Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Pořádek v kitníku

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď

Píšete si nějké seznamy modelů, obtisků, doplňků atd... ?

ano, pečlivě
35
14%
ano, pečlivě
35
14%
někdy ano, jednou za čas si v tom udělám pořádek (nebo bych chtěl)
33
13%
někdy ano, jednou za čas si v tom udělám pořádek (nebo bych chtěl)
33
13%
ne, je to zbytečné
23
9%
ne, je to zbytečné
23
9%
ne, jsem na to líný
32
13%
ne, jsem na to líný
32
13%

Celkem hlasů : 246

• Odpovědět s citací

Re: Pořádek v kitníku

Příspěvekod nedlloyd » 13 dub 2012, 09:28

Já eviduju ceny, abych věděl, že na tom brutálně neprodělám, kdybych něco posílal dál a snažím se taky evidovat kde co chybí případně co jsem si z jaké stavebnice půjčil, abych měl představu....

V doplňcích mám bordel a to neskutečnej...ale to hlavně není takovej objem materiálu, kterej by bylo nutný nějak katalogizovat...
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 172flogger » 13 dub 2012, 10:05

O cenách radši nemluv. Jestli má někdo tisíc modelů s průměrnou cenou dvě až čtyři stovky, tak by za to bylo dost slušné auto.
Ale nemám ani páru o tom, kolik může být průměrná cena modelu. Na jednu stranu jsou to nova a KP v hodnotě padesátikoruny, na druhou spousta velkých modelů kolem tisícovky...
Ale ten brutální prodělek je tam tak jako tak.
1/72. Nic větčejší, nic meňčejší
"Ani to, Horste, nic není. Řeknu ti, že už se těším na krájení hřebíků. Připravil jsem si tady hřebíky, protože jeden, dva, to umí uříznout každý. Ale já uříznu tři! Dámy a pánové, krájím hřebíky, protože mám chuť a náladu. Řeknu vám, krájet hřebíky, to mě pokaždé baví!" - Pepi Rezler
.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
172flogger

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 13 dub 2012, 10:42

U kamionů ty prodělky v podstatě neplatí. Je to spíš naopak. Tady nehrozí, že třicet let starou stavebnici přebije někdo něčím novým. Spíš naopak, my se pereme o ty třicet let staré kousky a přeplácíme se kdo dá víc. Je to zajímavý - kdyby totiž hrozil opak a náhlý pokles ceny, asi bych to vůbec nekupoval. :-k
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 10 kvě 2012, 13:04

Já si kupodivu tak nějak zhruba pamatuju kolik čeho kde mam... Ne, že bych na požádání vysolil jmenný seznam, ale když se mne někdo zeptá, jestli mám to či ono, jsem schopen mu odpovědět... Doplňky skladuju přímo v krabicích s modelem (pokud se vejdou). Obtisky z aftermarketu mam v šupliku ve stole. To proto, že jich jednak nemam tolik a pak je docela často využívám na takový ty věci, kvůli kterejm je člověku líto kupovat extra nějaký generický. Znáte to - tuhle číslo, tamhle kokarda... a tak.
ADSTANTES

Rozestavěno: Supermarine Type 300 (CMR), Spitfire F.22 (Airfix),
2014: Spitfire LF Mk.IXe, A-4G Skyhawk, Whippet Mk.A
2013: Corsair Mk.IV, MiG-21PF, Pink Panther, Zlín Z-142, Vulcan B.2, Daimler Armoured Car, Churchill Mk.IV, Seafire Mk.Ib,
2012: Centurion Mk.11LR, Praga AH-IV-Sv, Praga AH-IV-R, M22 Locust, Challenger 1, MQ-9 Reaper
Robert Horáček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod bboriss » 10 kvě 2012, 18:27

Ja mám modelov cca 550. K tomu doplnky - plechy, PUR, dekle. To všetko sa nedá pamätať, preto mám stručný zoznam, ktorý po každom nákupe aktualizujem a pred každou súťažou vytláčam - má 12 strán po 50 riadkov, každému modelu je venovaný 1 riadok, pričom v riadku sú skratkami uvedené i doplnky. Pomerne sa v tom vyznám. Bez nahliadnutia do zoznamu nekupujem, už sa mi stalo, že som kúpil, čo som mal. #-o
A som syseľ, zásadne nepredám nič, čo som kúpil. :lol:
bboriss

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Robert Horáček » 11 kvě 2012, 07:13

bboris: No jo...tak to mě se zatim podařilo nasyslit tak maximálně čtvrtinu toho, co tobě... A navíc se mi poslední dobou celkem daří stavět, takže to skoro i ubejvá...
ADSTANTES

Rozestavěno: Supermarine Type 300 (CMR), Spitfire F.22 (Airfix),
2014: Spitfire LF Mk.IXe, A-4G Skyhawk, Whippet Mk.A
2013: Corsair Mk.IV, MiG-21PF, Pink Panther, Zlín Z-142, Vulcan B.2, Daimler Armoured Car, Churchill Mk.IV, Seafire Mk.Ib,
2012: Centurion Mk.11LR, Praga AH-IV-Sv, Praga AH-IV-R, M22 Locust, Challenger 1, MQ-9 Reaper
Robert Horáček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Míra Bílek » 11 kvě 2012, 08:52

Já byl taky nucenej udělat seznam co se mi doma válí. Záminkou bylo když jsem už kupoval některé věci duplicitně...
Míra Bílek
http://www.armycast.cz/
Míra Bílek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 13 srp 2017, 22:44

Také si přiložím polínko do mlýna. Jak se mi začaly modely hromadit, potřeboval jsem se v tom zorientovat. Modely ukládám k hybernačnímu spánku do kartonových krabic ve sklepě. Na každé krabici mám popisku, co obsahuje, a pokud mám nějaké bublinky (či jiný materiál), pěkně tím krabici vystelu, takže modýlky jsou u mne jako v bavlnce - tedy skoro.

K tomu mám pochopitelně vypracovaný seznam podle abecedy. Obyčejný texťák. V jednom řádku katalogové číslo, název letadla, v závorce výrobce v kódu a cena. Potom mezera tabulátorem pro poznámku, která obsahuje moji představu o tom co bych chtěl postavit (nebo co jsem již postavil). Seznam mám rozdělený podle měřítek a typu modelů (převládají letadla, ale mám tam i pár lodí), barevně mám rozdělené modely hotové (černá), nepostavené (červená) a rozdělané (modrá + pár vraků, které je mi líto vyhodit - fialová). Potom následují doplňky a obtisky. Je to přehledné a jednoduché, zejména, když potřebuji přidat nový přírůstek.

A protože jsem teď na štíru s časem, musel jsem svůj kitník trochu vyčistit. Z cca 350 ks modelů jsem to srazil na asi 150. Prodané modely jsem nesmazal, jen jsem je vybledl světle šedou. To abych věděl, že nevstoupím dvakrát do stejné řeky. Vlastně ještě jsem vyštrachal pár kousků, kterých bych se docela rád zbavil.
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Konečný » 14 srp 2017, 03:36

Taktéž si dělám seznam. Nemam sice 550 modelů, ale vzhledem k tomu, že některý kousky mi tam nějakou dobu leží, tak si sice pamatuju, že je mám, ale už ne co k nim mám. Takze mám seznam modelů a dopňků k nim, abych věděl, co mi k zomu třeba ještě chybí, pak doplňky co sou v plánu a seznam univerzálních doplňků nepatřící k žádnýmu modelu, na to je i spešl krabice
rozestavěno:
Fortress Mk.III, 1/48 Revell
Short Stirling Mk. III 1:48 Sanger
Hawker Typhoon Mk.Ib bubbletop 1/48 Monogram
Ju-52/3mg4e 4U + NH Kréta 1941 Eduard 1/144
Grumman G-21 Goose Signifer 1/48
Naposledy postavené:
MV AGUSTA 500ccm 3v. Revell 1:9 Giacomo Agostini 1970
Michal Konečný

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrog » 14 srp 2017, 08:51

Bez excelu nejde žít...
Budu to ale teď předělávat. Před manželkou nemám žádné tajnosti, stejně jsem vše nakoupil za vlastní peníze a od svatby si ještě nestihl nic pořídit (cha... to abych s tím zase začal!).
Dřív to bylo takto: pořadové číslo - firma - jméno - cena za kterou bych to prodal, kdybych musel. A pak součet celkem. Jenže systém nezohledňuje uskladnění (v krabici vlastní, s dalším modelem stejného typu, s doplňkama atd) a tak je ptořeba dopsat nové kolonky a řádky...

Ono se hlavně vyplatí mít tu prodejní cenu. Si představte, že umřete, máte kytník za 100 litrů... tak aby z toho byl aspoň hezký pohřeb, ne?! :D
Mé projekty:
PRŮVODCE SVĚTEM PLASTIKOVÉHO MODELÁŘE 3 - TECHNIKA
Tažené dělostřelectvo 1/35
Galerie hotových tažených děl: aktuálně 30,5 Mrs 16 (t) Takom
vrog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 14 srp 2017, 14:38

To já si užíval i po svatbě. Až příchod potomka mě zabrzdil. V současné době jsem si stanovil strop, který zatím nehodlám překračovat.
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod .MG. » 14 srp 2017, 15:05

Kdysi jsem si vedl seznam hotových modelů a na krabicích měl napsáno, co kde je.
Když už to přetékalo jako kaše z pohádky Hrnečku vař, udělal jsem radikální řez a všechno šlo z domu. Tedy skoro všechno.
http://zaobzorem.webgarden.cz/rubriky/vitej-cizince - můj web o majácích, rozhlednách a věžích
.MG.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 312_Karl » 18 srp 2017, 22:18

zkus Scalemates. Online seznam nejen stavebnic.

https://www.scalemates.com
312_Karl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod vrog » 19 srp 2017, 06:39

To vypadá dobře! Doteď jsem scalemates používal pro hledání věcí a a ftermarketů k nim. Tohle vypadá povedeně. Jojo... tvořením seznamů modelů strávím víc času, jak samotnou modelařinou :D
Mé projekty:
PRŮVODCE SVĚTEM PLASTIKOVÉHO MODELÁŘE 3 - TECHNIKA
Tažené dělostřelectvo 1/35
Galerie hotových tažených děl: aktuálně 30,5 Mrs 16 (t) Takom
vrog

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Háček » 20 srp 2017, 08:52

vrog píše:Ono se hlavně vyplatí mít tu prodejní cenu. Si představte, že umřete, máte kytník za 100 litrů... tak aby z toho byl aspoň hezký pohřeb, ne?! :D

To je zlej sen modeláře. Že jeho žena prodá modely za cenu, za jakou jí nakukal, že je kupuje ... :-D
Moudrost a chytrost jsou dokonalými zbraněmi. Bohužel lidská hloupost je dokonalým brněním ...
https://www.facebook.com/miroslav.hak.566
https://www.facebook.com/Krajem-rybn%C3 ... _todo_tour
Háček

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Volný pokec (Subject free)