Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Plastikové modelářství ‹ Letadla ‹ Diskuse
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/48 novinky modelů letadel od všech výrobců

General Discussion
Odeslat odpověď
Příspěvků: 17909 • Stránka 646 z 1194 • 1 ... 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 ... 1194
  • Odpovědět s citací

Re: 1/48 novinky modelů letadel od všech výrobců

Příspěvekod Filip Tomči » 02 lis 2017, 16:40

Horrido píše:
Bari Ball píše:
Filip Tomči píše:No při dnešní vymírající populaci modelářů si bude Tamyia asi ty modely lepit sama za ty ceny a nejenom ona(viz. Airfix, Revell). :lol:

Filipe, super noticka, súhlasím s tebou... :lol: :lol: :lol:

Možná byste mohli panu Tamiya Masayukimu poradit :)

Já jsem měl to "štěstí" s Japoncema spolupracovat několik let a věřte mi, že je trochu znám. Problém u Japonců je ten, že jim můžete říct svý názory nebo rady a oni vám to s úsměvem všechno odkývají. Neřeknou vám svůj názor nebo to nějak diplomaticky zaobalí do ztracena a nakonec si to udělají úplně tak jak sami chtěli a je jedno jestli to je podle nás blbě nebo nesmysl. Jim to dává smysl, protože oni mají prostě nějaký svůj záhadný systém. Jediný s kým se dá z Japonců domluvit jsou ti kříženci co mají nejaponského rodiče. Ti mají většinu trochu jiné myšlení. Takže proto chápu úplně přesně proč Tamiya jde do takových projektů jako je Bf-109G-6 v 1/48.
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bari Ball » 02 lis 2017, 17:11

Myslíš Tomia Okamuru? :lol:
Bari Ball

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Bobek » 02 lis 2017, 18:59

Rozhodli jsme se malinko naakcelerovat používání Wet Transferů. To jsou ty naše několik let vyráběné obtisky, co zjednodušeně řečeno nemají žádný lak a jsou tedy nezastupitelné na kovový povrch. Poměrně dost lidí je už zná, bylo o nich (Wet Transferech) dost v Modeláři a prakticky na každé větší soutěži Vám je předvádí Doktor (tedy Mudr. Zdeněk Šebesta). Dosavadní zkušenost máme takovou, že každý, kdo si je už jednou koupil, podle návodu nalepil, okouknul výsledek, tak ten už nechce pracovat s ničím jiným. Jeden známý český modelář je popisuje jeko třetí největší vynález lidstva, po kole a červeném víně, já při své vrozené skromnosti před ně ještě předřazuji pushupku:-). Aby se ta technologie dostala do lepšího modelářského povědomí, vymysleli jsme věc, která se Vám bude líbit a nebude proti ničemu. Budeme vydávat Wet Transferové sady vždy k novým Eduardím stavebnicím, ať už k přebalům nebo původním Eduardím konstrukcím, ve stejném designu a ve shodném čase s vydáním nové stavebnice. Na každém je, zda si to koupí nebo ne. Ke koupi to bude na stránkách HGW, na Eduardím shopu a běžných modelářských obchodech (především MPM). Cenu ještě nevím, stát by to mělo tak nějak přiměřeně...:-).
Začali jsme, jak jinak, Delfínem L-29 1/48, který Eduardi vydávají na začátku prosince toho roku. V provedení HGW toho budou 3 sady, markingové věci zvlášť, popisky a čísla zvlášť a všechno dohromady. Docela si ještě pamatuji, jak jsem Delfína lepil, to ale byl 1/72 z původních Kovozávodů Prostějov v době, kdy ještě nebyl vynalezený mobilní telefon... Naposledy jsem Delfína lepil asi tak předloni, to už byl tento, jen ten můj marking v téhle krabici bohužel není, já jsem stavěl Delfína z období CS odvetného úderu proti Varšavské smlouvě z roku 1969. Zajímavá historie, bohužel dodnes utajovaná, proto o ní málokdo z lidí bez přístupu k neveřejným informacím ví. Takhle tu tedy žijem, ale zpět k Wet Transferům. Po Delfínu by měl na řadu přijít Focke Wulf (Royal Class).
Přílohy
Blistr 248038 m.jpg
248038 L-29 markingy m.jpg
248039 blistr m.jpg
248039 L-29 popisky m.jpg
248039 L-29 čísla.jpg
Jan Bobek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Sváda » 02 lis 2017, 19:10

Jan Bobek HGW: Skvělá práce, co se týká L-29 a FW-190. [-o< [-o< [-o<
http://www.airliners.net/user/Pitrs/pro ... teUploaded

Obrázek
Petr Sváda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Bobek » 02 lis 2017, 19:23

Děkuji, není to ale jen moje zásluha... Spousta lidí se podílela, především u Eduardu.
Jan Bobek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jirie » 02 lis 2017, 19:32

Jan Bobek píše:Rozhodli jsme se malinko naakcelerovat používání Wet Transferů. To jsou ty naše několik let vyráběné obtisky, co zjednodušeně řečeno nemají žádný lak a jsou tedy nezastupitelné na kovový povrch. Poměrně dost lidí je už zná, bylo o nich (Wet Transferech) dost v Modeláři a prakticky na každé větší soutěži Vám je předvádí Doktor (tedy Mudr. Zdeněk Šebesta). Dosavadní zkušenost máme takovou, že každý, kdo si je už jednou koupil, podle návodu nalepil, okouknul výsledek, tak ten už nechce pracovat s ničím jiným. Jeden známý český modelář je popisuje jeko třetí největší vynález lidstva, po kole a červeném víně, já při své vrozené skromnosti před ně ještě předřazuji pushupku:-). Aby se ta technologie dostala do lepšího modelářského povědomí, vymysleli jsme věc, která se Vám bude líbit a nebude proti ničemu. Budeme vydávat Wet Transferové sady vždy k novým Eduardím stavebnicím, ať už k přebalům nebo původním Eduardím konstrukcím, ve stejném designu a ve shodném čase s vydáním nové stavebnice. Na každém je, zda si to koupí nebo ne. Ke koupi to bude na stránkách HGW, na Eduardím shopu a běžných modelářských obchodech (především MPM). Cenu ještě nevím, stát by to mělo tak nějak přiměřeně...:-).
Začali jsme, jak jinak, Delfínem L-29 1/48, který Eduardi vydávají na začátku prosince toho roku. V provedení HGW toho budou 3 sady, markingové věci zvlášť, popisky a čísla zvlášť a všechno dohromady. Docela si ještě pamatuji, jak jsem Delfína lepil, to ale byl 1/72 z původních Kovozávodů Prostějov v době, kdy ještě nebyl vynalezený mobilní telefon... Naposledy jsem Delfína lepil asi tak předloni, to už byl tento, jen ten můj marking v téhle krabici bohužel není, já jsem stavěl Delfína z období CS odvetného úderu proti Varšavské smlouvě z roku 1969. Zajímavá historie, bohužel dodnes utajovaná, proto o ní málokdo z lidí bez přístupu k neveřejným informacím ví. Takhle tu tedy žijem, ale zpět k Wet Transferům. Po Delfínu by měl na řadu přijít Focke Wulf (Royal Class).

To prosím platí i o měřítku 1:72 ???
jirie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Bobek » 02 lis 2017, 19:36

Chtěl bych to...
Jan Bobek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 02 lis 2017, 19:52

U těch popisek bude asi nějaký zádrhel, jeden z těch Delfínů (Čert) by měl mít modré české popisky a další dva (bechyňský a slovenský) by měly mít modré slovenské. Modré slovenské tam nevidím a netuším k čemu jsou dobré černé slovenské.
Ale nemusím vědět všechno (:)
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Bobek » 02 lis 2017, 20:20

Já to nevím také... Já jsem jen domluvený s Eduardy, že to budu vydávat stejně jako oni. Pokud ale zjistím, že to tak opravdu je, vydám opravný arch. Ostatně, vydávat opravné archy nebo sety na své vlastní produkty se mi jeví jako dobrý podnikatelský záměr. Aspoň do té doby, než mi dojdou prachy...:-).
Naposledy upravil Jan Bobek dne 02 lis 2017, 23:11, celkově upraveno 1
Jan Bobek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tukololo » 02 lis 2017, 20:23

Čierne slovenské sa určite tiež hodia =D>
Přílohy
38559_1442995523.jpg
http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=77381 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=80402 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=79732 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=88553 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=6&t=88551
tukololo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pojistovak » 02 lis 2017, 20:35

Jan Bobek píše:Rozhodli jsme se malinko naakcelerovat používání Wet Transferů. To jsou ty naše několik let vyráběné obtisky, co zjednodušeně řečeno nemají žádný lak a jsou tedy nezastupitelné na kovový povrch. Poměrně dost lidí je už zná, bylo o nich (Wet Transferech) dost v Modeláři a prakticky na každé větší soutěži Vám je předvádí Doktor (tedy Mudr. Zdeněk Šebesta). Dosavadní zkušenost máme takovou, že každý, kdo si je už jednou koupil, podle návodu nalepil, okouknul výsledek, tak ten už nechce pracovat s ničím jiným. Jeden známý český modelář je popisuje jeko třetí největší vynález lidstva, po kole a červeném víně, já při své vrozené skromnosti před ně ještě předřazuji pushupku:-). Aby se ta technologie dostala do lepšího modelářského povědomí, vymysleli jsme věc, která se Vám bude líbit a nebude proti ničemu. Budeme vydávat Wet Transferové sady vždy k novým Eduardím stavebnicím, ať už k přebalům nebo původním Eduardím konstrukcím, ve stejném designu a ve shodném čase s vydáním nové stavebnice. Na každém je, zda si to koupí nebo ne. Ke koupi to bude na stránkách HGW, na Eduardím shopu a běžných modelářských obchodech (především MPM). Cenu ještě nevím, stát by to mělo tak nějak přiměřeně...:-).

Mé přání bylo vyslyšeno, děkuji mnohokráte.-))
Konečně konec kupování sad kde, mi spousta zbylo :-)
A udělat to i na 1/72 tak budu ultra šťastný:-)
Prodám Eduardí limitky 1/48

Neumim modelařit a vím to.
Pojistovak

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Janoušek » 02 lis 2017, 20:37

To ano, černé popisky jsou na kamuflované užitečné, ale na jiné určitě ne. To by musela být nějaká obzvláštní anomálie.
MiGy-21MF 1:48 hotovo 9413, Rozestavěné MF: 9805 a 7702+(Tatra141) MiG-21PFM:7909
Martin Janoušek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 02 lis 2017, 21:06

Sqělé ;-I Jsem z těch, co s nimi pracovali jednou a už nechtějí jinak =D>
Sice jsem na popisky na Delfína čekal tak dlouho, až jsem jej před nějakou dobou dokončil s popiskami ze standardních dekálů, ale to je život. Na fokouše vaše popisky už jednoznačně ano :) Beztak všichni stavíme většinou Eduardy, tudíž potenciální trh tu nějaký je a peníze vám snad nedojdou (:)
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod petas.cz » 02 lis 2017, 23:01

Bylo?
Přílohy
23116895_705888496270758_6976143191865779427_o.jpg
Petr Duroň
petas.cz

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Budín » 03 lis 2017, 03:14

petas.cz píše:Bylo?

No konečně,už jsem si myslel,že si ho nikdy nepostavím.Doufám že bude trošku lepší než Ju 88.
Tomáš Budín

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 17909 • Stránka 646 z 1194 • 1 ... 643, 644, 645, 646, 647, 648, 649 ... 1194

Zpět na Diskuse