Tak ako pise PantherG - pruh je biely. Zlty pruh sa pouzival na vychodnej fronte. Farby by som dal tiez tak ako pise Karel Pilat RLM70/71/65 - ked si dobre pamatam, tak su popisovane aj v odbornej literature zaoberajucou sa kamuflazami Luftwaffe ci uz od Merricka alebo Ullmanna.
mam este jednu asi tiez TD+IU
zdroj: Die Sturm-und Lastensegler - Go 242, Go 244, Go345, P39, Ka 430, Luftfahrt monographie LS2, Karl. L. Pawlas
Ono to nebude tak jednoduche, na 2 str. tohoto tematu jsou fotky z Replicu, kde je TD+IU vetsinou bez tlamy (pry Ateny 1942), ale ma evidentne zluty pruh a i konce kridel. Na jedne fotce uz s tlamou je tam pak pruh stale tmavsi nez krize. Navic na fotce o stranu drive je videt spodek kridla 242 stojici pred zubatou TD+IU a ma konec kridla zlutej. Takze bych si troufal tvrdit, ze TD+IU ma jak pruh i konce kridel zlute i s namalovanou tlamou. Jestli to pak premalovali na bilou, kdyz mel domalovane i oko tezko rict.
Edit: pridavam par fotek co tu v tematu nejsou, kde je bez zubu se zlutejma doplnkama
Ja si myslim, ze to zlte takticke oznacenie je este pozostatok z Blakanu asi? a tie fotky su robene asi po prilete na nove bojisko, kde sa potom domalovala tlama a biely pruh pre danu oblast.
díky pánové za vyčerpávající informace, už sem v tom začínal mít hokej
"Ne každý, kdo je dnes na straně Ukrajiny, je rovnou demokrat a sám hrdina jak oni... Ale kdo je v té válce na straně Ruska, je normální bezectná k***a bez výjimky" Jan Hřebejk