Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotazy na Special Hobby

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 12355 • Stránka 153 z 824 • 1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 824
  • Odpovědět s citací

Re: Dotazy na Special Hobby

Příspěvekod Jarek S. » 26 úno 2018, 18:26

Alfred Riedel píše:
ujík píše:Pane Riedele,

u formy na Vampire 1/72 jste upravovali nasávací otvory, aby měly správně zaoblenou vnější stranu. Teď jsem si koupil reedici Vampire F.3 a mám v něm zase ty původní výlisky se špatnými sacáky. I Revell, který přebaluje Vaše výlisky na F.3, má v krabičce ty z opravených forem. Je možnost výměny za výlisky z opravených forem?

Tak to jste mne překvapil, výlisky se starými sacáky neměly již existovat.... Musím zjistit proč se dostaly do balení reedice, kde nemají co dělat..

Musím říct, že Vás nepotěším, ale i ve vzorku pro modelweb jsou ty staré výlisky.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 26 úno 2018, 18:32

Fredy- přehlídl jsem Super 530 v rámečku,omluva. Pak je to v pořádku.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 26 úno 2018, 18:50

Pane Riedele,
mirage s delta křídlem jsou nebo nejsou v plánu??
Michal
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Branda » 27 úno 2018, 08:26

Super_530-plan.png
Marek Branda píše:Chtěl bych se přidat k již vyjádřené myšlence Černocha přidat do krabičky chystané irácké Mirage F.1 rakety Matra 530D Super jako odlitek. Myslím že by to byla lepší volba než Exocet. Nicméně chápu že eduardí Exocet je k "dispozici" zatímco tohle by se muselo dodělat a zvedlo by to cenu. Rozhodně to minimálně zvažte jako doplňkový materiál.

Alfred Riedel píše:Pane Brando, Super Matry F je, které byly podvěšovány na Irácké Mirage jsou ve stavebnici jako plastové díly. Jestli budeme dělat Super Matru D nevím. Na obrázku od S. Hájka je stará Matra. Proč ji tam nakreslil netuším, ale předělávat ho to nenechám. Ale návod bude doporučovat Super Matry F.

Pane Riedle, v dobrém, tady si už myslím došlo k určitému nedorozumění a promíchání i Martinových komentářů..
Já si samozřejmě nastudoval co je která raketa zač. Můj dotaz byl opravdu na verzi Super Matra D, která je oproti verzi F ještě o něco delší, má oproti F méně robustní křidelka a lehce jiný konec rakety. To že verzi F v rámečku máte jsem si oproti Martinovi všiml a taky jsem verzi F a D nemíchal dohromady, právě proto že jsou trošku odlišné. A protože jsem se dočetl, že iráčani dostali tajně dodávku asi 30ks i Super Matra D a F.1čka je jediná možnost z čeho to mohli odpálit (byť asi až v zálivu 91), tak jsem se jen zeptal, zda byste prostě neupravili modelaci verze F co je v rámečku a neudělali D-čko jako odlévanou pro pár fajnšmekrů :twisted: .

To je celé, nebylo v tom nic rýpavého směrem k modelu. Jen dotaz na Vás, zda byste byli ochotní ji udělat...třeba jako doplňkový materiál
KPM Zlín
Marek Branda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DominikS » 27 úno 2018, 08:42

Děkuji pěkně za Vaši odpověď na můj dotaz. Ne mohu se dočkat delší edice P-40.

Wysłane z mojego PRA-LX1 przy użyciu Tapatalka
DominikS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Michlan » 27 úno 2018, 23:50

Dobrý den pane Riedele,
pořídil jsem Vašeho nového Fokkera D.II 1/32 a i když to zrovna není můj oblíbený typ, tak musím říci, že v rámečcích vypadá velmi pěkně. Společně s Bristolem je znát velký kvalitativní skok-zejména rámečky s drobnými díly jsou parádní. Takže za mě děkuji. V souvislosti s tímto měřítkem se chci zeptat, zda do budoucna neplánujete také převod Lloyda C.V? RU strojů je v tomto měřítku tristní výběr a pokud již máte zpracovánu předlohu pro menší měřítka...? Pokud již dotaz padnul, omlouvám se, ale nestíhám sledovat fórum pravidelně.
Děkuji David Michlan
David Michlan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jarda malý » 28 úno 2018, 05:46

když už jsme u toho Fokkera D.II - napínání konců křídel u modelu 1/32 máte řešeny stejně jako kdysi u 1/48, tzn. že napínací lanka jdou z kladek na baldachýnu do napínáků u zadní vzpěry křídla... zatím jsem nenašel žádnou fotku nebo pérovku toho napínacího mechanismu, mohl byste prosím prozradit dle čeho to zpracovali, resp. jak mohl pilot obousměrně napínat ty konce křídel s tím co máte ve stavebnici? díky...
Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest.
jarda malý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 28 úno 2018, 16:44

Připravujeme na duben:
http://www.specialhobby.net/2018/02/sh4 ... del-v.html

Michal Vyparina píše:Pane Riedele,
mirage s delta křídlem jsou nebo nejsou v plánu?? Michal

Těch je poněkud více typů.

To M. Branda: Tak to jsem rád, že alespoň někdo ví, co máme ve stavebnici. Že nejste jak někdo, kdo furt píše, že tam něco nemáme a když mu říkám, že máme, tak tomu nevěří. A když to nakonec vyfotím, oscanuju a strávím s tím 3/4 hodiny, tak pak řekne, že to přehlídl, že omluva. Ještě že neřekl sorry jako... :-D
Uvidíme, je možné, že i tu delší verzi Super Matry uděláme jako set CMK.

To D. Michlan: díky za pochvalu, snažíme se dělat modely lepší a lepší. Ale převádět Lloyda do 1/32 bych se bál. Pokud něco R-U, tak Albatros, Hansu-Brandenburg C.I, maximálně H-B D.I. Do ničeho jiného bych se nepouštěl... Ale teď na to kapacitu fakt nemáme.

To J. Malý: drželi jsme se Windsocku na Fokkery D.I-IV :
https://www.windsockdatafilespecials.co ... n-32-p.asp
Ale to nevylučuje, že to můžeme mít i špatně :wink:
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 28 úno 2018, 17:50

Pane Riedele,

jak to dopadlo s těmi Vampiry?
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jarda malý » 28 úno 2018, 19:39

Windsock mám, tam jsem právě nic nenašel... Vůbec to nemáte špatně, nemáte to totiž asi nijak... Dle mého totiž nemůže jít "drát" cestou napínák- kladka-kladka-napínák, aby mohl ovládat nakrucování konců křídel... To co tam máte už ve čtvrtce, poté ve dvaatřicetině prostě nemůže tak jak to máte fungovat... Myslel jsem, že máte k dispozici nějakou pérovku, která to osvětlí... Zkusím po tom zapátrat... Jo a nechystáte k fokkerovi nějaký resin, třeba motor, kola, nebo lépe hi-těch přebal?
Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest.
jarda malý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Alfred Riedel » 28 úno 2018, 20:49

To J. Malý:
jestli tam náš grafik, co dělal návod nenasekal moc napínáků? My jsme v nich tápali, na kterou stranu a kolik jich má přijít. Bohužel, vždy, když se u těch letadel nékdo fotil, tak vůbec nemysleli na modeláře. Nechápu proč.... :-D

ujík píše:Pane Riedele,
jak to dopadlo s těmi Vampiry?

ukázalo se, že ve skladu promíchali bedny. Ty staré výlisky přitom už neměly existovat. Mrzí mne to, ale s výměnou se obracejte, stejně jako s ostatními případnými reklamacemi na náš sklad, přes naše stránky a reklamační formulář:
https://www.specialhobby.eu/reklamace/? ... splepkur74
Alfred Riedel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod IGI » 28 úno 2018, 21:18

A nemohly by sa sem dať nejake fotky výlyskou so starím saním a z novím saním,aby sa dalo podla toho prekontrolovať,že či mam už nove sanie vo vylyskoch,alebo ešte to stare neopravené,teraz keď sa tie krabice s výlyskami prehodily vo vašom sklade,tak aj viaceri budú mať vo svojom modely ešte to stare neopravené sanie vo vylyskoch.Lebo takto ani neviem,že či mam vo svojich vylyskoch to stare sanie,alebo už to opravené nové sanie.
IGI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ujík » 01 bře 2018, 08:08

Je to poskládané z fotek z internetu, ale pro názornost to snad stačí.
Přílohy
sacáky.png
2020 hotovo: Bf 109G-6/R6 (Tamiya 1/72) - Ital , Bf 109G-10/U4 (Finemolds 1/72) - MKHL
2019 hotovo: Bf 109G-6 (Tamiya 1/72) - MKHL
ujík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod IGI » 01 bře 2018, 18:50

Takto si už aspon viem pozrieť vo svojom modely že ake sanie tam je.Ďakujem za fotky.
IGI

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Vyparina » 02 bře 2018, 05:25

Alfred Riedel píše:Připravujeme na duben:
http://www.specialhobby.net/2018/02/sh4 ... del-v.html

Michal Vyparina píše:Pane Riedele,
mirage s delta křídlem jsou nebo nejsou v plánu?? Michal

Těch je poněkud více typů.

To M. Branda: Tak to jsem rád, že alespoň někdo ví, co máme ve stavebnici. Že nejste jak někdo, kdo furt píše, že tam něco nemáme a když mu říkám, že máme, tak tomu nevěří. A když to nakonec vyfotím, oscanuju a strávím s tím 3/4 hodiny, tak pak řekne, že to přehlídl, že omluva. Ještě že neřekl sorry jako... :-D
Uvidíme, je možné, že i tu delší verzi Super Matry uděláme jako set CMK.

To D. Michlan: díky za pochvalu, snažíme se dělat modely lepší a lepší. Ale převádět Lloyda do 1/32 bych se bál. Pokud něco R-U, tak Albatros, Hansu-Brandenburg C.I, maximálně H-B D.I. Do ničeho jiného bych se nepouštěl... Ale teď na to kapacitu fakt nemáme.

To J. Malý: drželi jsme se Windsocku na Fokkery D.I-IV :
https://www.windsockdatafilespecials.co ... n-32-p.asp
Ale to nevylučuje, že to můžeme mít i špatně :wink:

Myslel jsem Mirage III, V a Nesher, které létaly v Izraeli.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek
"Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími
"Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským,
že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl
Michal Vyparina

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 12355 • Stránka 153 z 824 • 1 ... 150, 151, 152, 153, 154, 155, 156 ... 824

Zpět na Diskuse