Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Technika ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Wittmanův Tiger

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 202 • Stránka 7 z 14 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 22 čer 2007, 11:54

Hellcat píše:
Petr Vejvoda píše:
Hellcat píše:Takže pánové. Právě sem se nasr*l a objednal sem tohle:

Author: Lehmann, Rudolf
The Leibstandarte III: 1 SS Panzer Division Leibstandarte Adolf Hitler
Description: vi, 468 p., photos, appendices, 8vo; VG/no dust jacket (as issued), light rubbing edges covers.

Shipping je 5-8 dní. Na cenu se ani neptejte! :D

No to z tebe dudou mít doma radost, 30 Liber za takovou blbost :lol: :grin: :grin:
Neeee, kecám, seš borec :twisted: , já už jsem o tom uvažoval včera...jen nevím po jakým dílu sáhnout, proč jsi vybral zrovna 3.díl z těch všech Hellcate?

Protože je věnován právě Leibstandarte Adolf Hitler. :D

A co ty díly 1, 2, a 4 tady? :? :?

http://www.amazon.co.uk/German-Elite-Di ... 28WFRU59AJ

Jsem už z toho tak zmagořenej, nebo co, ale řekl bych, že jsou taky o LAH ?!?!?!
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 22 čer 2007, 11:54

Týýýýýýýýýýýýýý brďoooooooooooooooo!!!! Dúfam že ak tam bude čosi týkajúcer sa tejto témy tak to sem prskneš. :P :P :P

To Peťo - áno su o Leibstandarte ale zbytočných 120 libier za všetky diely asi Hellcat nemá. A to už by sa asi ani nedalo doma ukecať (ja som nedokázal svoju starú zlomiť ani na 30, skoro zlomila on mňa keď som jej povedal sumu. Zachránil som sa iba okamžitým strategickým ústupom zo všetkých pozícií :twisted: )
KPM Bratislava
WIP - T-72M1 Tamiya 1/35 -https://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=131648
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellcat » 22 čer 2007, 12:07

Branko píše:Týýýýýýýýýýýýýý brďoooooooooooooooo!!!! Dúfam že ak tam bude čosi týkajúcer sa tejto témy tak to sem prskneš. :P :P :P

To Peťo - áno su o Leibstandarte ale zbytočných 120 libier za všetky diely asi Hellcat nemá. A to už by sa asi ani nedalo doma ukecať (ja som nedokázal svoju starú zlomiť ani na 30, skoro zlomila on mňa keď som jej povedal sumu. Zachránil som sa iba okamžitým strategickým ústupom zo všetkých pozícií :twisted: )

Vo tom nepochybuj, že to sem mrsknu. Já sem si tu pročítal Tvoje a Peťovo příspěvky, jak se snaží zcela marně, ostatně jako já, přesvědčit Filipa o té naší Pz. III. A tak sem se vytočil, že jsem to objednal. Zároveň mi bylo nás tří líto, že tak marně bojujeme. :grin:

No cena nejni malá. Vybírám si dopředu svoje kapesný, ale na druhou stranu říďa slíbil nějaký odměny, tak je holt narvu do tohohle. :grin:

No ne že by se mi ta série nelíbila celá, ale ta celková suma je prostě hnus Velebnosti. :agrh: :grin:
If the facts don't fit the theory, change the facts.

Albert Einstein
Hellcat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 22 čer 2007, 12:09

Vždyť to je jasný, DEFINITELY RESPECT TO HELLCAT :twisted: :twisted: :twisted:
Ještě jsem si všimnul, že 1 a 2 jsou "out of stock" takže mlčim a modlim se, aby nám dal k tomu aspoň čuchnout :-D
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellcat » 22 čer 2007, 12:20

Petr Vejvoda píše:Vždyť to je jasný, DEFINITELY RESPECT TO HELLCAT :twisted: :twisted: :twisted:
Ještě jsem si všimnul, že 1 a 2 jsou "out of stock" takže mlčim a modlim se, aby nám dal k tomu aspoň čuchnout :-D

Uahaháuhuhuhublehehehé... A to bude drahý!!!! :grin: :grin: :grin:

Chlapci jakmile to přijde, tak se do toho juknu a nacpu sem co budu moct. Navíc sem si řikal, že právě v tomhle dílu by mohlo být to naše inkriminované období. Jestli ne, tak mám jednu knihu z celé série. A jestli se říďa pochlapí, tak budou i další. Když je seženu. Ale to neslibuju. Záleží jak hodně bych tím ohrozil rodinný rozpočet. :grin: :grin: :grin:

Albert Einstein
Hellcat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 22 čer 2007, 12:32

Hellcat píše:
Petr Vejvoda píše:Vždyť to je jasný, DEFINITELY RESPECT TO HELLCAT :twisted: :twisted: :twisted:

Uahaháuhuhuhublehehehé... A to bude drahý!!!! :grin: :grin: :grin:

Chlapci jakmile to přijde, tak se do toho juknu a nacpu sem co budu moct. Navíc sem si řikal, že právě v tomhle dílu by mohlo být to naše inkriminované období. Jestli ne, tak mám jednu knihu z celé série. A jestli se říďa pochlapí, tak budou i další. Když je seženu. Ale to neslibuju. Záleží jak hodně bych tím ohrozil rodinný rozpočet. :grin: :grin: :grin:

No nekecej, že si zase něco nevymyslíš, jako třeba s Dicker Maxem - 2 za cenu jednoho :grin: :grin: :grin: Řekni třeba, že to je cena v Eurech nebo ve Zlotých :lol: :lol:
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellcat » 22 čer 2007, 13:16

[/quote]No nekecej, že si zase něco nevymyslíš, jako třeba s Dicker Maxem - 2 za cenu jednoho :grin: :grin: :grin: Řekni třeba, že to je cena v Eurech nebo ve Zlotých :lol: :lol:[/quote]

Mno to tady nepude. Přijde to jako zásilka a bude tam cena. Tohle nevokecám ani kdybych chtěl. Ale už mám jinej fígl. Jestli budou odměny tučný, tak se obětuji, vydám se s ní na nákupy a pod průhlednou záminkou, že si něco pěkného, a samo drahého, prostě musí koupit, protože to jinak nejde, jí to koupim. No a pak se budu tvářit, že když jsme mohli koupit tak drahé věci jí, proč bych si já, ubožák malý, nemohl koupit blbou knížku za 1500,-... :grin: :grin: :grin:

Albert Einstein
Hellcat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 22 čer 2007, 13:27

Tak jsem zvědavej, jako dopadneš bojvníku :twisted: Kdyby v tom díle nějaký informace chyběly, tak jsem ochotnej objednat taky jeden kousek!!!
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellcat » 22 čer 2007, 13:39

Petr Vejvoda píše:Tak jsem zvědavej, jako dopadneš bojvníku :twisted: Kdyby v tom díle nějaký informace chyběly, tak jsem ochotnej objednat taky jeden kousek!!!

To je slovo do pranice. Bych to nechal pořádně oscenovat, svázat a poslal bych Ti to výměnou za to samé... :D

Albert Einstein
Hellcat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Vejvoda » 22 čer 2007, 13:53

Hellcat píše:
Petr Vejvoda píše:Tak jsem zvědavej, jako dopadneš bojvníku :twisted: Kdyby v tom díle nějaký informace chyběly, tak jsem ochotnej objednat taky jeden kousek!!!

To je slovo do pranice. Bych to nechal pořádně oscenovat, svázat a poslal bych Ti to výměnou za to samé... :D

OK, domluveno =;
A nás spolubojovník Branko je tak hodnej, že koupí další díl, že jo??? :D :D :D
Petr Vejvoda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 22 čer 2007, 15:00

Petr Vejvoda píše:
Hellcat píše:

OK, domluveno =;

JASAN! Uz mam vyhliadnutu banku, ktoru vylupim! Este slipy na hlavu, gumenu pistol do paprce a ide sa na vec! :grin: :grin: :grin:
KPM Bratislava
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellcat » 22 čer 2007, 15:02

Branko píše:
Petr Vejvoda píše:
Hellcat píše:

OK, domluveno =;

JASAN! Uz mam vyhliadnutu banku, ktoru vylupim! Este slipy na hlavu, gumenu pistol do paprce a ide sa na vec! :grin: :grin: :grin:

Jak řiká klasik: "Branko, jestli si doma tu knihu neprosadíš, tak seš u mě mrtvej Homolka!" :grin: :grin: :grin:

Albert Einstein
Hellcat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bronco » 22 čer 2007, 15:36

Hellcat píše:Jak řiká klasik: "Branko, jestli si doma tu knihu neprosadíš, tak seš u mě mrtvej Homolka!" :grin: :grin: :grin:

Neboj, vytiahnem zbran tazkeho kalibru a tej ziadna neodola! :twisted:
KPM Bratislava
Bronco

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hronec Filip » 22 čer 2007, 17:03

Chlapci neviem či by nebolo najrozumnejšie objednať knihu od Fedoroviča o SS v Charkovskej operácii.Celkovo tie knihy od Ferda sú plné nepublikovaných fotiek.....
Hronec Filip

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Šolc » 23 čer 2007, 20:59

2 Hronec Filip, Branko, Hellcat,Petr Vejvoda and lopuch: [-o< [-o< [-o< [-o<

Koukám, jste zde odvedli plno práce. Málem jsem se tím objemem textu ani neprokousal #-o . Bouřka mně dočasně vyřadila s diskuse, ale teď je všechno v pořádku a můžu vám trochu pomoci ve vašem bádání. :D

Otazníků je dost, tak hurá na ně. Označení 4L1 si myslím je celkem logické číslice 4 značí rotu, L je jako Leichte lehký a 1 je pořadové číslo v četě, ale tohle si asi už každý domyslel, tak nosim dříví do lesa :oops: .

Dále bych mohl pomoci s označením strojů od LAH během třetí bitvy o Charkov. Prohlížel jsem si hafo fotek a publikacích a zjistil jsem dva druhy značení. Na Pz.II, Pz. III a Pz. IV se dá vykoukat, že většina nesla vysoká taktická čísla s bílým obrysem, ale toto nebylo pravidlem někde je vidět zejména na Pz. III a IV, že tento styl značení nesli na bocích věže, ale na bedně pro příslušenství již byl pouze bílý obrys bez červeného vnitžku. Snad všechny stroje také nesli znak divize na předku i zadku korby. No a označení Tigrů a Pz. III 4. roty je trochu oříšek. :) . Pročesal jsem publikace co jsem, kde našel a našel jsem pouze barevný bokorys. Protože bokorysy jsou často zavádějící musel jsem najít důkaz podle kterého mohl vzniknout. Důkaz jsem našel DVD Tiger je tam totiž krátka sekvence z boju o Charkov. :D :D :D . Z videa se dá vyčíst že čísla byla tvořena pouze tenkou bílou linkou a vnitřek měl barvu kamufláže. Od podoby čísel Tigrů se dá podle mého názoru odvíjet podoba číslic na Pz. III , která by pak byla také tvořena tenkou linkou. Ta fotka Pz. III na panzerrace by pak přímo poukazovala na 4. rotu a to díky obdelníku v kterém je číslo, protože ten samí obdelník je i Tigrech. Stroje ostatních rot LAH u Charkova totiž nemají čísla v obdelnících, ale přímo na bílé kamufůáži :wink: .
Přihodím ten bokorys Tigra ze 4. roty a screenshoty z toho videa, aby si každý mohl udělat obrázek a navrch ještě fotky Pz. III od Charkova na které poukazoval už Filip Hronec. :)
Přílohy
Pz III_Leibstandarte_1.JPG
kharkov-3-02.jpg
061_panzer3.jpg
Tiger_Charkov_2.JPG
Tiger_Charkov_1.JPG
Tiger_Charkov.JPG
David Šolc

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 202 • Stránka 7 z 14 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14

Zpět na Diskuse