Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Dotaz na Eduard

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 48878 • Stránka 724 z 3259 • 1 ... 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727 ... 3259
  • Odpovědět s citací

Re: Dotaz na Eduard

Příspěvekod Bertik123 » 26 lis 2017, 07:45

Vl.Šulc píše:
Bertik123 píše:Vazeny pane Šulci,
mohl byste prosim sdelit, podle jakych podkladu jste zpracovali navod na zbarveni a marking FW-190 A-4 Ericha Rudorffera v Africe ? Model mam postaveny, ale ted mam pochybnosti o tom, ze spravne. Jde o pouziti barvy RLM 79 na hornich plochach, provedeni krizu na horni strane kridel, zapraseni/nezapraseni krizu na trupu, existenci/neexistenci popisek. Nejlepe, pokud by nekdo od vas zverejnil fotky predlohy. Dekuji

Požádám kolegu Nademlejnskeho, který to připravoval, aby Vám k tomu něco napsal.

Dobre rano pane Šulci,

dekuji za odpoved. Ja jsem toto otevrel jako samostatne tema tez zde v diskusi. Zavery jsou prozatim takove, ze jste odvedli dobrou praci.

Urcita mira nejistoty je v popiskach shora a ve zpusobu nastriknuti trupoveho markingu. Podrobnosti a postupy, jak se tribily nazory jsou v onom vlaknu. Ta mira nejistoty uz je pro mne jako cloveka potrefeneho zajmem o historii a presnost vcelku snesitelna (:)

Na odlehceni:
Dedecek sel jako doprovod s vnukem na juniorskou soutez (s FW-190). Zbarveni bylo dolozeno dvema cernobilymi fotkami, jedna zpredu, druha lehce z leveho boku. Porotci synka zdrbali, ze nesedi odstiny barev a ani jejich rozhrani. Tak jim deda povida - to je moje masina, na ktere jsem sam letal. Na konci valky jsme uz z Rise dostavali s bidou palivo a munici, barvy pri opravach jsme pouzivali ty, co nam zbyly po Norech na letisti. Tot vse, happy end se nekonal, porotci meli pravdu. Neprihodilo se v CR.
Bertik123

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Martinek » 26 lis 2017, 08:17

Nějak se s těmi slevami roztrhl pytel, nicméně bych se rád zeptal či spíše ujistil, za jakých podmínek bude možný páteční nákup ve skladu v Mostě?
Petr Martinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 26 lis 2017, 11:43

Já myslím, že podmínky jsou stejné jako teď v Blave.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cmiroslav » 26 lis 2017, 18:18

Nemohu si odpustit dotaz k 1:48. Vrtule, vrtule, vrtule. Co oprášit myšlenku MIG-21F- náš jediný u nás vyráběný dvoumachový stíhač. Na modelářském trhu obrovská díra,
na to, jakou nesmazatelnou stopu na leteckém nebi zanechal.

Mrzí mě, jak rychle MIG-21F a MIG-21U/US/UM opustilo toto téma, že ani nesvitla nějaká reálná naděje na termín realizace.
A škoda, že ani pan Šulc se nevyjádřil.
cmiroslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdenek frumolt » 26 lis 2017, 20:02

Výborná otázka, i já se pane Šulci přimlouvám, aby nejenom MiG-21F-13 1/48 vznikl ve vaší firmě, ale i další verze (U, UM..) této parádní mašiny co nejdřív. Sám si jich určitě koupím několik, tak jako ostatních vašich MiGů-21 jsem zakoupil. Jsou luxusní.

Pane Šulci,ještě bych měl na vás jednu prosbu. Možná to tady někde je , ale chtěl jsem se zeptat, jestli jste neuvažovali o výrobě přídavné nádrže (490l) 1/48 na MiGa-21. Co jsou ve stavebnici , nejsou špatné, ale při broušení přijdu vždy o svary na nádrži. Myslím si že spousta modelářů tento výrobek zaujme a zakoupí.
Děkuji za info.
Zdeněk FRUMOLT
FruFruModel

Rozestavěno:
F3H-2 DEMON

Dokončeno:
SU-27 Flanker šedá 305

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
zdenek frumolt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vl.Šulc » 27 lis 2017, 10:11

Dobrá myšlenka, ta nádrž.

Jak je to s naším vztahem k MiGu-21F a všem těm spárkám, jsem vysvětloval už skoro stokrát, naposledy v sobotu v Bratislavě.
Vl.Šulc

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lonestar » 27 lis 2017, 10:13

A bude nějaký videozáznam z bratislavského kotle?
Build what YOU want, the way YOU want to, and above all - have fun!
ХУ А Ю ТУ ФАКИН ЛЕКЧА МИ ???
Lonestar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cmiroslav » 27 lis 2017, 12:04

Taky bych to rád slyšel,
jak je to s Vaším vztahem k MiGu-21F a všem těm spárkám, jak jste vysvětloval . . . ,
nebo prosím o zmínku v prosincovém Infu, kde, pokud vše proběhne podle zvyklostí,
nás seznámíte z Vaším záměrem na následující rok a třeba ještě o kousek dále.
Děkuji
cmiroslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MiroSurin » 27 lis 2017, 12:10

Ak si to dobre pamatam tak Mig21F možno niekedy keď nebudu mať čo robiť a U/UM určite nie. Takže tieto verzie nebudu.
ObrázekMiro Šurin

1:32 - Supermarine Spitfire HF Mk.IXc, ML148
1:48 - Mig-21MF 7702
1:72 - Spitfire LF Mk. IXc, Aero L-29 Delfín, Harrier GR Mk.7 ZD404, F-16CJ Block 50, MiG-15bis (3934), MiG-29A 9.12 PAF, Aero L-39C Albatros
1:144 - Mig-21MF PAF 7809, MiG-21MF [7701] CZAF, MiG-15bisSB (3137), MiG-15 (NO-37), Spitfire Mk. IXe
MiroSurin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 72man » 27 lis 2017, 12:39

Pánové, pokud budou muset Eduardi neustále dokola opakovat vyřčené, k těm MiGům se nikdy nedostanou. Mně stačilo hledat ve vláknu:
viewtopic.php?f=1&t=95280&p=1946201&hilit=21F#p1946201
viewtopic.php?f=1&t=95280&p=1898395&hilit=21F#p1898395
72man

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 27 lis 2017, 12:41

To je sice hezké, že se dá najít stará odpověď, ale názory se mohou vyvíjet a měnit. A v případě MiGu-21F a hlavně spárek by to bylo více než potřebné, aby už konečně přišly na pořad dne (:)
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 72man » 27 lis 2017, 12:51

Pan Šulc psal, že už na to odpovídal mockrát, z toho mi vyplynulo, že se stanovisko nezměnilo. Myslím, že do Infa se dají dát zajímavější informace, než to, co se dá vyhledat za minutu.
72man

• Odpovědět s citací

Příspěvekod cmiroslav » 27 lis 2017, 13:33

Naprostý souhlas s Martinem.
Proto mi přijde vhodné, se ke konci roku zeptat, kdy se bilancuje a plánuje do budoucna,
jestli se to výhledové stanovisko neposunulo blíže k realizaci.
Nic víc , nic míň.
cmiroslav

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Richard Plos » 28 lis 2017, 07:23

Martin Janoušek píše:To je sice hezké, že se dá najít stará odpověď, ale názory se mohou vyvíjet a měnit. A v případě MiGu-21F a hlavně spárek by to bylo více než potřebné, aby už konečně přišly na pořad dne (:)

Já myslím, že je více než potřebné, aby Eduard ekonomicky fungoval a uživil všechen ten ansámbl co u něj pracuje. Což není legrace a kdyby dělal tyhle "strašně moc potřebné" typy, tak se mu to zcela jistě nepodaří... Napadají mě rčení jako: čiň čertu dobře, peklem se ti odmění, nebo: podáš prst, ukousnou ti ruku. Jinak řečeno, buďme rádi za tu kopici MiGů-21, co Eduard zatím vydal. Kdyby si to někdo nepamatoval, tak jsou to: PF, PFM, R, MF, Bis, SMT, tedy nejrozsáhlejší řada tohoto typu, jakou kdo kdy v jakémkoli měřítku pustil do světa. Nemyslím si, že je "omalené", vyžadovat další urychlené rozšíření téhle řady, zvlášť když se připravuje tahle řada taky v 1:72...
Richard Plos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michael Průža » 28 lis 2017, 09:45

svatá pravda, myslím, že pro každou firmu je hlavním schopnost uživit sebe (svoje lidi), prodat svoje výrobky, generovat zisk a popřípadě implementovat nové technologie. V okamžiku, kdy začnete topit vývojové kapacity na modelech s těžko prokazatelným potenciálem (OK, tady na fóru je možná 20 lidí, kteří mají skutečný zájem o daný typ jako např. spárky na Mig 21), je to ztrátová záležitost, která bude mít dopad na výsledky firmy a potažmo i na zákazníky.. Myslím, že pan Šulc to má dobře spočítané a má na to dost zkušeností (negativních a i pozitivních) na to, aby věděl, jestli to do toho, kterého typu, co tady padají, jít.

myslím, že by ale stálo pouvažovat na tím, že by se podobný záležitosti rozjely pomocí Strat upu...(myslím, že už to tu zaznělo..). pak by se ukázalo, jestli je skutečný zájem, nebo ne.

Richard Plos píše:
Martin Janoušek píše:To je sice hezké, že se dá najít stará odpověď, ale názory se mohou vyvíjet a měnit. A v případě MiGu-21F a hlavně spárek by to bylo více než potřebné, aby už konečně přišly na pořad dne (:)

Já myslím, že je více než potřebné, aby Eduard ekonomicky fungoval a uživil všechen ten ansámbl co u něj pracuje. Což není legrace a kdyby dělal tyhle "strašně moc potřebné" typy, tak se mu to zcela jistě nepodaří... Napadají mě rčení jako: čiň čertu dobře, peklem se ti odmění, nebo: podáš prst, ukousnou ti ruku. Jinak řečeno, buďme rádi za tu kopici MiGů-21, co Eduard zatím vydal. Kdyby si to někdo nepamatoval, tak jsou to: PF, PFM, R, MF, Bis, SMT, tedy nejrozsáhlejší řada tohoto typu, jakou kdo kdy v jakémkoli měřítku pustil do světa. Nemyslím si, že je "omalené", vyžadovat další urychlené rozšíření téhle řady, zvlášť když se připravuje tahle řada taky v 1:72...

Na stole:
1/48 Spitfre Mk. IXe J.F. Edwards - hotovo
1/48 Spitfire Mk. VIII R.H.M.Gibbes - in progress
TNMC Třebíč
Michael Průža

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 48878 • Stránka 724 z 3259 • 1 ... 721, 722, 723, 724, 725, 726, 727 ... 3259

Zpět na Diskuse