Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48869 • Stránka 1046 z 3258 • 1 ... 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1048, 1049 ... 3258
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod jenda58 » 09 lis 2018, 13:16

Tak nevím, jestli by se Eda neměl vykašlat na resiny. To je pořád něco špatně: dekl na Spita, kokpit na Bf-109, pumovnice B-2, zohýbané rakety... No a u těch vlastních modelů by si měl vzít za vzor Tradiční značku: epoxidové formy a dodělej si sám. Přece jsme modeláři, jak tady už několikrát zaznělo.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 09 lis 2018, 13:38

Ale notak...kdo zde psal ze by se na to Eda mel vykaslat?...co je spatne na konstruktivni a slusne kritice?...je spatne kdyz u resin detailsetu cekam odpovidajici "detail"?

BTW: mam cerstvou zkusenost z prace s americanama na jednom globalnim projektu...furt jsou "positive", jakakoliv kritika, je vnimana z jejich strany negativne a apriori jim vadi a kdyz nejste dost "positive" tak jim lezete na nervy. Problem je ten, ze to vedlo do situace, kdy neustale opakovali stejne chyby, stalo to nekolikanasobne vic penez a casu a nevedlo to k cili (ale furt vedi jak na to a vedi to nejlip)...to fakt ne, to radeji "brblajici" stredoevropany (pokud se to drzi v slusne a konstruktivni rovine")....pokud si chci precist jen same "Well done" a "recommended" tak pujdu cist recenze na britmodeller nebo arcforum....problem je, ze mnohdy se toho moc nedozvim.

jenda58 píše:Tak nevím, jestli by se Eda neměl vykašlat na resiny. To je pořád něco špatně: dekl na Spita, kokpit na Bf-109, pumovnice B-2, zohýbané rakety... No a u těch vlastních modelů by si měl vzít za vzor Tradiční značku: epoxidové formy a dodělej si sám. Přece jsme modeláři, jak tady už několikrát zaznělo.

PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Horrido » 09 lis 2018, 13:53

Tohle je motor na modelu z roku 1977:

1130.jpg

A tohle z roku 2014:

SSW_D.III_engine_detail_fs.jpg

:) Můžeme si myslet že za to můžou Čínani, a nebo snaha o dobrou sestavitelnost, a nebo si můžeme myslet úplně něco jiného a koupit si resin na který se Eda naštěstí nevykašlal.

Ještě že toho Siemense nedělaly Kovozávody že jo? :)
"Pokud přijmeme zásadu demokracie, že pitomec má stejnou cenu jako nadaný člověk, je třeba zajít o krok dále a připustit, že dva pitomci jsou lepší než jeden nadaný člověk.„ Leó Szilárd
Horrido

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 09 lis 2018, 13:56

To jenda58 - jen se zeptám zda jsi zkoušel třeba ten kokpit na Bf 109 osadit do modelu....já ano a nezbývá mě než souhlasit s Petrem. Kdybych to věděl dopředu, vůbec ho nepoužiji i když to byl model na MČR. Zbytečně přidělaná práce, stěny kokpitu tlustý, přínos oproti stavebnici tak + 20-30%. Pokud by byl interiér zhotoven širší než plastový, tak aby po vyfrézování- zeslabení stěn trupu byla i tlouštka stěny kokpitu modelovější ok, pak má smysl si s tím dát práci...v provedení jak to je vyrobeno je to doplňek k ničemu (můj pohled na věc).
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 09 lis 2018, 14:14

Amen. Totéž platí například o brassinovém kokpitu do Spitfiru. Je to, tuším, dva roky, co jsem ho do Spitu IXe zastavoval a už bych to znovu neudělal. Plastový kokpit je natolik dobře a detailně udělaný, že přidaná hodnota u brassinu je minimální. Přidaná hodnota tohoto konkrétního brassinu nevyváží výrazně zvýšenou pracnost při jeho vestavování.
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 09 lis 2018, 14:21

Však píšu, že opravy nekupuju. To už by muselo být něco jó nepovedenýho, třeba ten motor pro SS, ale to už jde mimo mne.
No a protože se Edům s těma resinama teda moc nedaří, tak píšu, že by se na to měli vykašlat a věnovat se plastu. A asi bych to zformuloval trochu jinak: nešulí to úmyslně a to co je v plastu, povětšinou vyhovuje, takže mi opravné sady Eda/Eda nedávají smysl.
A k tomu plastu: vždyť i ten nový MiG-21 je v podstatě nepovedený. Jak už tady bylo nedávno napsáno, tak je na něj tolik doplňků (nejen od Edy), že je z něj použitelná jen krabice. Takže, nedělají to náhodou ty KP líp? :grin:
Jsem zvědavý, jak "odborníci" ztrhají Tempesta.
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 09 lis 2018, 14:43

Netvrdil bych že se jim nedaří s Brassiny, mají i velmi povedené věci za které jsem rád, např. výzbrojní řada .
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš R. » 09 lis 2018, 15:17

Jestli něco dělají "schválně" vědí jen oni. Třeba u toho Spita jsem kokpitu nebo výfukům v resinu moc nerozuměl - obojí udělali krásně v plastu a je vidět, že to umí. Tempest co jsem viděl fotky, zahloubené výfuky nemá. Otázkou je proč. Protože nezahloubené výfuky po náhradě volají. (ano jde to růčo ale s tím už se nechci crcat)
Aleš R.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petas.cz » 09 lis 2018, 15:27

Ano, u výfuků na nového Tempesta jsem se taky pozastavil, ale možná je k tomu nějaký důvod.
Petr Duroň
petas.cz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 09 lis 2018, 15:38

Tango píše:Amen. Totéž platí například o brassinovém kokpitu do Spitfiru. Je to, tuším, dva roky, co jsem ho do Spitu IXe zastavoval a už bych to znovu neudělal. Plastový kokpit je natolik dobře a detailně udělaný, že přidaná hodnota u brassinu je minimální. Přidaná hodnota tohoto konkrétního brassinu nevyváží výrazně zvýšenou pracnost při jeho vestavování.
Martin Černý 'Černoch' píše:To jenda58 - jen se zeptám zda jsi zkoušel třeba ten kokpit na Bf 109 osadit do modelu....já ano a nezbývá mě než souhlasit s Petrem. Kdybych to věděl dopředu, vůbec ho nepoužiji i když to byl model na MČR. Zbytečně přidělaná práce, stěny kokpitu tlustý, přínos oproti stavebnici tak + 20-30%. Pokud by byl interiér zhotoven širší než plastový, tak aby po vyfrézování- zeslabení stěn trupu byla i tlouštka stěny kokpitu modelovější ok, pak má smysl si s tím dát práci...v provedení jak to je vyrobeno je to doplňek k ničemu (můj pohled na věc).

tých kokpitov som osádzal celkom dosť , a je to fakt úplna ptákovina rvať do messerov a spitov brassiny - nestojí to za to ani náhodou, tak isto je to diskutabilné u fokáča - ten ma ale aspon výhodu že to ide jednoducho, na druhú stanu motory,zbranové šachty atd atd majú výborne riešené
Lubomír Kerék

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jenda58 » 09 lis 2018, 17:08

To jsem rád, že jsme se tak nějak shodli na věcech zbytných a těch ostatních.
PetrB. : s těma američanama mám podobnou zkušenost. Amerika first a nad ně není. Smutný na tom je, že ti, co jim mohli poradit, tak byli odejiti a místní managoři jen tupě přikyvují aby nepřišli o svoje prašule. Není to náhodou v Letňanech?
jenda58

• Odpovědět s citací

Příspěvekod WiKings » 09 lis 2018, 19:42

Proč???
Přílohy
02.jpg
01.jpg
Eduard fan
WiKings

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 09 lis 2018, 19:49

Že by více krytka, více Tempest, stejně jako u Focku? No a jestli na tu vrtuli pak vydají opravný brassin.. tak je to jasné.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod WiKings » 09 lis 2018, 20:02

Jarek S. píše:No a jestli na tu vrtuli pak vydají opravný brassin.. tak je to jasné.

Money, money, money... =D>
Eduard fan
WiKings

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 09 lis 2018, 20:29

Jendo v podstatě identickou zkušenost mám taky jen s tím rozdílem ze lokalni management se snaží eliminovat škody a udržet projekt aspoň trochu v mantinelech a pohybují se proto na hranici přežití ....jen je to v Lanskrouně. Na ten americkej individualismus dokonce existují studie....s přehledem vedou světový žebříček (jako fakt, bez ironie...pokud tě to zajímá, pošli SZ a něco ti naposilam)
jenda58 píše:To jsem rád, že jsme se tak nějak shodli na věcech zbytných a těch ostatních.
PetrB. : s těma američanama mám podobnou zkušenost. Amerika first a nad ně není. Smutný na tom je, že ti, co jim mohli poradit, tak byli odejiti a místní managoři jen tupě přikyvují aby nepřišli o svoje prašule. Není to náhodou v Letňanech?

PetrB

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48869 • Stránka 1046 z 3258 • 1 ... 1043, 1044, 1045, 1046, 1047, 1048, 1049 ... 3258

Zpět na Diskuse