděl, neumím říct, zda se jedná o jednu barvu nebo lomená pole dvou barev.
Ale asi bych víc věřil španělům, kteří uvádějí jeden horní odstín.
Pokud tedy někdo máte foto předlohy, ať německé 1H+FR nebo španělské 29-12, budu vděčný.
A tímto mě napadá, že z masek Montex nevyužiju masky na kabinu a na maďara. Jsou určeny pro model Revell A-4 (mám ICM), takže kdyby měl někdo zájem, tak sz.
Závěrem jen dodám, že mé tempo bude velmi pozvolné, neboť zrovna na stará kolena dodělávám bakaláře a tohle beru jako nutné odreagování od stresu ve škole.
Španěl bude taky moc hezkej ! a pomalý tempo ??? tohle bych ani neřešil. nejsme na závodech, i když já sem trošku s klukama jeden čas závodil ale především je to o zábavě a o dobrém kolektivu ve vlákně. Jinak tovární výroba Dessau se potáhne ještě dost dlouho. Takže VÍTEJTE V KOLEKTIVU !