Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Úvodem ‹ Jak na to ?? Modelářská poradna
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pistole Triplex

How to
Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Juraj Dzúr » 08 lis 2005, 17:26

Vdaka Jakube, uz si mi radil aj pri vybere ked som ti pisal maila, len som myslel ze na odobratie spuste sluzi ten diel v navove oznaceny (15) ta matka ma oznacenie (16) myslel som ze je to len akasi poistna matica :o sam som zvedavy ako dopadne prvy nastriekany kus :-D BTW: na riedenie (cistenie pistole) Model Master mozem pouzit s kludnym svedomim aj S6001? s tymito farbami som este nepracoval a chcem ich skusit
Juraj Dzúr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 08 lis 2005, 19:27

redliner píše:Vdaka Jakube, uz si mi radil aj pri vybere ked som ti pisal maila, len som myslel ze na odobratie spuste sluzi ten diel v navove oznaceny (15) ta matka ma oznacenie (16) myslel som ze je to len akasi poistna matica :o sam som zvedavy ako dopadne prvy nastriekany kus :-D BTW: na riedenie (cistenie pistole) Model Master mozem pouzit s kludnym svedomim aj S6001? s tymito farbami som este nepracoval a chcem ich skusit

No jasně. Na čištění od Model Masterek, Revellek a nebo Humbrolek jsem dycky používal ředidlo S 6006, popřípadě S 6001 a pohoda.

Jinak doporučuju na přípravu barvy pořídit injekční stříkačky. Blíže to mám popsaný na Modelplacu v sekci Tipy & Triky. A jinak bych se pitole nebál. Jo a obyčejný prostříknutí pistole čistým ředidlem nestačí, chce to použít ty kartáčky na čištění mezizubních prostor. I tak je ale Triplexka do 1 minuty vyčištěná
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Juraj Dzúr » 09 lis 2005, 08:27

tymi kartacikmi staci precistit priestor kam vteka farba? alebo je potrebne aj odsrobovat trysku a vycistit to aj tam, niekde som cital ze rozoberanie pistole nieje potrebne po kazdom striekani, staci vraj tak cca raz do mesiaca
Juraj Dzúr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dodo » 11 úno 2006, 19:32

Ako , je to s tou kefkou na medzizubne priestory(kam ju treba vopchat)?
A da sa to zohnat napr. v lekarni?
Dodo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Los » 12 úno 2006, 14:38

Edmonton píše:Ako , je to s tou kefkou na medzizubne priestory(kam ju treba vopchat)?
A da sa to zohnat napr. v lekarni?

kupoval jsem ji v drogerii ale viděl sem ji i kauflandu u pokladny a v lekarně by měla byt taky
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Štěpán Los

• Odpovědět s citací

mezizubni kartacek

Příspěvekod BERGY » 12 úno 2006, 22:26

ja jsem tuhle v lekarne videl X druhu mezizubnich kartacku, je jedno, kterej se na Triplex poridi nebo je nejakej primo idealni ? :wink:
BERGY

• Odpovědět s citací

Příspěvekod aerlingus » 04 bře 2006, 19:14

Poizivam foxirku ale dost uz me tos ni nebavi, chci si koupi Triplexku, opravdu je tak dobra jak kazdy rika? sem z Prahy, nevite kde bych nasel nejaky specializovany obchod kde ji prodavaji? dik za info.
aerlingus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Rezák » 04 bře 2006, 20:08

Používam kartáčiky: Perl@Med. Mikro(zelené) a Mini(oranžové) + kartáčiky Microbrush a vatové tyčinky na uši-ušátka.
Tie zubné kartáčiky dostať bežne v drogérkach, cena asi 89,-sk
Tie Microbrush sa robia 4druhy a kúpil som ich niekde na modelárskej akcii, cena tiež do stovky za 10ks, sú aj niekde na nete, pozriem adresu. Sú dobré!
Laco Rezák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Srb » 06 bře 2006, 12:10

Nejsou to náhodou ta čistidla co prodává pan Rotšejn (sorry, za zkomolení jména).
Tomáš Srb
Tomáš Srb

• Odpovědět s citací

Příspěvekod aerlingus » 06 bře 2006, 15:11

Nezna nekdo v Praze obchod kde bych Triplexu II koupil? pres internetove obchody to objednavat nechci, diky.
aerlingus

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laco Rezák » 06 bře 2006, 17:59

Myslím, že tie čistítka mal aj Marek, a mali ich aj PlusModel a sú aj tu:
http://www.airbrushcentrum.com/shop.php?druh=Pomůcky&druh_sub=Čistidla&druh_sub2=reset
Laco Rezák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman_CZ » 07 bře 2006, 08:53

[quote="Jakub Vilingr"]To Hrubym - Já dycky jenom odšroubuju zadní plastovej kryt a povolím červíka a vytáhnu jehlu. Pak vezmu kartáček na čištění mezizubních prostor namočeným v ředidle a prostrčím to dopředu k jehle a dozadu do červíka a pak vrátim jehlu, dotáhnu a prostříknu čistým ředidlem. Pak se nestane, že by mi jehla zůstala zaseknutá po pohybu spouště dozadu. Ona se totiž barva nahromadí do zadního červíka a tam zaschne a proto se ta jehla zalepí. Jakmile se provede procedura, kterou jsem popsal, pak není potřeba pistoli do mrtě rozebírat.

Mám Triplexku ne moc dlouho, nejsem ještě s ní dostatečně zžitej, ale nevím, jak to pořád čistit, abych to nemusel rozšroubovat. Chci se zeptat, nestane se nic, pokud jehlu vytáhnu dozádu a pak vlastně špičkou strkám dovnitř, mohlo by dojít k ohnutí nebo ulomení jehly? Návod popisuje, že jehlu bych měl vždy vytahovat směrem do trysky a nasazovat tupým koncem zpět. A ještě nevím: mám kartáček, který má cca 1,5 cm dlouhou čistící plochu a dále se již podstatně rozšiřuje, nejde strčit dále do pistole aniž bych sundal hlavu (myslím tím čištění kanálku jehly v hlavě od spoušte, nevím jak ti to může jít nebo mám špatnej kartáček, používám 0,5 mezizubní z drogerky.
Roman_CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 07 bře 2006, 09:24

Roman_CZ píše:
Jakub Vilingr píše:To Hrubym - Já dycky jenom odšroubuju zadní plastovej kryt a povolím červíka a vytáhnu jehlu. Pak vezmu kartáček na čištění mezizubních prostor namočeným v ředidle a prostrčím to dopředu k jehle a dozadu do červíka a pak vrátim jehlu, dotáhnu a prostříknu čistým ředidlem. Pak se nestane, že by mi jehla zůstala zaseknutá po pohybu spouště dozadu. Ona se totiž barva nahromadí do zadního červíka a tam zaschne a proto se ta jehla zalepí. Jakmile se provede procedura, kterou jsem popsal, pak není potřeba pistoli do mrtě rozebírat.

Mám Triplexku ne moc dlouho, nejsem ještě s ní dostatečně zžitej, ale nevím, jak to pořád čistit, abych to nemusel rozšroubovat. Chci se zeptat, nestane se nic, pokud jehlu vytáhnu dozádu a pak vlastně špičkou strkám dovnitř, mohlo by dojít k ohnutí nebo ulomení jehly? Návod popisuje, že jehlu bych měl vždy vytahovat směrem do trysky a nasazovat tupým koncem zpět. A ještě nevím: mám kartáček, který má cca 1,5 cm dlouhou čistící plochu a dále se již podstatně rozšiřuje, nejde strčit dále do pistole aniž bych sundal hlavu (myslím tím čištění kanálku jehly v hlavě od spoušte, nevím jak ti to může jít nebo mám špatnej kartáček, používám 0,5 mezizubní z drogerky.

Já jsem typický prase a jehlu nastrkávám do pistole odzadu a ještě se mi jí nepodařilo ohnout. Co se týče čištění, tak většinou odšroubuju předek s tryskou a odpředu pročistím. Používám hlavně žlábek, do kterýho jde ten kartáček strčit i dozadu k červíkovi a dopředu k trysce. Je to nejlepší vynález :P A dycky při čisštění nejdříve nleju trochu origo ředidla, štětcem vnitřek ošmrdlám a vyfouknu, pak vytáhnu jehlu a otřu a kartáčkem pročistím, kam se dostanu. No a nakonec odzadu vrátím jehlu, utáhnu a naleju origo ředidlo a znova vystříkám. Výsledek = čistá pištol.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Roman_CZ » 08 bře 2006, 14:02

Aháá :?
Roman_CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Víťa Výmola » 08 bře 2006, 14:30

Pistol (taky Triplex) pouzivam teprve nekolik mesicu a jsem prase :). Rekl bych, ze cistit je treba predevsim usek tryska-lagunka. Co se deje dal uz neresim :). Asi bych to zacal resit az ve chvili, kdy nepujde pohnout spousti.

Jehlu strkam do pistole predem. Pri posunu se jehla pravidelne tak 2x, 3x zasekne, asi v mistech tesneni. Nevim tak docela, jak moc je to spravne (kazdopadne netusim, jak jinak bych tam jehlu strkal). Urcite bych neriskoval jit hrotem napred!
Víťa Výmola

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Jak na to ?? Modelářská poradna