topol
MBT píše:Zdar,
sledujem podrobne túto debatu, pretože ruská technika ma zaujíma. A takéto veľké potvory majú čosi do seba. Ja si zhromažďujem podklady na systém S-300, ktorý je vezený na podvozku MAZ 543. Vidieť tu určité zhodné konštrukčné prvky. Zaujíma ma, kto je výrobcom podvozku MZKT. MAZ sídli v Bielorusku, a viem že nové systémy S-300 PMU už rusi ponúkajú na sedlových ťahačoch KrAZ. Aby sa vyhli závislosti od zahraničných dodávateľov. Takže si myslím, že podvozok MZKT bude čisto ruský. Tiež začinam tvorbou výkresov, lebo to idem stavať ako scratch. Výhoda je v tom, že systém S-300 na podvozkoch MAZ máme v našej armáde. Takže podklady sa dajú zohnať. Ale TOPOL majú asi iba rusi.
Gaskine, držím palce a budem Tvoju stavbu sledovať.
MBT píše:Tak MZKT je MAZ? Ktovie prečo potom upustili od už známej značky MAZ. Skôr som myslel, že rusi na báze MAZ-u vyvynuli väčšiu a ťažšiu verziu a tá je pod označením MZKT.
S-300 V je tiež zaujímavý stroj, je to vpodstate S-300 na pásovom podvozku. Ale ten typ nejak podrobne nepoznám, ako som spomínal, S-300 máme vo výzbroji aj u nás, takže je šanca dostať sa k podkladom. Že to robi PST, to viem, ale model som ešte nevidel. Verzia PMU je modernejšia, sú tam nejaké rozdiely v nástavbách. Mali sme dostať od Rusov v rámci deblokácie aj túto verziu, ale z politických dôvodov z toho zišlo...
Model idem robiť v mierke 1/30, to je moja skrečová mierka. A snažím sa dopátrať neoverenej informácie, že ju údajne mali aj Srbi. To by bola maškrta pre mňa.
Hansi píše:S-300V je diametrálne odlišný systém od S-300PMU-1, ktorý je zavedený v našej armáde (ten pásový podvozok je tá najmenej dôležitá odlišnosť ...). Hlavnou odlišnosťou systému - sú okrem schopností a výkonov, dva typy rakiet a tým pádom aj prepravných a odpaľovacích kontajnerov.
S-300V je omnoho výkonnejší systém.
Uživatelé procházející toto fórum: Milan Marušák a 1 návštěvník