Kdysi, ještě jako dítě, jsem si chodil půjčovat tuto knihu do knihovny, protože se nedala sehnat. Dnes ji mám nejen v papírové podobě s podpisy autorů, ale už téměř kompletní i v měřítku 1/72. Chybí mi akorát Kuňkadlo (které už se formuje u Eduardů (Hurá!)) a Aero A.200, které mám skoro připravené k 3D tisku. Nejsem žádný extra modelář, spíš se tím bavím, relaxuju a plním si sen z dětství (i když ne úplně; jako dítě jsem to chtěl mít v 1/32

Dávám sem zatím takovou malou upoutávku - začínám to všechno balit, protože se letadla budou fotit. Asi mi to ještě nějaký čas vezme, a Bůh ví, jestli to vůbec stihnu letos (jsem teď trošku rozlítaný; takže každá minuta dobrá), ale když máme to výročí letos, tak aspoň takhle

Tady je pár Avií, které dnes balím, ukládám do depozitu (zní to vznešeně, ale jsou to prostě kartonové krabice) a chystám na focení - B.33/34/534/634/122/222/322/422:

Je to jenom narychlo naskládáno na desce, která má rozměr vitríny a vyfoceno mobilem (takže nic moc).
No a tady je ještě pár dalších Avií "in progress" (čekám na výpletovku EZ):

Takže zakládám tohle vlákno a budu se snažit to všechno nafotit ještě v tomto století

Zároveň, kdybyste měl někdo něco zajímavého, čeho se chcete zbavit a týká se to tohoto tématu (CS 1918-2018 v 1/72), rád se toho ujmu (i když tohle asi patří spíš do sekce "burza"), určitě nemám třeba MiGy-21 ve všech kamuflážích, co u nás kdy létaly, i když jich mám ve sbírce asi 20

Původně jsem si chtěl jen tak pro radost složit pár kousků a připomenout si koníček z dětství. Když jsem byl malý, představoval jsem si, jak mám kompletní sbírku podle knihy Letadla československých pilotů v 1/32. Pak jsem přišel na to, že je to nereálné. Nicméně už to mám skoro kompletní, akorát v 1/72 (aktuálně 665 postavených).